Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Tο μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα νικώντας θα πάθουν πανωλεθρία!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα νικώντας θα πάθουν πανωλεθρία! Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πανηγυρίζοντας το θρίαμβό τους θα πάθουν πανωλεθρία και μάλιστα σύντομα! Το Κακό εξαφανίζεται όταν θριαμβεύει, όπως πεθαίνει το μυρμήγκι επάνω στο γλυκό. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ευαγγελίου, που εύχεται αυτός που αδικεί ας αδικεί ακόμα, γιατί ο χρόνος της πανωλεθρίας του πλησιάζει. Η νύχτα προχώρησε και η μέρα πλησιάζει. Ας πετάξουμε τα όπλα του σκότους και ας ενδυθούμε τα όπλα του φωτός.

Όταν δείς, ευγενικέ αναγνώστη, το μνημόνιο να γίνεται ολοένα και πιο σκληρό, πιο βάρβαρο, και το πολιτικό σύστημα να γίνεται εφιάλτης που παραδίδει τη χώρα σου στον Εχθρό αμαχητί, να χαίρεσαι κάθε χαρά! Η Ορθοδοξία νικάει όταν ηττάται, γιατί προπορεύεται ο Ιησούς και μετατρέπει τις ήττες σε νίκες. Στην αποθάρρυνσή σου συμβαδίζει ο Ιησούς και εγκαθιστά βέβαιες ελπίδες.

Τα μνημόνια και τα πολιτικά συστήματα, όπως κι αυτοί που τα επινοούν και τα επιβάλουν για να καταδυναστεύουν τους λαούς, κατατροπώνονται όταν έρθει η ώρα τους και τίποτε δεν μένει από αυτά, ενώ οι λαοί πορεύονται στους αιώνες.

Το μνημόνιο κι οι πολιτικοί ανεβαίνουν σ΄ ένα βουνό ψηλαφητά, για να φτάσουν στην κορυφή, όπου τους περιμένουν ζοφερό σκοτάδι,θύελλες και κεραυνοί. Εμείς όμως δεν ανεβαίνουμε στο ψυχρό βουνό. Ξέρουμε ότι αν επιτρέψουμε να μας κάνουν δούλους, το επόμενο βήμα είναι η αβεβαιότητα για το ψωμί και γενικά για την επιβίωση.Ήδη φτάσαμε σ΄ αυτό το σημείο, του να εξαρτάται η επιβίωση καθενός από εμάς από την παραίτησή μας από την ελευθερία.

Δεν μπορεί κανείς να ζει, αν δεν γίνει δούλος. Πού είναι εκείνοι που ξέσχιζαν τα ρούχα τους για τον ρατσισμό; Δεν είναι αυτό γενοκτονία για τις ευπαθείς κατηγορίες των ανθρώπων, για τους αρρώστους, για τους γέρους, για τους φτωχούς, για τους ανέργους; Τί είναι αυτό, να σε απειλούν ότι δεν θα ζήσεις, αν δεν γίνεις δούλος τους; Με το φόβο του υπερπληθυσμού που κατέχει τους τεχνοκράτες και την πάμπλουτη άρχουσα τάξη, ποιος μπορεί να είναι βέβαιος για τη ζωή του; Ποιος είναι βέβαιος ότι δεν θα βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη σε μια από τις ευπαθείς κατηγορίες των ανθρώπων;

Η Εκπαίδευση ονομάζεται "διαρκής μάθηση" για να δείξει ότι δεν υπάρχει αιώνια αλήθεια των πραγμάτων, ούτε αιώνιες πνευματικές αξίες, γιατί τις αλλάζουν εκείνοι που έχουν την εξουσία, για να παραμείνουν αιώνια σ΄ αυτήν.

Θυμάστε την πρόταση του λύκου προς το βοσκό στον μύθο του Αισώπου; Ο μύθος λέει, πως ο λύκος πρότεινε στο βοσκό να του δώσει τα σκυλιά και κατόπιν να συμφωνήσουν για τα πρόβατα. Εμείς τώρα με ο Μνημόνιο και με το παρόν πολιτικό σύστημα, δεν είναι πια το κράτος σύμμαχός μας, αλλά είναι σύμμαχος του Εχθρού.

Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα αισθάνονται ισχυροί επειδή δεν είναι εφικτή η μαζική αντίσταση εναντίον τους. Πράγματι η μαζική αντίσταση τώρα δεν είναι εφικτή γιατί απαιτεί να κατανοήσουμε όλοι ότι η αδικία σε κάποιον από μας είναι αδικία σε όλους. Όταν τα αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται στο γείτονά σου, θα έρθει και η δική σου σειρά. Μόνο όταν δούμε την αδικία στους άλλους σαν προσωπική αδικία, μόνον τότε έχουμε αυτοκατανόηση ως σύνολο και μπορούμε να αυτοοργανωθούμε. Την αυτοκατανόηση ως σύνολο την εμποδίζει η άγνοια και η αυταπάτη, ότι τα αδέσποτα σκυλιά δεν θα έρθουν ποτέ στη δική μας περιοχή.Την άγνοια αυτή πρέπει να την πολεμήσουμε ο καθένας στον περίγυρό του, με όποιο τρόπο μπορεί. Ιδίως στους νέους. Ο Εχθρός επιτίθεται πρώτα στους νέους και κατόπιν στους άλλους.

Η αντίσταση τώρα είναι προσωπική που σημαίνει ότι γίνεται στο πεδίο της προσωπικής ζωής του καθενός από μας, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί στον εαυτό του, όχι μόνο την δική του ελευθερία ή την ελευθερία των δικών του, αλλά την ελευθερία όλων. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ευαγγελίου, "θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει". Γι΄ αυτό το Μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα πολεμάει την Ορθοδοξία, για να μην γνωρίσει ο κόσμος την αλήθεια και θεραπευθεί.

http://moschoblog.blogspot.com/2011/11/t.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου