Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αντίο Κυότο

Το πρωτόκολλο του Κυότο συμφωνήθηκε το 1997 και λήγει το 2012. Στο G8 του Μαΐου του 2011, η Ρωσία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς είπαν Нет, спасибо, いや、ありがとう, no thank you, για επόμενη φάση Κυότο. Οι ΗΠΑ είναι εκτός, και η Κίνα επικαλείται τον Κομφούκιο. Όπως είχα πει και τον Δεκέμβριο του 2010, που η Ιαπωνία το προανήγγειλε, Banzai! Banzai! Banzai! Άντε να γλυτώσει και η Αυστραλία…

Λεπτομέρειες στο American Thinker και στο Sydney Morning Herald.

Ξεκίνησε σαν ιδέα το 1992 στην Σύνοδο του Ρίο το 1992. Έχω γράψει ότι ήταν Γερμανική η έμπνευση και η οργάνωση, αλλά ο μπαμπάς Bush υπέγραψε, τότε. Η απλοϊκή μου εξήγηση για αυτό είναι ότι οι Αμερικάνοι προσέβλεπαν σε περιβαλλοντική πίεση είτε στην τέως ΕΣΣΔ (θα θυμάστε εικόνες για οικολογικές καταστροφές στην Ρωσία και την Σιβηρία) είτε στην Κίνα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, άλλες από την Σουηδογερμανική σύλληψη το 1985.

Το πρωτόκολλο του 1997 το απέρριψε η Γερουσία των ΗΠΑ 95-0, με Clinton και Gore στην Προεδρία. Ακόμα και επί Obama, με έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων, και με τον Πράσινο Πρόεδρο να σπρώχνει, η τότε ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία δεν πέρασε το cap and trade το 2009 (και πανηγύριζα εγώ). Κατά την γνώμη μου, ο Gore δεν υπήρξε τίποτε άλλο παρά πλασιέ. Αυτοί που του έδωσαν το Νόμπελ είναι τα …αφεντικά, στο θέμα.


 

Το κραχ του 2008, ξεφούσκωσε τις φούσκες. Οι τιμές του …CO2 στο Chicago κατέρρευσαν το καλοκαίρι του 2009 και η Κοπεγχάγη των Ινδών και της Πράσινης Κεντροευρωπαϊκής γλίτσας κατέρρευσε, λίγους μήνες αργότερα, με όλο τον κόσμο (πλην Μπιρμπίλη, ΓΑΠ και σία) να ωρύεται για την απάτη του Climategate.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η Ιαπωνία έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για να συνεχίσει με το πρωτόκολλο του Κυότο. Παράλληλα στην Αμερική άρχισε να γράφεται, ωμά, αυτό που υποψιαζόμουν (δια της εις άτοπον απαγωγής) ότι ΟΛΟ το Πράσινο θέατρο ήταν μηχανή στημένη από το Γερμανικό βαθύ κράτος για να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι Αμερικής και Ιαπωνίας. Αυτό που δεν γράφτηκε (και ούτε θα είμαι ποτέ σε θέση να αποδείξω, αλλά μυρίζει, μυρίζει) είναι η διαπλοκή της Siemens με το Κόμμα των Δημοκρατικών. Το νταντά που έκανε η SEC στην Siemens το 2008, δεν μπορεί, κάποια σχέση θα έχει…

Με την τραγωδία του σεισμού και του τσουνάμι, ξύπνησαν τα όχι αδικαιολόγητα (αλλά ούτε και ορθολογικά) φοβικά αντιπυρηνικά σύνδρομα στην Γερμανία. Και η χώρα που γέννησε την μοντέρνα εκδοχή της Πράσινης Ανάπτυξης, την Νεοσοσιαλιστική Αγορασμένη Πράσινη Επανάσταση πιάστηκε στην Πράσινη Παγίδα της.

Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνο που το έχει πει, αλλά σας το λέω, από τότε, ότι θα πάει περίπατο το (μάλλον ανύπαρκτο) Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και, με λίγη τύχη, θα γίνει γαργάρα ο φόρος άνθρακα. Το πρώτο έχει αρχίσει και γίνεται. Το δεύτερο, πρώτα ο Γιαραμπής, είναι σε εξέλιξη.

Η ικανοποίησή μου είναι να σας λέω "μα σας τα έλεγα εγώ" και να πω eat shit and die σε κάτι ντόπια λαμόγια... και θα το πω.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου