Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το αλφαβητάριο του Χριστιανού

Ένα μεγάλο θαύμα του αιώνα μας

Σε ένα χωριό της Ρουμανίας δεν υπήρχε ιερέας, και οι κάτοικοι πήγαιναν συχνά στον Πατριάρχη με το αίτημα, την πλήρωση της κενής θέσης. Όμως ο Πατριάρχης δεν είχε την δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων. Πήγαιναν και ξαναπήγαιναν οι κάτοικοι, αλλά, τίποτε. Ο Πατριάρχης τους έλεγε τα ίδια λόγια, ότι δεν έχω ιερέα να σας στείλω στο χωριό. Εν τω μεταξύ άλλοι πέθαιναν αδιάβαστοι, άλλοι είχαν γυναίκες και παιδιά χωρίς γάμο, τα παιδιά και οι μεγάλοι ήταν αβάπτιστοι. Μια μέρα σταμάτησε έξω από τον Ναό ένα αυτοκίνητο και κατέβηκε ένας ιερέας όλο το χωριό ανάστατο ήρθε παπάς φώναζαν. Πήγαν εκεί οι κάτοικοι, τον καλωσόρισαν και του είπαν: πως ήρθες στο χωρίο αφού ο πατριάρχης μας είχε πει ότι δεν έχει παπά να μας στείλει;

Το κράτος δεν είναι τρομοκράτης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το μόνο που πρέπει να φοβούμαστε σε καταστάσεις ανελευθερίας είναι τον ίδιο το φόβο μας. Ούτε ο Διάβολος μπορεί να κάνει τίποτε σε κάποιον που δεν τον φοβάται. Οι δικτάτορες στηρίζονται στο φόβο. Όταν κανείς δεν τους φοβάται τα μαζεύουν και φεύγουν νύχτα,για να μην τους πάρουν είδηση. Ο φόβος έλκει αυτό που φοβούμαστε. Αν π.χ. αρχίσουμε να φοβούμαστε έναν Αμίν Νταντά, θα φέρουμε έναν Αμίν Νταντά να μας κυβερνήσει. Ο Αμίν Νταντά δεν σκότωνε απλώς τους υπηκόους του,τους έτρωγε κιόλας!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να ξέρει ότι ο τρόμος και η ανησυχία που πλήττει το αίσθημα ασφαλείας του ανθρώπου επιβαρύνει όλες τις αρρώστιες, αν δεν τις προκαλεί κιόλας. Ο τρόμος και η ανησυχία που νιώθει κανείς είναι εκδηλώσεις απώλειας του ηθικού. Ο κλονισμός του ηθικού πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού και τον αφήνει ευάλωτο σε όλες τις αρρώστιες.

Οι άσχημες αλήθειες για το Κόσσοβο

Η αποστολή της ΕΕ με την ονομασία European Union Rule of Law Mission (EULEX), που εδρεύει στη Πρίστινα του Κοσσόβου, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2009. Το αντικείμενό της είναι η παροχή βοήθειας στις αρχές του Κοσσόβου, στους νομικούς και δικαστικούς θεσμούς του, και η ενίσχυση του πολυεθνικού νομικού συστήματος, αλλά και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - Ένας «άγιος» ανάµεσα σε Δύση και Ανατολή

Απόψε τη νύχτα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμηση του κυρ – Αλέξανδρου.

O γνωστός οικονόμος της Σκιάθου αείμνηστος π. Γεώργιος Ρήγας σε επιστολή του προς τον εκδότη Ηλ. Δικαίο έγραψε για τα χριστιανικά τέλη του κυρ-Αλεξάνδρου. Ζήτησε να προσέλθει ο ιερεὺς της Σκιάθου παπα-Ανδρέας Μπούρας και οι αδελφές του ζήτησαν να πάει μαζί στο σπίτι κι ο γιατρός. Διηγείται λοιπόν ο π. Γεώργιος Ρήγας:

Κύριε Πάγκαλε, με ποιο ΦΕΚ είπαμε πως διορίσατε την κόρη σας;

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. κος Πάγκαλος διόρισε την κόρη του στο δημόσιο, με βάση νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να βολεύουν στον κρατικό μηχανισμό όποιον έχουν στο γραφείο για 2 χρόνια (συγγενείς, φίλους, γλείφτες κλπ.).

Το ΦΕΚ διορισμού της κόρης Παγκάλου αριστερα... (κλικ στην φωτό για μεγέθυνση)

Τώρα κραυγάζει στα κανάλια πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, είναι αλητήριοι, πολλοί (κατά τον κο. Πάγκαλο και τους κ.κ Καμπουράκη & Οικονομέα είναι διπλάσιοι σχεδόν από όσους έβγαλε η απογραφή), αντιπαραγωγικοί και εσχάτως... και ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!

Πράσινα αυτοκίνητα (με αθώο λίθιο)

Αθωότητα… Να θυμίσω τα Πράσινα τέλη κυκλοφορίας; Τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου. Ή να θυμίσω τον …Δακτύλιο;

Πριν πιάσω τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να θυμίσω κάτι για τα υβριδικά. Ο λόγος που τα υβριδικά έχουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου είναι επειδή οι αυξομειώσεις στην ισχύ απορροφώνται από την μπαταρία στην επιτάχυνση αλλά και στην επιβράδυνση. Αν αντί να οδηγείς στην Αττική Οδό με 130, οδηγείς με 90, θα έχεις περίπου 10-15% οικονομία στο καύσιμο. Και αν δεν εκτονώνεις τα νεύρα σου στο γκάζι (και αναγκαστικά, στο φρένο, θα έχεις άλλο τόσο). Ψιλά γράμματα; Μάλλον, γιατί δεν ενδιαφέρει τους εμπόρους αυτοκινήτων.

Foreign Office: Σόκ με απόρρητα έγγραφα του Βρετανικού ΥΠΕΞ για το κυπριακό

Στην ανακήρυξη του βόρειου τμήματος της Κύπρου ως κράτος σκόπευε να προχωρήσει στις αρχές του 1980 ο τότε ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα του Foreign Office, που αποδεσμεύτηκαν, τριάντα χρόνια μετά την σύνταξή τους.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Μεγάλη Βρετανία είχε εκφράσει την αποφασιστικότητά της για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης, ενώ είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα αναγνώριζε το ψευδοκράτος, καλώντας και τις άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.

Βρείτε την ηλικία του σώματός σας

Για να ανακαλύψετε την «πραγματική» ηλικία του σώματός σας, κάντε μερικά απλά τεστ:

Εγκέφαλος
Μετρήστε ανάποδα από το 100 ανά επτάδες. Κρατήστε το χρόνο που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το μέτρημα. Αν είστε κάτω από 40 ετών, δεν πρέπει να κάνετε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα. Αν η ηλικία σας είναι ανάμεσα στα 40 και τα 60, ο ιδανικός χρόνος ανεβαίνει στα 40 δευτερόλεπτα.
Αν ο χρόνος σας είναι καλύτερος, αφαιρέστε δύο χρόνια από την ηλικία σας. Αν είναι χειρότερος προσθέστε δύο, για να βρείτε την «ηλικία» του εγκεφάλου σας. (Professor Dave Moore, Πανεπιστήμιο του Nottingham).