Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Από "δανειστής" του πατρός, μετεβλήθη σε βοηθό του υιού, για εκποίηση της εθνικής περιουσίας

Ο Καντάφι περί τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έπλεκε το εγκώμιο του τότε υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος Καρ. Παπούλια, επειδή η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δεν αναγνώριζε το κράτος του Ισραήλ. Ήταν οι αξέχαστες στιγμές των εναγκαλισμών με τον «αδελφό» Καντάφι και όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διαγκωνιζόντουσαν για έναν ασπασμό και μια φωτογραφία με το ίνδαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Λιβύη. Μεταξύ αυτών και ο Παπούλιας.
Επειδή πάντα είναι χρήσιμο και κυρίως διδακτικό, να θυμόμαστε τον πρότερο βίο των σημερινών ταγών του Έθνους, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον τα ίδια λάθη, ιδού μια συνοπτική καταγραφή της πολιτικής σταδιοδρομίας του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων, θέση που διατήρησε χωρίς διακοπή μέχρι το 2004.

 

Στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε
- από το 1985 έως 1989 και από το 1993 έως 1996, Υπουργός Εξωτερικών.
- επί οικουμενικής κυβερνήσεως διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης (1989-1990),
- επί κυβερνήσεως Σημίτη ήταν πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Αμύνης και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής (1998-2004)
Κατά την διάρκεια της πολιτικής καριέρας του, έχει να επιδείξει τα ακόλουθα μεγαλειώδη επιτεύγματα:
--«μαύρο» δάνειο προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, για να μπορέσει να δικαιολογήσει ο Ανδρέας την αγορά του «κωλόσπιτου» της Εκάλης.
--υπέγραψε το 1987, την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, χωρία ανταλλάγματα, και άνοιξε διάπλατα τις συνοριακές πύλες για την αθρόα εισβολή αλβανών στην χώρα μας.
Αυτά, κυριολεκτικώς τα ολίγα, έχει να επιδείξει ο Καρ. Παπούλιας, τα τελευταία 30 χρόνια….
Από «δανειστής» του πατρός, για την αγορά ακινήτου, μετεβλήθη σε βοηθό του μεσίτη υιού, για την εκποίηση εθνικής περιουσίας.
Από τα λουλούδια, τις αγκαλιές και τα φιλιά των αράβων κατάντησε ταπεινός προσκυνητής του Ισραήλ.
Ευτυχώς όμως που η εκδίκηση της ιστορίας, όπως και κάθε μορφή εκδικήσεως, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Έτσι και ο Παπούλιας μόλις χθές έγλυψε εκεί που στο παρελθόν έφτυνε. Χθές προσκύνησε αυτούς που στο παρελθόν περιφρονούσε. Χθές η ιστορία εκδικήθηκε τον Παπούλια για μια ακόμα φορά και μάλιστα με τον πλέον ατιμωτικό τρόπο. Τον απόλυτο ευτελισμό της αξιοπρέπειας και την ολοκληρωτική χρεωκοπία της αξιοπιστίας του.
Παύλος Κ.

http://filotimia.blogspot.com/2011/07/blog-post_2406.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου