Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γέροντας Παΐσιος: «Ο καλός και ο κακός λογισμός».

Ρωτήσαμε μια μέρα τον Γέροντα για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε: «Γέροντα, μας λέτε συνέχεια να έχουμε καλό λογισμό, θα σας πούμε όμως, μια περίπτωση, για να δούμε τι μας συμβουλεύετε να απαντούμε. Ερχονται μερικοί άνθρωποι και μας λένε:
• Ο τάδε ιερέας παίρνει πολλά λεφτά απο τα μυστήρια, ο δείνα καπνίζει πολλλά τσιγάρα και πηγαίνει στα καφενεία, ο άλλος λένε πως είναι ανήθικος και, γενικά, βγάζουν ένα δριμύ κατηγορητήριο εναντίον των κληρικών και μάλιστα παρουσιάζουν μαζί κι αποδείξεις των όσων λένε. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους τί μπορούμε να λέμε;»
Τότε, ο Γέροντας άρχισε να μας λέει:

Δίολκος για 1500 χρόνια

Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός.

Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Αύξηση 30% στις αποδοχές των δημάρχων του Καλλικράτη

Την ώρα που οι μισθοί στην χώρα πέρνουν τον κατήφορο..Και ενώ μετά τον νέο σχέδιο νόμου του Καλλικράτη από το Υπ.Εσωτερικών άφηναν να εννοηθεί για περικοπές και ψαλίδισμα των μισθών των αιρετών των δήμων δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Για να δούμε όμως τι πραγματικά θα καρπωθούν οι δήμαρχοι και τα συμβούλια τους την ώρα που οι μισθοί στην χώρα έχουν πάρει τον κατήφορο..
Έτσι με βάση αυτά που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη», οι μισθοί των δημάρχων, των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων καθορίζονται ως εξής:

Η παραγωγή γνώσης (για την Κλιματική Αλλαγή)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι μία απόλαυση, όαση στην νεοελληνική υποβάθμιση. Ενώ, λοιπόν, δεν άγχομαι όταν βλέπω φλουό ή λαδί πράσινες ιστοσελίδες να διαφημίζουν αιώνια νεότητα αν βάλεις φωτοβολταϊκά με 20ετές δάνειο και υποθήκη στο σπίτι σου (εσείς και η Τράπεζα να άγχεστε για αυτό, εγώ, απλά ενοχλούμαι, γιατί ΕΓΩ θα πληρώνω το feed in tariff μέχρι να το κόψει η επόμενη ΥΠΕΚΑ), άγχομαι όταν βλέπω παραγωγή ψεύτικης, παραπαλανητικής, αμφιλεγόμενης, ύποπτης και πιθανώς δόλιας γνώσης από σοβαροφανή ιδρύματα. Και, φυσικά, αναφέρομαι, σε τι άλλο; στην Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή.

Άννα Νταλάρα, υφυπουργός. Δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο.

Σε εκπομπή της ΝΕΤ, το βράδυ της Δευτέρας, 3 Ιανουαρίου, η κ. Άννα Ραγκούση-Νταλάρα, «αρίστη» λόγω προσόντων, (συγγένεια με Ραγκούση, σύζυγος Νταλάρα, κλπ) και όχι αρεστή (συγγένεια με Ραγκούση, σύζυγος Νταλάρα, κλπ), είπε εκπληκτικά πράγματα. Σας μεταφέρω ενδεικτικώς με δικά μου λόγια ορισμένα αποσπάσματα :
*** Οι λαθρομετανάστες δεν είναι παράνομοι μετανάστες, αλλά απλώς ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ μετανάστες, επειδή δεν έχουν χαρτιά.
*** Ο φράκτης που θέλει να κτίσει ο υπουργός κ. Παπουτσής, στα σύνορα με την Τουρκία, δεν είναι ότι το καλύτερο, αλλά πρέπει να γίνει ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ώστε να ανακοπεί η είσοδος λαθρομεταναστών στην χώρα μας.
*** Αναγκάστηκε να ομολογήσει πως από τότε που ήλθε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 400% !!!!!

Ο Τρόι, η Θεοδώρα και ο Παΐσιος

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη Κυριακή, όταν θα κριθεί ο πρωταθλητής, αρχίζει και κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο. Ελάχιστοι όμως είναι τόσο μυημένοι ώστε να γνωρίζουν την ιστορία του Τρόι Πολαμάλου, του κορυφαίου αμυντικού των πρωταθλητών Πίτσμπουργκ Στίλερς. Γνωρίζουν τον αθλητή (safety η θέση του στο φούτμπολ) αλλά…. Ήταν μία έκπληξη σε κάθε κοντινό πλάνο ο Πολαμάλου, γεννημένος στη Σαμόα, να κάνει τον σταυρό του όπως οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Αμέσως στο διαδίκτυο για να ψάξουμε μήπως αντί για τη Σαμόα, ήταν από τα μέρη μας. Η αναζήτηση έφερε ακόμα καλύτερα νέα ["Νεκρός": γουστάρω που ο συντάκτης του post χάρηκε για το νέο!], αφού ο σταρ του NFL από το 2007, όταν και βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος λόγω της Ελληνίδας γυναίκας του Θεοδώρας, δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει για την πίστη του και την Ορθοδοξία.

Μιὰ ὀρθόδοξη θεώρησι τοῦ ἀνθρώπου κατὰ τὸν Ἀλέξανδρο Παπαδιαμάντη καὶ τὸν Θεόδωρο Ντοστογιέφσκυ

π. Ἀθανάσιος Γέφτιτς*

Μόλις εἶχε τελειώσει ὁ Α´ Παγκόσμιος Πόλεμος καὶ εἶχε καταρρεύσει ἡ Γερμανία, ἐνῷ οἱ Μπολσεβίκοι στὴν Ρωσσία εἶχαν νικήσει, ὁ γερμανὸς (λογοτέχνης) Χέρμαν Ἔσσε ἔγραφε, σ᾿ ἕνα ἀπὸ τὰ πρῶτα κείμενά του (1919), γιὰ τὸν Ντοστογιέφσκυ περίπου τὰ ἑξῆς: «Αὐτὸς εἶναι ἐπικίνδυνος γιὰ τὴν Δύσι. Οἱ ἥρωές του, οἱ Καραμαζώφ, εἶναι ἀνατολικοὶ τύποι, πολὺ ἐπικίνδυνοι, σκοτεινοί, μὲ ἀσιατικὸ βάθος καὶ ἀποτελοῦν ἄμεσο κίνδυνο γιὰ τὸν δυτικὸ ἄνθρωπο». Αὐτὴ ἡ πόλωση, «Ἀνατολικοὶ – Δυτικοί», ποὺ ἔβλεπε τότε ὁ Ἔσσε, τὴν ἔχουν λίγο-πολὺ καὶ σήμερα οἱ περισσότεροι, ποὺ γράφουν γιὰ μᾶς τοὺς ὀρθοδόξους λαούς…