Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βιολογικές τροφές

Ξέρω, ξέρω, έχουμε σοβαρότερα προβλήματα...

Τα φύτρα από σπόρους φασολιών και δημητριακών έγιναν της μόδας στον Δυτικό κόσμο όταν ανακάλυψε την υγιεινή διατροφή, την οικολογία, και τα βιολογικά προϊόντα. Όποιος έχει ασχοληθεί με καλλιέργειες, βιολογικές, ή μη, ξέρει, βέβαια, περί τίνος πρόκειται. Ακόμα και σήμερα, τώρα που διαβάζετε, κάποια ξανθιά των Βορείων Προαστίων ή η υπηρέτριά της, ψωνίζει βιολογικό σπανάκι, από την Ιταλία ή βιολογικές πιπεριές από την Ολλανδία. Όλα σε τιμή 2 και 3 φορές από τα ..."σκέτα".

Την (οικονομική) απάτη των βιολογικών προϊόντων, την αφήνω σε άλλους να την αναλύσουν. Το ότι ο κόσμος θα πέθαινε της πείνας χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, είναι εύκολο να το τεκμηριώσετε. Τους ασυνείδητους παραγωγούς, που παστώνουν τις καλλιέργειές τους με μυκητοκτόνα και οργανοφωσφοροειδή μέχρι την παραμονή της συγκομιδής, επίσης.


Ειδικά τα φύτρα, είναι επιρρεπή σε μολύνσεις από Ε.coli και salmonella, γιατί τα μεν βακτήρια είναι σχεδόν παντού, οι δε συνθήκες που φυτρώνει ο σπόρος, δηλαδή οι 38 βαθμοί και η υγρασία, είναι ιδανικές για τον πολλαπλασιασμό τους. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις σχετικών δηλητηριάσεων. Από το ...Γερμανικό E. Coli, έχουν πεθάνει για την ώρα καμιά 20αριά...

Το BBC έχει και εικόνα εμπλεκόμενης "φάρμας", στο Uelzen της Γερμανίας... αφού φυσικά έφταιγαν σίγουρα οι ακάθαρτοι Μεσογειακοί τύποι που μόλυναν την Άρεια φυλή. Το Uelzen (όπου και πιθανή προέλευση) είχε και στρατόπεδο συγκεντρώσεως μέχρι το 1945, που ήταν παράρτημα του Neuengamme. Σύνολο 101.000 κρατούμενοι (από τους οποίους και 1.250 Έλληνες) και πέθαναν οι 55.000.

Κάθε φορά που ακούω για το καταστροφικό Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, θυμάμαι ότι απευθύνεται σε όσους προτιμούν υγιεινές τροφές, και σκέφτομαι πόσο κόσμο έχουν καθαρίσει άλλες ιδεοληψίες, από την ίδια περιοχή.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_06.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου