Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τα «τζάκια» επιστρέφουν στην ΝΔ.

Όπως είχαμε παρατηρήσει όλοι, οι πολιτικές οικογένειες της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους υποτακτικούς βαστάζους τους είχαν, σχεδόν στο σύνολό τους, ευθυγραμμιστεί με την μνημονιακή γραμμή. Για το λόγο αυτό είτε είχαν αποπεμφθεί ή φύγει από το κόμμα, είτε παρέμεναν και ψήφιζαν με βαριά καρδιά. Αντίθετα, με την αντιμνημονιακή πολιτική που ακολουθούσε ο Αντώνης Σαμαράς είχαν ταχθεί ανερχόμενες πιο δημοκρατικές και πιο φιλολαϊκές δυνάμεις μέσα στο κόμμα, καθώς και παλαιότεροι πολιτικοί που δεν είχαν άμεση σύνδεση και πολιτικά συμφέροντα με πολιτικές οικογένειες.

Τώρα όμως, μετά την στροφή των 180 μοιρών που πραγματοποίησε η ηγεσία του κόμματος, προς την μνημονιακή πολιτική, επόμενο ήταν να αναθαρρήσουν τα πολιτικά «τζάκια» και οι πολιτικοί γόνοι και να θελήσουν να επιβάλουν έναν δυνατό come back. Μάλιστα πολλές φορές φτάνουν στο σημείο να καταφέρονται, μέσα από τα ΜΜΕ, ακόμα και σκωπτικά κατά των ανερχόμενων νέων στελεχών. Παρατηρείται λοιπόν μια σύγκρουση μέσα στο κόμμα, η οποία ανάγκασε τον Αντώνη Σαμαρά να επέμβει δυναμικά.

Όμως το πράγμα δεν θα σταματήσει εδώ. Φυσικό είναι να αισθάνονται δικαιωμένοι όλοι εκείνοι που έμειναν πιστοί στη μνημονιακή πολιτική και είναι βέβαιο ότι, αφού δικαιώθηκε η πολιτική επιλογή τους, θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν και τη δική τους φυσική παρουσία και εξουσία.

Θα δείτε λοιπόν ότι σε λίγο καιρό και ιδιαίτερα μετά την λήψη της 6ης δόσης και την ψήφιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και του νέου μνημονίου, ότι θα πέσει το σύνθημα πως δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να είναι εκτός κόμματος εκείνοι που είχαν ταχθεί υπέρ του μνημονίου και ότι θα πρέπει, χάριν της ενότητας, να ξαναδημιουργηθεί η μεγάλη Φιλελεύθερη παράταξη και άλλα τέτοια χαρωπά.

Και το αστείο είναι ότι θα έχουν και δίκιο και στο τέλος και με την βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, θα επιβληθούν.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/11/blog-post_7738.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου