Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Χιόνια στην Νέα Ζηλανδία

Το ότι χιονίζει στο Wellington ή το Auckland της Νέας Ζηλανδίαςδεν είναι πρωτοσέλιδη είδηση... Ούτε θα έπρεπε να είναι... Κάτι σαν να χιονίσει στην Πάτρα ή την Καλαμάτα τον Φεβρουάριο. Έχω τύχει με χιόνια στο Ηράκλειο όταν ήμουν μικρός, λίγο κρύος αέρας να κατέβει από την Αρκτική (ή την Ανταρκτική) και να τα χιόνια. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν γίνει ηλίθιοι -- βοηθάνε και τα όρνια που παριστάνουν τους εκφωνητές στην τηλεόραση -- και όταν κάνει κρύο έρχονται οι παγετώνες, και όταν κάνει ζέστη έρχεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ό,τι και να έρχεται, δεν επηρεάζεται ούτε από ανεμογεννήτριες, ούτε από φωτοβολταϊκά. Το μόνο που επηρεάζεται από αυτά είναι τα έσοδα των Γερμανών (και των αντιπροσώπων τους). Το κλίμα επηρεάζεται από τον Ήλιο, την τροχιά της Γης και ίσως της Σελήνης, την τεκτονική δραστηριότητα, και ίσως και από μικροοργανισμούς και ...μεγαλοοργανισμούς στον Πλανήτη.

Είναι λίγο ανώμαλο να προσμένω την οικονομική και πολιτική κατάρρευση της ...Ευρώπης για να ξεφορτωθώ την αιολική απάτη, αλλά ήμουν Ευρωσκεπτικιστής πολύ πριν την εμφάνιση της ΕΛΕΤΑΕΝ και της αιολικών απατεώνων που παριστάνουν τους επιχειρηματίες. Ωστόσο όλα αυτά είναι Γερμανικά προστάγματα, και εάν η κατάρρευση της Γερμανίας είναι η απάντηση, όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες, "whatever it takes". Δεν περιμένω να καταρρεύσει η Γερμανία σύντομα, αλλά η εξάπλωση του ευρωπροβλήματος σε Ιταλία, Ισπανία κλπ, σίγουρα θα μετριάσει τις βλέψεις τους. Και μια καλή χιονοθύελλα στην Αυστραλία;

Το αεροπλάνο της Air New Zealand είναι από εδώ. Έχω χάσει λογαριασμό ποιος ξεκίνησε τις πολικές αρκούδες... Την είδηση για τον καιρό στην ΝΖ την είδα εδώ.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_17.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου