Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τα δικαιώματα άνθρακα στα αζήτητα

Ξεπουλήθηκε και το ΙΟΒΕ και παπαρολογεί... Και από εκεί που είχε πει την απλή αλήθεια, ότι δηλαδή οι πολλές ΑΠΕ θα μας οδηγήσουν σε ενεργειακή φτώχεια, τώρα τα γύρισε... Εάν, λέει μας βάλουν πολύ φόρο στο αέριο της μπύρας, και εάν αξίζουν πολλά λεφτά τα δικαιώματα CO2, και εάν ακριβύνει ο λιγνίτης και το αέριο τότε, οι ΑΠΕ, θα συμφέρουν. Γραμμή ΕΛΕΤΑΕΝ, Κάπρου, Λάλα, και εντολές του Γερμανού: "Εάν θέλετε λεφτά, θα βάλετε πολλές ΑΠΕ". Που μεταφράζεται, θα σας δανείσουμε, αλλά θα σας τα πάρουμε πουλώντας σας σαβούρες.

 

Δεν μπορώ να τα βάλω με τις Δυνάμεις Κατοχής, εδώ ξεπουλιέται η Ελλάδα... Θα κολλήσουν σε λίγα βουνά, στην τσέπη μου και στην θέα μου; Ωστόσο έχω τα θάρρητά μου στην αγορά και στην Πράσινη Οικοπαγίδα που έχουν πέσει οι ίδιοι οι Γερμανοί, παγιδευμένοι με μειούμενα πυρηνικά σε κάρβουνο (ή ρώσικο αέριο). Τα δικαιώματα CO2 αξίζουν ΜΟΝΟ όσο υπάρχει απειλή φόρου, ή φόρος στο CO2... Τα δικά μας ευρωλιγούρικα λαμόγια κάνουν κρα για περισσότερο φόρο άνθρακα... Αλλά αμφιβάλλω εάν θα τον αντέξει τελικά η ίδια η Γερμανία... Και οι υπόλοιπες "Ευρωπαϊκές" χώρες που καίνε κάρβουνο. Και με το Πρωτόκολλο του Κυότο στο πεθαμενατζίδικο, όσο και εάν προσπαθεί η Γερμανία να κρατήσει την φούσκα του CO2 φουσκωμένη, το βιβλίο λέει ότι αργά ή γρήγορα, οι φούσκες ξεφουσκώνουν. Έχουμε και τώρα δικαιώματα άνθρακα, αλλά ...κανείς δεν τα θέλει

 

Δεν χορταίνω να σας δείχνω την εικόνα από την ελεύθερη αγορά του Chicago όταν ΔΕΝ πέρασε ο φόρος άνθρακα στις ΗΠΑ. Δείτε, παρακάτω, και την Ευρωπαϊκή αγορά, τα τελευταία 5 χρόνια.

 

Τι λένε τα παπαγαλάκια; Θα μπει ο Ευρωπαϊκό φόρος; Ή θα μηδενιστούν, με λίγη καθυστέρηση και τα "Ευρωπαϊκά δικαιώματα";

Οι τιμές από το Bloomberg, εδώ.

 

Ευχαριστώ την ThW για το link από το Watts Up With That?

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου