Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

“Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά .. Δεν δίνουμε κουπόνι, Τα βρήκαμε πολύ στενά, Και μας βάζουνε αιολικά και φωτοβολταϊκά”

Και τώρα που εμπεδώσαμε ότι έχουμε ξένη επικυριαρχία (και απορώ, μα απορώ, πως δεν κινείται φύλλο), να ξέρετε ότι ούτε η λογική, ούτε η αριθμητική, ούτε η φυσική θα έχουν νόημα, για πολύ καιρό. Και επειδή αυτά επικαλούμαι στις 600-τόσες αναρτήσεις που έχω ανεβάσει, από εδώ και πέρα μάλλον θα περιορίζομαι στο να επισημαίνω παραλογισμούς, αριθμητικά λάθη και ψευδοεπιστήμη στην καθημερινότητά μας.

Οι επικυρίαρχοι βέβαια, έχουν την τάση να είναι ειλικρινείς στην κυνικότητά τους. Για παράδειγμα, το Project Helios που διαφημίστηκε (ψευδώς και παραπλανητικά) σαν ενεργειακό ή επενδυτικό έργο, τώρα λέγεται ξεκάθαρα ότι είναι "αποπληρωμή δανείου". Όχι με την έννοια ότι παράγουμε κάτι χρήσιμο που θα πάρουν οι πιστωτές μας, έναντι των χρεών μας, αλλά κάτι σαν τον φόρο αλατιού, ή τον φόρο σπίρτων ή άλλων περίεργων φόρων στην πτώχευση του 1897. Ενώ τους συμβατικούς φόρους, και τους συμβατικούς τόκους μπορεί να αναγνωρίσουν ότι δεν μπορούν να τους εισπράξουν (και αγενείς τύποι σαν και μένα φωνάζουν για στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος), ορισμένα πράγματα είναι ανελαστικά, δεν ζούμε εύκολα χωρίς αυτά, και ο εισπράκτορας μπορεί να τα επιβάλει, να εισπράξει και να εκβιάσει. Το ρεύμα είναι ένα από αυτά.

Η άσχημη διαφορά με το Project Helios και τα αιολικά του link στο εικονίδιο δεξιά, πάνω, είναι ότι εκτός από εισπρακτικοί μηχανισμοί (με ντόπιο σύμμαχο-εισπράκτορα κάθε έναν από εμάς που πουλάμε φωτοβολταϊκά ή παριστάνουμε τον αιολικό επιχειρηματία), δεσμεύουν, αλλοιώνουν και καταστρέφουν ελληνική γη, αγροτική γη, τουριστική γη. βουνά, νησιά, θάλασσες κλπ. Σχεδόν για πάντα. Μέχρι να έρθει ο επόμενος να τα πάει στην ανακύκλωση σε 10-20 χρόνια, εάν υπάρχει ανακύκλωση. Κρίμα.

Και θα σας λένε ότι κάνει και καλό στον ...Πλανήτη. Και μερικοί από εσάς θα το πιστεύετε (πες-πες κάτι μένει). ΟΛΕΣ οι ΑΠΕ είναι ένα επαχθές και αναγκαστικό δάνειο: Βάζουμε την γη, αγοράζουμε τα αιολικά ή τα φωτοβολταϊκά, φουσκώνουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ (50% στα €5,8 δις της ΔΕΗ, είναι €2,9 δις τον χρόνο), να τα λεφτά για τον θυσιαζόμενο Γερμανό φρολογούμενο, να η απασχόληση στην Γερμανία, την Δανία και την Ισπανία. Περιστέρης, Κοπελούζος, Μυτιληναίος κλπ, εισπράκτορες με ποσοστά. Σκάϊ, ΕΛΕΤΑΕΝ, πουλημένα καθηγητάκια, αμειβόμενοι παπαγάλοι. Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και λοιποί σκουπιδιάρηδες, πρόθυμοι ζήτουλες. 100άδες χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας.

Ο τίτλος είναι κλεμμένος και παραποιημένος από εδώ.
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_27.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου