Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κυρίαρχη Ιδεολογία. «Η επόμενη δόση»!

Κάποτε, επί Καραμανλή ακόμα, όταν είχαμε διαπιστώσει ιδεολογικό αδιέξοδο, είχαμε πει από αυτό εδώ το blog, ότι πολύ σύντομα η Κυρίαρχη Ιδεολογία θα είναι «Η έξοδος από την κρίση». Κάναμε λάθος. Δεν είχαμε φανταστεί τότε το φαινόμενο των δόσεων. Η έξοδος από την κρίση θα παίξει σαν πολιτικός λόγος σίγουρα αργότερα, προς το παρόν η Κυρίαρχη Ιδεολογία που επικρατεί στη χώρα μας, είναι «η Επόμενη Δόση». Ναι δεν είναι αστείο. Δυστυχώς, ιδεολογικό διακύβευμα έχει πλέον καταστεί η κάθε φορά επόμενη δόση. Εκεί έχουμε καταντήσει.

Αντί να αναπτύσσουμε ως λαός και ως κόμματα ιδέες για το πώς θα βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας, καθώς και για το πως θα βελτιώσουμε το εξουσιαστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε, εμείς τουναντίον, έχουμε καταστεί ιδεολογικά «πρεζάκηδες», κάνοντας ότι πιο υποτιμητικό, εξευτελιστικό και δουλικό μας ζητάνε τα αφεντικά - δανειστές μας, προκειμένου να μας δώσουν την επόμενη δόση για να επιβιώσουμε.

Βέβαια το να επιβιώσουμε είναι σχήμα λόγου. Τα παραμύθια για μισθούς και συντάξεις, είναι προπαγανδιστικό τέχνασμα. Η αλήθεια είναι ότι ένας ολόκληρος λαός έχει καταστεί «πρεζάκιας», προκειμένου να διασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.
Παρατηρείται το εξής απίστευτο. Μας εκβιάζουν και κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν, προκειμένου να μας δανείσουν για να τους εξοφλούμε τα κάθε φορά προηγούμενα!!!
Αν κάποια στιγμή δεν ξεσηκωθούμε για να κόψουμε αυτό το γαϊτανάκι, δεν θα υπάρξει μέλλον.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/12/blog-post_2680.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου