Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η κοινωνική ευαισθητοποίηση των εγκεφαλικά αποφλοιωμένων

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) «ευελπιστεί ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο Έλληνας πολίτης θα στηρίξει ελεύθερα και υπεύθυνα την ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, για να γίνεται "η επαύριον της ζωής και πάλι ζωή", προς όφελος ασθενών συνανθρώπων μας, που έχουν ή θα έχουν ανάγκη τη μεταμόσχευση για να συνεχίσουν να ζουν».

Τα ανωτέρω μας λέει η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κι εμείς, πέραν του ότι πολλάκις έχουμε γράψει ότι πρόκειται περί επιστημονικού ψεύδους ολκής αυτό το "να στηρίξουμε υπεύθυνα την ιδέα της δωρεάς μετά θάνατον", διότι πρόκειται περί υφαρπαγής οργάνων από ημιθανείς αλλά εισέτι ζώντες ασθενείς, διερωτόμαστε τι είδους "εθνικός", είναι αυτός ο οργανισμός μεταμοσχεύσεων; Τα όργανα λαμβάνονται από παντού και στέλνονται ομοίως στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Γιατί λοιπον μας εξαπατά η βακτηρία στήριξης (ΕΟΜ) του νυν υπουργού Υγείας και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Λοβέρδου; Ούτε Συντάγματα υπάρχουν πλέον, ούτε και εθνικά κράτη. Οι όροι υφίστανται τυπικά και το μόνο που εξυπηρετούν είναι (εκτός άρητων και σημαντικών άλλων) πανηγύρια τύπου Eurovision ή παιγχνίδια ποδοσφαιρικά, μπάσκετ και οι περίφημοι Ολυμπιακοί αγώνες. Ο κύριος υπουργός αυτό το γνωρίζει, διο και επείγεται να προσαρμόσει τη Νομοθεσία (εισέτι ονομάζεται "εθνική") στα κελεύσματα των προϊσταμένων Διευθυντών (...) της επερχομένης παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Μετά έχουμε και την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, όπου σε παλαιότερη συνεδρίαση στις 16 Δεκεμβρίου 2005, απέρριψε την πρόταση για νομοθέτηση της εικαζομένης δωρεάς. Ιδού όμως πάλι η βακτηρία του κ. Λοβέρδου, σπεύδει να προκαταλάβει την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και μας λέει : «Φέτος, δέκα χρόνια μετά, οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει δωρητές οργάνων, καλούνται και πάλι, αφού ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν θέση σε ένα κρίσιμο ζήτημα ζωής, αυτό της διαθεσιμότητας οργάνων προς μεταμόσχευση».

Ως προς τη θέση της (εθνικής) Επιτροπής Βιοηθικής, αυτή είναι γνωστή : "Οι μεταμοσχεύσεις σήμερα βασίζονται στόν θεσμό της δωρεάς οργάνων και ακριβώς γι΄ αυτό περιβάλλονται με ιδιαίτερη κοινωνική αίγλη. Αν, στο θεσμό τής δωρεάς, υποκατασταθεί μια απόλυτη κρατική επιταγή, που επιβάλλει την αφαίρεση των οργάνων… οι μεταμοσχεύσεις μοιραία θα στερηθούν αυτή την αίγλη…".

Τόσον αφελή είναι τα μέλη της Επιτροπής. Αγνούν τον αναλώσιμο, γιά τους ίδιους, διεκπαιρεωτικό ρόλο τους. Έχουν και το ρομαντισμό να ελπίζουν ότι η παγκόσμια Νέα Τάξη επιθυμεί την "κοινωνική αίγλη" στιγμή κατά την οποία η αγορά των οργάνων προέρχεται κυρίως από καταδικασθέντες εγκληματίες. Τους οποίους οι Κινέζοι εκτελούν με επιλεκτική καταστροφή του εγκεφαλικού στελέχους, φέρνοντάς τους στα πρόθυρα του θανάτου, για να τους παίρνουν τα όργανα. Η αγορά τους, ως γνωστόν, στοιχίζει αρκετές χιλιάδες δολλάρια, στερλίνες ή ευρώ.

Και ας έρθουμε τέλος στην κοινωνική ευαισθητοποίηση με την υποβόλιμη ιδέα : "...ο Έλληνας πολίτης να στηρίξει ελεύθερα και υπεύθυνα τη δωρεά οργάνων, ώστε η επαύριον της ζωής να γίνει και πάλι ζωή".

Αυτή η "επαύριον της ζωής" του Έλληνα πολίτη, όπως την κατάντησε ο κυβερνήτης, ο προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας κ.Λοβέρδος (καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου σημειωτέον) και η ανεκδιήγητη Επιτροπή Βιοηθικής - περιοριζόμαστε μόνο σ΄ αυτούς - είναι ζωή χωρίς αύριο, είναι ζωή εγκεφαλικά αποφλοιωμένων, διότι αυτό θέλουν οι εντολείς των αχυρανθρώπων τους οποίους ανέδειξε η ψήφος της απάτης. Πετάνε στους δρόμους τους εργαζομένους, κόβουν τις συντάξεις, δίνουν μισθούς πείνας κτυπώντας θανάσιμα τη δημιουργία οικογένειας και έχουν το απίστευτο θράσος να μας μιλούν για κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Η επαύριον, όμως,της ζωής αυτούς έχει στόχο και όχι εμάς. Η εγκεφαλική αποφλοίωση είναι για τους Νομοθέτες και τους Επιτρόπους της βιοηθικής και όχι για το κοινωνικό σύνολο. Το αύριο της ζωής θα είναι το δικό μας αύριο, το αύριο της αληθινής και πραγματικής και εξ αντικειμένου ζωής. Όχι το δυσώδες, μαύρο δικό τους "αύριο του ψεύδος".

ΣΗΜ. Ο ιατρικός όρος "εγκεφαλική αποφλοίωση", σημαίνει άνθρωπος (ασθενής) ο οποίος διατηρεί μόνο τις ζωτικές λειτουργίες του. Οι διανοητικές δεν υπάρχουν. Εκεί καταλήγει συνήθως η νόσος Αλτζχάϊμερ.

http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/05/blog-post_7453.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου