Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Μόνο με την λεηλασία της Ρωσίας συγκρίνεται το ελληνικό ξεπούλημα"

«Από τις βουτηγμένες στη βότκα ημέρες του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία έχει να γίνει μία τέτοια κρατικό ξεπούλημα», είναι το εξευτελιστικό για την Ελλάδα σχόλιο των Sunday Times το οποίο συνοδεύεται από μια φωτογραφία - όνειδος με τον Παρθενώνα να πωλείται και για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτείνονται στον... George Papandreou!

H εφημερίδα συγκρίνει την γεωπολιτική καταστροφή και λεηλασία της Ρωσίας στην δεκαετία του '90, όταν οι δημόσιες εταιρείες πωλούντο για... ένα ρούβλι και ξένες εταιρείες αγόραζαν τον ορυκτό πλούτο έναντι πινακίου φακής.

H φωτογραφία δημοσιεύθηκε σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας με λεπτομερείς αναφορές στις εταιρείς και τα δίκτυα που πουλάει η ελληνική κυβέρνηση για να βρει τα 50 δισ. που θα δώσει στους ξένους για να αποπληρωθούν τα τραπεζικά δάνεια. Το πωλητήριο που έχει αναρτήσει η εφημερίδα στον Ιερό Βράχο μπροστά από τον Παρθενώνα αναφέρει: «Πωλείται. 1 μνημείο. Άριστη τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά (σ.σ. εννοεί επισκευές). Καλέστε το Γιώργο Παπανδρέου».

Το ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο «Ανοιχτοί σε όλες τις λογικές προσφορές», και αναφέρει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θεωρούνται όρος για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου