Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Άνθρωπος του Σόρος πίσω από τις διαμαρτυρίες κατά Πούτιν;

Φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία, έχει εμμονή με τη διαγραφή της εθνικής κυριαρχίας σε όλο τον κόσμο, καθώς ο George Soros και άλλοι ενθαρρύνουν μια άλλη επανάσταση στη Ρωσία, υπό το πρόσχημα της "ελεύθερης και δίκαιης δημοκρατίας".

Στις 24 του Δεκέμβρη του 2011 ένα δεύτερο συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με κατ 'εκτίμηση 28 έως 120.000 άτομα να διαδηλώνουν σχετικά με την υποτιθέμενη «νοθεία» που συνέβη στις εκλογές της 4ης ​​Δεκεμβρίου, στις οποίες κέρδισε η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Πούτιν.

Όπως αναφέρεται από το Reuters, ο Ρώσος συγγραφέας Boris Akunin (Μπόρις Ακούνιν) ρώτησε τους διαδηλωτές : "Θέλετε να επιστρέψει ο Πούτιν στην προεδρία;" "Όχι!" απάντησαν, μέσα σε σφυρίγματα, οι διαδηλωτές.

 

 

Ο Boris Akunin είναι το ψευδώνυμο του Grigory Shalvovich Chkhartishvili, Γεωργιανού συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μεταφραστή λογοτεχνίας. Είναι σήμερα ο πιο εμπορικά επιτυχημένος συγγραφέας στη Ρωσία, πουλώντας περίπου 15 εκατομμύρια βιβλία στη Ρωσία και πάνω από 1 εκατομμύριο στο εξωτερικό.

Συμβαίνει επίσης, να είναι ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ενός Ιδρύματος του Soros, το οποίο ονομάζεται Βιβλιοθήκη Πούσκιν, όπου βοήθησε στην κατάρτιση μίας ογκώδους έκδοσης 100 από τα καλύτερα έργα της ρωσικής λογοτεχνίας όλων των εποχών.

Η Marianna Tax Choldin, πρόεδρος του Προγράμματος Δικτύου Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Σόρος είπε σε ένα άρθρο, τον Αύγουστο του 2000, μετά την βράβεθσή της με το μετάλλιο Πούσκιν από τη ρωσική κυβέρνηση. «Μέσω του προγράμματος Σόρος, έχουμε βοηθήσει δεκάδες βιβλιοθήκες στην ανάπτυξής τους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποίησης, της ανάπτυξης συλλογής, της διατήρησης, της πρόσβασης στο Internet και της κατάρτισης".

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο Σόρος είχε λάβει το ίδιο βραβείο στο παρελθόν. Το μετάλλιο αναγνωρίζει την προσφορά στη ρωσική κουλτούρα και εκπαίδευση.


Πολλά άλλα μεγάλης δημοσιότητας ρωσικά ονόματα παρακολούθησαν την διαμαρτυρία της Μόσχας.

Σχ. ΚΟ: Σημειώνεται ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης που οδηγήθηκε επί προεδρίας του στην κατάρρευση, πριν από είκοσι χρόνια, έκανε έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να παραιτηθεί.

Οι γίγαντες των media συνηθίζουν να παρουσιάζουν την Αραβική Άνοιξη, το κίνημα OWS και τώρα τη ρωσική διαμαρτυρία, ότι είναι όλα μέρος ενός «αυθόρμητου» παγκόσμιου λαϊκού κινήματος (που για κάποιους ζητάει «παγκόσμια αλλαγή»...)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου