Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι προφητείες της Κασσάνδρας

Τι περίεργη χώρα... Όλοι ξέρουμε το σωστό, κανείς δεν το κάνει, και ερχόμαστε εκ των υστέρων και λέμε "σας τα 'λεγα εγώ"...

Δεν ξέρω εάν θυμάστε το κλίμα πριν τις εκλογές του 2009. Είχαμε περάσει πολλά χρόνια με "αποκαλύψεις σκανδάλων" της ΝΔ, ένα κάθε δύο εβδομάδες, με τις κάμερες και τους προβολείς στην θέση τους, όλως τυχαίως, η Λήμαν είχε σκάσει, τα spreads είχαν εμφανιστεί στην ζωή μας, στο κράχ στις αγορές είχε γίνει, η Αμερική είχε εφαρμόσει το T.A.R.P., η Αθήνα καιγόταν για κανένα μήνα... Αυτό που θα λέγαμε, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε.

Όχι ότι διαβάζουν οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί ψευδώνυμες επιστολές, αλλά εγώ τους είχα γράψεις μία: Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους πρωθυπουργούς.

Δύο χρόνια αργότερα, δεν θα άλλαζα λέξη σε αυτά πού είχα πει τότε. Δύο χρόνια αργότερα διορίσαμε μη εκλεγμένο σωτήρα να κάνει, κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, αυτό που έλεγα εγώ τότε.

Δεν ενδιαφέρον να λες "αααα... σας τα 'λεγα εγώ". Κάθε μακάκας μπορεί να λέει αρλούμπες και να ψάχνει να βρει εκ των υστέρων δικαίωση. Το ενδιαφέρον είναι να ψάχνεις να βρεις την κακοδαιμονία στην ρίζα των προβλημάτων. Και "χρατς", σαν τον Γόρδιο Δεσμό.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν σαφείς και ορατές ρίζες στο πρόβλημα, και έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας και διαιώνισης που τις προστατεύει από τρελούς με σπαθιά που θέλουν να τις κόψουν.

Να κι άλλη ανάρτηση της προεκλογικής εκείνης περιόδου. Αν οι εικασίες μου είναι βάσιμες, εμπεριέχει και την σημερινή κακοδαιμονία του μικροκόσμου των πολιτικών μας, και της ΝΔ.

Είχα πει, τότε, σε σχόλιο, στην ίδια ανάρτηση:

Όταν φτιάξει κόμμα ο greekpoliticalreview, ο ιθαγενής, ο νοών, ο σουχόϊ, ο εξάκτινος που τον έχω χάσει, ο ψυχραιμίας, θα προσφερθώ εγώ και άλλες 3-4 ψυχές να κάνουμε καφέδες. Θα ψήσω και τον Προφήτη τον Π-Π και τον άτακτο να έρθουν. Μπορεί να έρθει και ο Παράξενος ελκυστής και ο τιραμόλα, και οι factorx αν τους ξεκολλήσουμε από το αντινιουζ. Θα είμαστε αριστεροκεντροδεξιοί, νεοφιλελευθεροσυντηριτκοί, άκαρδοπονόψυχοι, ελληνοδιεθνιστές, με γνώμονα το προφανές, τον κοινό νου, και απαγορεύονται οι εργολάβοι και τα ΜΜΕ. Ενδιαφέρεστε;

Δυστυχώς, κάθε κόμμα που φτιάχνεται είναι των εργολάβων και των ΜΜΕ. Για αυτό πάμε ...καλά.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_14.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου