Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πώς αυξάνεις την ταρίφα στα συγχωροχάρτια άνθρακα;


archaeopteryx

Τα "Ευρωπαϊκά" δικαιώματα άνθρακα είναι σαν τα συγχωροχάρτια. Πληρώνεις για να τα αγοράζεις, και για να γλυκαθείς σου έδωσαν μερικά τσάμπα στην αρχή, πλαστά χρήματα, αέρας, τουλίπες χωρίς το χρώμα, αφού σου έψησαν το κεφάλι ότι είσαι αμαρτωλός επειδή εκπνέεις. Τα δικαιώματα άνθρακα είναι φόρος υποτέλειας στους Γερμανούς, και τίποτα παραπάνω. Με κάμποσους ηλίθιους ψευτο-οικολόγους να πιστεύουν ότι έτσι σώζουν την ψυχή τους. Ο μόνος λόγος που έχουν οποιαδήποτε αξία είναι επειδή υπάρχει απειλή για φόρο άνθρακα, αλλά εάν έχεις, ή εάν δημιουργείς δικαιώματα, γλυτώνεις τον φόρο. Και ποιοι έχουν; Οι χώρες με πυρηνική ενέργεια. Και ποιοι τα δημιουργούν; Μα όσοι αγοράζουν Γερμανικές σαβούρες. Πληρώνεις τον Γερμανό, σώζεις τον Πλανήτη. Τόσο απλό. Χωρίς τον φόρο άνθρακα, τα δικαιώματα αξίζουν "μηδέν"και τα αιολικά είναι μία κακόγουστη απάτη. Ρωτήστε τον Λάλα (που δηλώνει περιβαλλοντολόγος, έχει κάνει και Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου(!), αλλά βασικά μεσιτείες σε δικαιώματα στήνει και ...ξέρει από αυτά).


'Οταν τα δικαιώματα άνθρακα στο Chicago άρχισαν να τείνουν προς το ...μηδέν, το καλοκαίρι του 2009, ήταν σαφές ότι η Αμερική έφευγε από το cap and trade και η Κοπεγχάγη ήταν ...διακοσμητική. Επομένως καταλαβαίνετε την χαρά μου που τα "Ευρωπαϊκά" δικαιώματα άνθρακα έπεσαν από τα περίπου €17 τον Μάϊο του 2011, στα περίπου €7 αυτές τις μέρες. Βέβαια, οι Γερμανοί, μετά την Φουκουσίμα, δήλωσαν ότι θα "διοχέτευαν" περισσότερα δωρεάν δικαιώματα στην αγορά, γιατί πρόσκαιρα φοβήθηκαν αυξημένη ζήτηση κάρβουνου μετά το τσουνάμι. Αυτό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής ότι τα δικαιώματα άνθρακα είναι μια μαϊμουδιά made in Germany. Το δεύτερο δείγμα ήταν πριν λίγους μήνες όταν ανακοίνωσε η "Ευρώπη" ότι θα έβαζε φόρο άνθρακα στις Αμερικανικές και Ασιατικές αεροπορικές εταιρίες. Να κι άλλος τρόπος να αυξήσεις ζήτηση στα συγχωροχάρτια: Φορολογείς και τους περαστικούς! Βέβαια, αυτό είναι απαρχή κανονικών δασμών, και σε κανονικό εμπορικό πόλεμο, δεν είναι καθόλου προφανές ότι οι Γερμανοί θα αντέξουν πάνω από ένα μήνα. Αλλά να που δοκιμάζουν την τύχη τους... Να 'ναι καλά οι ανά τον κόσμο Οικολόγοι-Πράσινοι, η σύγχρονη Πέμπτη Φάλαγγα των Γερμανών.


Η πιο πρόσφατη παρέμβαση ήταν παραμονές Χριστουγέννων, που κάποια επιτροπή περιβάλλοντος της "ΕΕ" αποφάσισε να μειώσει τα δικαιώματα που κυκλοφορούν, αλλά ακούστε το σκεπτικό: Επειδή έχει αυξηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας στην ΕΕ, έχει μειωθεί η ζήτηση δικαιωμάτων, και για να μην πέσει η τιμή τους, είπαν να τα μαζέψουν. Ίσως σας λύνει και την απορία γιατί κανείς μα κανείς δεν σπρώχνει εξοικονόμηση! Η απάντηση είναι απλή: Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν προωθεί Γερμανικές εξαγωγές.
Αυτά τα λίγα για τους ηλίθιους που νομίζουν ότι σώζουν τον πλανήτη, ή τους επίδοξους πολιτικούς που περιμένουν να διαπραγματευτούν την απαλλαγή μας από τον φόρο άνθρακα, χαχαχάαα! Με Ράϊχενμπαχ αντιβασιλέα! Εγώ προτείνω να πάει ο Ράϊχενμπαχ σπίτι του (να πάρει και τον κύριο Λάλα) και να αρνηθούμε κάθε φόρο άνθρακα. Το πολύ κάρβουνο στην ΕΕ το καίει η Γερμανία εξ άλλου.


Η ταρίφα στα συγχωροχάρτια ανεβαίνει κάνοντας πιο ειδεχθή την αμαρτία. Κι αν βγεις, κύριέ μου, και απαντήσεις δημόσια το ερώτημα για την μπίλια ρουλεμάν, θα αγοράσω ένα δικαίωμα άνθρακα για σουβενίρ.

Για περισσότερο χάζι στα:
http://motls.blogspot.com/2011/12/carbon-allowances-jump-32-percent-after.html

http://joannenova.com.au/2011/12/carbon-price-just-jumped-30-its-not-a-free-market-its-a-fixed-charade/#more-19598

http://www.bloomberg.com/news/2011-12-20/eu-parliament-committee-backs-proposal-to-withhold-co2-permits.html

http://wattsupwiththat.com/2011/06/25/eu-carbon-credit-trading-takes-a-dive-in-greece-they-cant-hardly-give-eu-carbon-credits-away/

http://ecotretas.blogspot.com/2011/06/co2-tumbling-down.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου