Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τα blogs υποχωρούν, τα ΜΜΕ νικούν κατά κράτος.

Εκείνο που παρατηρούμε, μετά κυρίως την δοτή πρωθυπουργία του κ. Παπαδήμου, είναι μια συνεχιζόμενη ήττα των αγωνιστών του διαδικτύου. Όπως θα έχετε διαπιστώσει όλοι, από ίδια αντίληψη ή από τις μετρήσεις στο διαδίκτυο, παρατηρείται μια συνεχιζόμενη πτώση σε όλα τα blogs κυρίως τα πολιτικά, αλλά ακόμα και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο σε ορισμένα ιστολόγια ή σε ιστολόγια συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης, αλλά είναι ένα φαινόμενο γενικό. Πέφτουν όλα μαζί. Λιγότερες επισκέψεις, λιγότερα links, λιγότερα σχόλια σε όλους. Φαίνεται να υπάρχει μια διάψευση των προσδοκιών, αλλά γιατί;

Πιστεύουμε ότι το διαδίκτυο, όπως και όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αντιμετωπίστηκε σωστά. Ο εξελισσόμενος παραλογισμός στην πραγματική πολιτική και κοινωνική ζωή και φυσικά στα ΜΜΕ, έσπρωξε, ως μια διέξοδο, πολύ κόσμο μέσα στο διαδίκτυο. Όπως και πάλι συμβαίνει με όλα τα πράγματα στην Ελλάδα και εδώ μέσα εμφανίστηκε ένας υπερπληθωρισμός από πολιτικά ιστολόγια επώνυμα και ανώνυμα. Πύρινα άρθρα, σκάνδαλα και ανώνυμες αποκαλύψεις ανακυκλώθηκαν και δημιούργησαν μια εικονική πραγματικότητα, έναν κόσμο matrix. Η εικονική αυτή πραγματικότητα ασύνδετων μεταξύ των και άγνωστων ιστολογίων, δεν μπόρεσαν ποτέ να βγούν στον πραγματικό κόσμο. Παράλληλα, από τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, διαφημίζονται συνεχώς συγκεκριμένα ιστολόγια δημοσιογράφων που ανήκουν στο ίδιο αφεντικό. Έτσι πολλά αξιόλογα blogs, δεν τα έμαθε ποτέ η πραγματική κοινωνία, παρά μόνον η εικονική διαδικτυακή κοινότητα.

Η διατήρηση όμως της κοινωνίας σε κατάσταση καταστολής από τα ΜΜΕ, παρά την επιβολή της Γερμανικής κατοχής, παρά την ογκούμενη εξαθλίωση και παρά την επιβολή ακόμα και δοτού πρωθυπουργού από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έπεισαν και τον πλέον αισιόδοξο, ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να λύσει τα πραγματικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, δεν μπορεί να επιβάλει εξελίξεις και ότι στην πράξη νικήθηκε κατά κράτος από τα ΜΜΕ.

Μπορεί εμείς να διαφωνούμε με αυτή την άποψη και να πιστεύουμε πως απογοητεύτηκαν αυτοί που δεν έχουν μάθει να έχουν υπομονή και μεθοδικότητα. Εξάλλου στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, μεγάλη συμβολή έχει και το διαδίκτυο. Όμως, επειδή τα γεγονότα τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα και οποιαδήποτε άλλη πλέον παραμονή στο matrix, θα μας αφήσει πίσω, νομίζουμε πως έφτασε πλέον η ώρα να βρούμε γρήγορα όλοι μας κοινά σημεία σύμπτωσης απόψεων, να δημιουργήσουμε έναν σύνδεσμο και να βγούμε στην πραγματική κοινωνία.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/12/blogs.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου