Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Διακομματική υποκρισία για τις συντάξεις των βουλευτών

Όλη αυτή η υπόθεση με τις αξιώσεις των συνταξιούχων βουλευτών αποδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας. Και επιβεβαιώνει την παρακμή της πολιτικής στην Ελλάδα και την ανάγκη να γεννηθούν νέες υγιείς δυνάμεις σ’ αυτό τον τόπο.

Τα λέμε όλα αυτά διότι όλα τα πολιτικά κόμματα βγήκαν –και ορθώς- να καταδικάσουν τις προσφυγές των συνταξιούχων που ζητούν 80 εκατ. ευρώ, αλλά κανείς δεν είπε ότι οι απαιτήσεις τους γεννήθηκαν επειδή κάποιοι ψήφισαν ένα νόμο που τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό αυτό που έκαναν, όμως, δε μπορεί να βγαίνει η κυβέρνηση και να εμφανίζεται έκπληκτη από το γεγονός και να προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση που θα εμποδίζει την χορήγηση των αναδρομικών.

Η υποκρισία είναι διακομματική, εκτός ίσως από το ΚΚΕ που έχει καταθέσει εδώ και χρόνια συγκεκριμένες προτάσεις και τις υποστηρίζει.

Να θυμίσουμε, για όσους δεν ξεχνούν ότι οι βουλευτές στην Ελλάδα κατοχυρώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης με δύο κοινοβουλευτικές θητείες. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένουν 8 χρόνια για να το κάνουν αυτό, καθώς ο μέσος όρος της θητείας στη χώρα μας είναι 2,5 χρόνια. Φανταστείτε πως αν κάποιος βουλευτής εκλεγεί και μετά από 2 μήνες γίνουν πάλι εκλογές και επανεκλεγεί, δικαιούται πλήρους σύνταξης. Το ποσό της σύνταξης ανέρχεται περίπου σε 3.500 ευρώ. Έχετε ακούσει κανέναν υπάλληλο με 40 χρόνια εργασίας να παίρνει τέτοια σύνταξη;

Οι βουλευτές, θα μπορούν να πάρουν αυτή τη σύνταξη μόλις φτάσουν τα 60 χρόνια (από 55 που ήταν μέχρι πρότινος).

Όμως, το απίστευτο είναι ότι δεν παίρνουν μόνο αυτό τη σύνταξη αλλά δικαιούνται να πάρουν και σύνταξη από την κύρια δουλειά τους, πριν γίνουν βουλευτές. Εδώ δηλαδή δεν ισχύει η διαδοχική ασφάλιση.

Ένας δικηγόρος π.χ. παίρνει σύνταξη από το Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και από τη Βουλή. Για να μην πούμε π.χ. για τον Κ. Μητσοτάκη που παίρνει και τρίτη σύνταξη, αυτή για την αντιστασιακή του δράση.

Αυτός είναι ο υπέροχος κόσμος που ζουν οι βουλευτές. Και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.

Όλα τα κόμματα το γνωρίζουν αυτό αλλά κάνουν την πάπια και λειτουργούν συντεχνιακά. Η κυβέρνηση που κόβει μισθούς και συντάξεις κακομοίρηδων και βάζει μαχαίρι στα βαρέα και ανθυγιεινά δε θα μπορούσε να κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να στείλει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Οι βουλευτές από μόνοι τους δε θα μπορούσαν να κόψουν κάποιες από τις υπέρογκες αμοιβές τους για να δώσουν το παράδειγμα στον κόσμο.

Και δεν είναι λαϊκισμός αυτό που ζητούν όλοι.

Γι’ αυτό θα πρέπει να υιοθετηθεί η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Τα χρόνια στη Βουλή να μετρούν ως συντάξιμα για τη λήψη σύνταξης από το ταμείο της εργασίας που έκαναν οι βουλευτές πριν εκλεγούν.

Κι αν υπάρχουν κάποιοι που ήταν άεργοι πριν μπουν στη Βουλή (από ανεπάγγελτους να φάνε και οι κότες. Για ρωτήστε τον πρώην και τον νυν πρωθυπουργό πόσα ένσημα έχουν) να προβλεφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Όχι, όμως, να το παίζουν οι πολιτικοί τιμητές των πάντων.

Αριστερός Ψάλτης

http://www.antinews.gr/2011/05/05/99451/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου