Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η στρατηγική της χειραγώγησης και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων

Λίστα με 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ, που φαίνεται ότι ο έγραψε ο αρθρογράφος Sylvain Timsit (2002)

Το αντίδοτο στο δηλητήριο της υποκρισίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο άρχων του κόσμου τούτου, ο πατέρας του ψεύδους, ο Διάβολος έχει δηλητηριάσει τον κόσμο με το δηλητήριο της υποκρισίας και της απάτης. Η μεγαλύτερη απάτη του Διαβόλου είναι να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει.

Είναι άραγε πιο έξυπνα τα παιδιά αυτού του κόσμου από τα παιδιά του Θεού;
Ο κόσμος ξέρει π.χ. να ξεχωρίζει το γνήσιο από το κάλπικο όσον αφορά τα νομίσματα. Το ίδιο πρέπει να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το γνήσιο από το ψεύτικο στη συμπεριφορά των άλλων και να αρνηθούμε οποιαδήποτε συμμετοχή μας στο ψεύδος και στην απάτη.

Ή φεύγων φεύγε ή εμπαίζων έμπαιζε τον πονηρό αυτόν κόσμο, είπε κάποιος άγιος της Εκκλησίας μας. Τόσο η φυγή όσο και το να μην πάρεις στα σοβαρά τις μεθόδους αυτού του κόσμου είναι το ίδιο πράγμα.

Ένας Ξένος

Π.Β. Πάσχου

Kανείς δεν ήξερε πούθε κρατούσε πράγματι ή σκούφια του. Όποιον να ρώταγες μες στο χωριό, θα σήκωνε πρώτα τους ώμους του, κι ύστερα θα έκανε τη συνηθισμένη γκριμάτσα, σα να λεγε: «ποιος σάματις ξέρει, να ξέρω κ' εγώ;» Κι αν κανείς έπαιρνε το θάρρος να ρωτήσει τον ίδιο, από πού ήρθε και πού άφησε τους δικούς του, εκείνος απαντούσε, σχεδόν στερεότυπα: «Από τη γη έφυγα και στη γη θα επιστρέψω - φτάνει, αφεντικό;» Κ' έκοβε μονομιάς την κουβέντα.

Το καθεστώς φαίνεται να επιζητά την λαϊκή εξέγερση. Γιατί;


Μακεδονικό: Η σταλινική προδοσία

Το 1943 το ΚΚΕ ήταν καθαρό πρακτορείο της Μόσχας.
Ήδη από την αρχή της αντεπαναστατικής επικράτησης του σταλινισμού, στο νεαρό ακόμα ΚΚΕ της Ελλάδας είχαν ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ οι θέσεις της σταλινικής διεθνούς: Θέσεις που μιλάγανε για «ανεξαρτησία της Μακεδονίας» και για «ανεξαρτησία της Θράκης».
Αναδημοσιεύουμε ένα κείμενό μας από το τεύχος-32, Οκτώβριος 2008.

«Μακεδονικό»:Το ιστορικό μας λάθος

Όσοι προσκυνούνε τα πολιτικά είδωλα και τις αυθεντίες δεν είναι μαρξιστές αλλά «οπαδοί». Δεν υπάρχουν αλάνθαστες «θέσεις», έστω και αν έχουν διατυπωθεί από τον Μαρξ, Λένιν ή Τρότσκι. Πολλοί περισσότερο όταν οι πολιτικές θέσεις διατυπώνονται μέσα στο βρασμό των «γεγονότων» και από νεοσύστατα κόμματα και μάλιστα «υποταγμένα» στο «σταλινικό αλάθητο».

Το Ερζερούμ (Θεοδοσιούπολη) η μάχη στο Ματζικέρτ και η θυσία του Ρωμανού Δ’ του Διογένη

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Στις 24 Αυγούστου 1071, ημέρα Τετάρτη, ένα ανιχνευτικό απόσπασμα Βυζαντινών αψιμάχησε με ένα Σελτζουκικό, στα ανατολικά της λίμνης Βαν. Ο Ρωμανός, μη γνωρίζοντας πως έχει να κάνει με την εμπροσθοφυλακή του στρατεύματος του Αλπ Αρσλάν, την οποία διοικούσε ο Νιζάμ Αλ Μούλκ, υπασπιστής του σουλτάνου έστειλε τον επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας Νικηφόρο Βρυέννιο με μικρή δύναμη για να απωθήσει τους Τούρκους.

Απαγορεύεται η συλλογή νερού της βροχής

Η επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες δεκαετίες στις ΗΠΑ. Κάθε μέρα που περνά οι νομοθεσίες και τα μέτρα που καθορίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο αυστηρά και αδυσώπητα.

Και ο πλέον καλοπροαίρετος βλέπει ότι οδηγούμαστε σε μια δικτατορία, τέτοια που δεν έχει ξαναβιώσει η ανθρωπότητα.

Έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν πολλά άρθρα που να αφορούν τον έλεγχο της πληροφορίας.

Προσέξτε ότι αυτό το κορυφαίο θέμα που θα δείτε στο βίντεο δεν θα προβληθεί απο κανένα ελληνικό κανάλι.

Όλοι οι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι και καναλάρχες θα πουν «αυτό δεν είναι είδηση».

Εσεις τους πιστεύετε;