Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ευτυχώς που υπάρχει και η κυβερνητική προπαγάνδα για να γελάμε λίγο


Δε μπορεί, στην κυβέρνηση μας κάνουν πλάκα για να γελάσουμε και να ξεχαστούμε. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι την ώρα που η χώρα διαλύεται, χρεοκοπεί και οι πολίτες γίνονται απίστευτα φτωχότεροι ή δεν έχουν δουλειά, κάποιος στο Μαξίμου σκέφτηκε να φτιάξει έναν απολογισμό για τα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Την ίδια ώρα που Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσιζαν να μας κάνουν… μπανανία κάποιοι που δεν έχουν ουδεμιά σχέση με όσα νιώθουν οι πολίτες ή όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη αποφάσιζαν. Στις 15 σελίδες του απολογισμού με τίτλο «Απολογισμός κυβερνητικού έργου 2009-2011 Δύο χρόνια βασικά στοιχεία και γεγονότα Αλλάζουμε μαζί την Ελλάδα» ξεχάστηκαν ορισμένα πολύ βασικά στοιχεία κι αυτά που πονάνε.

Αλλά ας πάμε σε αυτά που αναφέρονται.

Εξοικονομήθηκαν 2 δις από τις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου δηλαδή ρεύμα, αυτοκίνητα πολιτικών, αμοιβές επιτροπών, αναλώσιμα κ.λπ. Εύγε αλλά απ’ ότι θυμόμαστε οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν πάνω από 8%.

Μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη 1,6 δις, μειώθηκαν 20% τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, μειώθηκε 12 δις το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης.

Μα καλά αφού έγιναν όλα αυτά γιατί χρεοκοπούμε; Τόσο οικονομία και δεν έχουμε ταμειακά αποθέματα ούτε για τις συντάξεις. Αφού υπάρχουν τα λεφτά που είναι;

Ο απολογισμός αναφέρεται στην κατάργηση των stage, τη μείωση των συμβασιούχων, ότι απολύθηκαν 23 γιατροί για διαφθορά, ότι ξεκαθαρίζει το ποδόσφαιρο, ότι αυξάνονται οι εξαγωγές, πήγε στα 16 εκατ. ο αριθμός των τουριστών, ότι 1,5 εκατ. μαθητές έχουν ήδη το ψηφιακό σχολείο, άσχετα αν δεν έχουν πραγματικά βιβλία και δασκάλους.

Αναφέρεται στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ όπου επί ΝΔ ήταν 2,7% και επί ΠΑΣΟΚ τρώμε με χρυσά κουτάλια αφού είναι στο 23%. Μιλά για την ασφάλεια του Πολίτη, την ίδρυση της ΔΙΑΣ, την εξάρθρωση 327 εγκληματικών οργανώσεων. Επίσης, ότι εξασφάλισε η κυβέρνηση 219 δις δάνεια και άλλα πολλά που θα χρειαζόταν ώρες για να γράψουμε τα επιτεύγματα της κυβέρνηση Παπανδρέου. Όμως, ξέχασαν τα βασικά:

Δεν αναφέρονται καθόλου ότι το χρέος φτάνει τα 400 δις ευρώ.

Δε μιλάνε για το έλλειμμα που υπολόγιζαν κάτω από 7,5% και είναι πάνω από 8,5%.

Ξεχνούν ότι η ύφεση είναι πάνω από 5,5% ενώ έλεγαν ότι το 2012 θα έχουμε ανάπτυξη και θα βγούμε στις αγορές.

Ξεχνούν ότι έχουν επιβάλλει τόσο σκληρά εισπρακτικά μέτρα και παρ’ όλα αυτά τα έσοδα κατέρρευσαν.

Δε μας λένε για τα λάθη που έκαναν και πόσο έξω έπεσαν σε όλες τις προβλέψεις τους.

Αγνοούν άραγε ότι οδηγούμαστε στη χρεοκοπία για να μην πούμε ότι είμαστε ήδη εκεί.

Μιλούν για την ασφάλεια του Πολίτη όταν η καθημερινότητα όλων μας έχει γίνει κόλαση από το έγκλημα.

Κάνουν πώς δε βλέπουν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι διαλυμένος, ότι τίποτε δε λειτουργεί σωστά.

Δεν είχαν άραγε χώρο να βάλουν την καταστροφή της χώρας μέσα σε δύο χρόνια, ότι γίναμε παρίες της Ευρώπης, χάσαμε την αξιοπιστία και αξιοπρέπειά μας.

Ξεχνούν τις γκάφες με τις εγγυήσεις της Φιλανδίας, τα ψεύτικα στοιχεία της «ανεξάρτητης» ΕΛΣΤΑΤ.

Γιατί όλα αυτά είναι μικρά γράμματα για την κυβέρνηση η οποία έκανε έναν απολογισμό μισό προκειμένου να μας πείσει πόσο πετυχημένη είναι.

Μπράβο σε όσους σκέφτηκαν τόσο κρίσιμες ημέρες να μας κάνουν να ξεχαστούμε με τις βλακείες τους.

http://www.antinews.gr/2011/10/10/126484/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου