Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε γιατί δεν ανέχεται την Πράσινη Θρησκεία

Ο Ivar Giaever, Φυσικός, γεννήθηκε Νορβηγός το 1929. Και αυτός ξεκίνησε την καριέρα του σαν ελεγκτής ευρεσιτεχνιών. Εργάστηκε στην General Electric στον Καναδά και την Αμερική, έγινε Αμερικανός πολίτης το 1964, και το 1973 πήρε το Νομπέλ Φυσικής για την δουλειά του στο φιανόμενο σήραγγας ηλεκτρονίων σε ημιαγωγούς (semiconductor electron tunnelling) κατά την δεκαετία του '60.

O Ivar Giaever αμφισβητεί το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και παραιτήθηκε από την American Physical Society (όπου είχε διάφορα αξιώματα) ενοχλημένος από την πρόταση "the evidence is incontrovertible", δηλαδή ότι τα στοιχεία (για το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου) είναι αδιαμφισβήτητα. Έχει αναφερθεί στο Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου σαν την "Νέα Θρησκεία" και έχει δηλώσει ότι "είναι εκπληκτικό πόσο σταθερή είναι η θερμοκρασία του Πλανήτη τα τελευταία 150 χρόνια".

Στην επιστολή του προς την Αμερικανική Εταιρία Φυσικών, ο Ivar Giaever είπε τα εξής:

Αγαπητή Ms. Kirby

Σας ευχαριστώ για την επιστολή με την οποία με ρωτάτε για την συμμετοχή μου. Δεν ανανέωσα την συμμετοχή μου γιατί δεν μπορώ να ζήσω (να ανεχθώ) την παρακάτω δήλωση:

«Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ανθρώπινες δραστηριότητες αλλάζουν την ατμόσφαιρα με τρόπους που επηρεάζουν το κλίμα της Γης. Τα αέρια του θερμοκηπίου περιλαμβάνουν το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο, οξείδια του αζώτου και άλλα αέρια. Εκπέμπονται από την καύση ορυκτών καυσίμων και διάφορες βιομηχανικές και αγροτικές δραστηριότητες.

Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα: Η θέρμανση του Πλανήτη συμβαίνει.

Εάν δεν παρθούν διορθωτικές κινήσεις, σημαντικές αναστατώσεις είναι πιθανές στα φυσικά, οικολογικά και κοινωνικά συστήματα καθώς και στην ασφάλεια και την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, αρχίζοντας από τώρα».

Στην Αμερικανική Ένωση Φυσικών (APS) επιτρέπεται να συζητάμε εάν η μάζα ενός πρωτονίου αλλάζει με τον χρόνο, και πώς συμπεριφέρεται ένα πολλαπλό σύμπαν, αλλά τα στοιχεία για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αδιαμφισβήτητα; Ο ισχυρισμός (και πώς μετράς τον μέσο όρο της θερμοκρασίας του Πλανήτη στην διάρκεια ενός χρόνου;) ότι η θερμοκρασία της Γης άλλαξε από περίπου 288 βαθμούς Κέλβιν (15,85 Κελσίου) σε περίπου 288,8 βαθμούς Κέλβιν (16,65 Κελσίου) σε περίπου 150 χρόνια, που (εάν είναι αληθινός) μου λέει εμένα ότι η θερμοκρασία είναι εντυπωσιακά σταθερή, και τόσο η ανθρώπινη υγεία και ευτυχία έχουν σαφώς βελτιωθεί κατά την περίοδο αυτή ‘θέρμανσης’.

Με εκτίμηση
Ivar Giaever
Νομπελ 1973


Θα θυμάστε ότι παραιτήθηκε και ο Harold Lewis για τον ίδιο περίπου λόγο. Ο Lewis ανέφερε "διαφθορά" των επιστημόνων από Κυβερνητικά κονδύλια και αναφέρθηκε στο Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου σαν "ψευτοεπιστημονική απάτη". Για τον Lewis είχα γράψει τον περασμένο Νοέμβριο.

Εγώ είμαι ένας ασήμαντος archaeopteryx. Από όσα έχω δει, το κλίμα επηρεάζεται κυρίως από τον Ήλιο, και από τεκτονικές δραστηριότητες της Γης, που μάλλον επηρεάζονται από τις τροχιές της Γης και της Σελήνης. Σέβομαι απόψεις επιστημόνων που ισχυρίζονται ότι οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες επηρεάζουν το κλίμα - δεν προκύπτει από στοιχεία, αλλά από αποδεδειγμένα ατελή μοντέλα - αλλά θεωρώ βλακώδη και απατηλή την άποψη ότι ο έλεγχος των πορδών των αγελάδων ή οι ΑΠΕ θα έχουν οποιονδήποτε αντίκτυπο στον Πλανήτη. Θα έχουν εμπορικό αντίκτυπο σε αυτούς που ζουν από ή που υφίστανται αυτές τις θεωρίες, και τίποτε άλλο.

Μου είπε το αλλενάκι ότι θα διώκονται στο μέλλον οι αμφισβητίες της Πράσινης Απάτης. Δεν θα χρειαστεί. Ένας-ένας θα ...τελειώνουμε και τα παιδάκια στα σχολεία θα έχουν μεγαλώσει γαλουχημένα σε νέες μπουρδολογίες. Για αυτό είναι σημαντικό, μέσα στα σκατά που θα περνάμε, να θυμόμαστε και να σκεπτόμαστε. Και να μιλάμε (και να γράφουμε) στα παιδάκια. Σε αυτά θα παιχτεί το μέλλον της Ελευθερίας.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου