Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ποῦ λέω «ὄχι»

Δεν λέω «όχι» στην μείωση του βιοτικού μου επιπέδου εξ αιτίας της Ελληνικής ή της ξένη ύφεσης

Δεν λέω «όχι» στην εσκεμμένη και μελετημένη απορρόφηση ρευστότητας από την Γερμανία και την ύφεση που επιβάλει στον Νότο μέσω κομπλεξικής μονεταριστικής πολιτικής για την διαχείριση των δικών της ή των πανευρωπαϊκών δημοσιονομικών της κριτηρίων

Δεν λέω καν «όχι» στο ότι μεγάλο κομμάτι του χρέους μας και των αρνητικών ισοζυγίων συναλλαγών μας ωφέλησε τους Γερμανούς και άλλους Δυτικοευρωπαίους.

Δεν λέω «όχι» (δηλαδή λέω, αλλά δεν είναι αυτό που κυρίως με ενοχλεί) στο να μου βάλουν φόρο υποτέλειας οι Γερμανοί στο ρεύμα, ή στο αλάτι, επειδή αυτοί είναι ωραίοι και εγώ δεν είμαι.

Λέω ΟΧΙ στο να μου καταστρέφουν την πατρίδα μου, που θέλετε δεν θέλετε, είν' οι κάμποι, είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά, είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι, κάθε χώρα της με τα χωριά, κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά. Ο χάρτης της φρίκης λέει για το μέγεθος της καταστροφής. Διαδώστε τον.

Λέω ΟΧΙ στην πλύση εγκεφάλου που κάνουν οι αλήτες στα παιδάκια και στα σχολεία και τα παραμυθιασμένα ζόμπυς που δήθεν προστατεύουν τις αρκούδες καίγοντας την Πάρνηθα για να βάλουν αιολικά.

Λέω ΟΧΙ στην δουλοπρέπεια, την ανελευθερία, την αγραμματοσύνη και την ιδιοτέλεια βουλευτών, πολιτικών, δημοσίων «λειτουργών», και όλων αυτών που εγκρίνουν φαύλες συναλλαγές και αγορασμένους νόμους, είτε τους κατάλαβαν είτε όχι.

Λέω ΟΧΙ στην ανοχή και την ενθάρρυνση της ανικανότητας και της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής ζωής, σαν (α) άλλοθι ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και (β) σαν επιτακτική δικαιολογία για να φέρουμε τον Γερμανό «φίλο» και «σωτήρα» να διαχειριστεί την Πέμπτη φάλαγγα των ΜΚΟ, των οικολόγων των ΜΜΕ, και των επιχειρηματιών-πλασιέ-εισπρακτόρων που ο ίδιος φτιάχνει στην χώρα μου από το 1985, τουλάχιστον, επειδή «εμείς δεν ξέρουμε».

Λέω ΟΧΙ στις ορδές των «επιστημόνων» που προσκύνησαν το ψέμα και την απάτη και από υπηρέτες της τσέπης τους, έγιναν πρώτα υπηρέτες νταβατζήδων, και οσονούπω δωσίλογοι. Και φυσικά ΟΧΙ στους νταβατζήδες που για τον εύκολο και κρατικοδίαιτο πλουτισμό τους, κατέστρεψαν πρώτα το όποιο ιδιωτικό κεφάλαιο τους έμπαινε στα πόδια, και τώρα ευχαρίστως ξεπουλάνε τις επόμενες γενιές για μερικά εξάμηνα ακόμα εισπράξεων.

Λέω ΟΧΙ στο τσαλαπάτημα της κοινής λογικής, της απλής αριθμητικής και του ..Δεύτερου Νόμου, γιατί υποκρύπτουν ψέμα, απάτη, κοροϊδία, και καταπίεση.

Αυτά, στα οποία λέω ΟΧΙ, είναι αυτά που μας έχουν φέρει στην σημερινή και την αυριανή μας ανελευθερία.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου