Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Για τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών


Θα έχετε υπηρεσίες να σας τα λένε αυτά, αλλά εδώ βλέπω ότι οι Γερμανοί θα δώσουν αναδρομικά λεφτά για το ...αέριο της μπύρας του 2009 στους αλουμινάδες και τσιγκάδες και κάτι λέει και για χαλκό. Και ψελλίζει η Κομισιόν ότι μπορείτε να υποβάλετε σχόλια λέει... Βρε που καταντήσαμε...

Δείτε όμως εδώ, την σχετική πρόσκληση για σχόλια.

Θα σας πω εγώ τα σχόλιά μου σε περίληψη:

1. Θα έχετε μάθει ότι μετά το Fukushima γίνεται χαμός στην Γερμανία. Κατάλαβε ο κοσμάκης (α) ότι η Πράσινη Ενέργεια είναι στην ουσία πυρηνική, επειδή (β) όπως είπε και ο Κολ, τα αιολικά και τα φ/β είναι παιχνίδια και όχι να βασίζεσαι για ενέργεια. (Αυτό το λέω εγώ εδώ και καιρό αλλά ο Κολ είναι πιο πειστικός).

2. Πρακτικά, εάν οι Γερμανοί κόψουν συμβατικές πυρηνικές μονάδες (που να το δω και να μην το πιστέψω) θα ξεμείνουν από ρεύμα εκτός εάν βάλουν κάρβουνο, ή εάν προσκυνήσουν τον Πούτιν, ή εάν εισάγουν ρεύμα. Ηλεκτρικά τραίνα ή χυτήρια με αιολικά και φ/β μόνο στα παραμύθια υπάρχουν. Ήδη φαίνεται να τσίμπησαν τα δικαιώματα ρύπων.

3. Εσείς που είστε πιο έξυπνοι από εμένα θα ξέρετε ότι αποκλείεται η Γερμανική βιομηχανία να αυτοφορολογηθεί με την παρούσα διεθνή συγκυρία. Επομένως ή θα τα ξεχάσουν τα δικαιώματα ρύπων ή θα τα περάσουν στον φορολογούμενο όπως λέει και αυτή η διαβούλευση για τα αναδρομικά του 2009. Εάν τα ξεχάσουν, βολεύει μερικούς από εσάς και ξεβολεύει μερικούς που δηλώνουν ...αιολικοί. Αλλά αυτή είναι η Πράσινη Παγίδα... Οι ΑΠΕ δεν παράγουν ρεύμα. Επιδοτήσεις και ανάγκη για εφεδρεία παράγουν. Το ξέρω ότι το ξέρετε.

4. Οι αιολικοί δουλεύουν τους υπόλοιπους. ΔΕΝ παράγουν ρεύμα (το λέει η Ε.ΟΝ) αλλά το ακριβαίνουν. Μερικοί από εσάς νομίσατε ότι θα παίξετε με τα δικαιώματα. Μερικούς που σας τα έκλεψαν... Αυτά παθαίνετε που παραμυθιάζετε τον κόσμο με θερμοκήπια και αρλούμπες. Εάν έχετε αιολικούς στον ΣΕΒ, να αλλάξετε όνομα και από ΣΕΒ να γίνετε ΣΕΒΑ (όπου το "Α" δεν σημαίνει "αιολικός").

5. Ακούγεται (για να το ακούσω, πάει να πει ότι ακούγεται) ότι η Γερμανία θα απαλλάξει μερικές φτωχές χώρες από τον φόρο υποτέλειας που λέγεται "φόρος άνθρακα". Αυτό κάνει κακό σε 3-4 πονηρούς, αλλά καλό στην Ελλάδα. Να το δείτε, αλλά μην στείλετε για διαπραγμάτευση κυρίους του αιολικού λόμπυ. Τους έδιναν, ακούω, περισσότερα quota και δεν τα έπαιρναν για να κερδίσουν από το τεχνητό έλλειμμα αυτοί και η πελατεία τους.

6. Και δείτε να χαρείτε αυτό το Γερμανικό με τις αναδρομικές επιδοτήσεις... Η Ελλάδα δεν αντέχει τέτοια, την Γερμανία δεν την βλέπω να σας δίνει αναδρομικά, ζητείστε απαλλαγή από τον φόρο CO2 για καμιά 40αριά χρόνια, μέχρι να ανακάμψουμε.

Τα σέβη μου και τα μάτια σας 14 στο κεφάλαιο κίνησης, και ευχαριστώ τον ΓΚ για την ενημέρωση και το pdf.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου