Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κατά επιδόξων υμνοδών και επιστημόνων της Εκκλησιαστικης γλώσσης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Δεν μπορούν να γράψουν ούτε ένα στιχάκι καλύτερο από αυτά που τραγουδιούνται στις κατασκηνώσεις του κατηχητικού ή από αυτά των προτεσταντών που τραγουδούν στους δρόμους και στις πλατείες, αυτοί που αποστέλλονται στην Ελλάδα για να... εκπολιτίσουν τους Έλληνες.

2. Δεν δημοσίευσαν την παραμικρή επιστημονική εργασία όσον αφορά την ιδιαιτερότητα της Εκκλησιαστικής γλώσσας και την αναγκαιότητα αυτής για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Πόσο ανεξάρτητες είναι οι κινήσεις πολιτών που διαφημίζονται από τα δελτία των οκτώ και κάνουν εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής;

Είναι σαν να έχουμε πόλεμο και ο εχθρός να μου παραχωρεί, ευγενικά, το δικό του όρυγμα και το δικό του ταμπούρι. Υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο; Καμμία.

Ανεξάρτητες κινήσεις και οργανώσεις πολιτών σημαίνει οργάνωση πολιτών έξω από κομματικά ελεγχόμενη στάνη. Οτι χειρότερο δηλαδή για το σύστημα εξουσίας που ελέγχει κόμματα, σωματεία και ΜΜΕ. Διότι του αφαιρεί τον έλεγχο. Διότι με τις κινήσεις αυτές, το σύστημα αποκτά έναν οργανωμένο εχθρό που δεν μπορεί να ελέγξει. Διότι ο εχθρός αυτός του συστήματος παραμένει μακριά από κει που μπορεί να φτάσει το μακρύ συστημικό του χέρι.

Να καταργηθεί το κλειστό επάγγελμα των κληρονομικών πρωθυπουργών…

…Και των κατασκευαστικών με ΜΜΕ

Θα έπρεπε να χαίρομαι που ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα. Όλα αυτά τα κακά μονοπώλια, οι κλίκες, η πηγή της ακρίβειας, η καταπίεση, η χάλια εξυπηρέτηση. Και όμως, αυτό που αισθάνομαι είναι αδιαφορία, επιφυλακτικότητα και λίγο θυμό.

Εάν η Ελλάδα έχει 100 προβλήματα, από τα οποία τα 10 σοβαρά, δεν νομίζω ότι τα κλειστά επαγγέλματα για τα οποία γίνεται κουβέντα είναι το πρόβλημα. Σίγουρα δεν είναι στα 10 πιο σοβαρά θέματα, και αμφιβάλω εάν είναι στα 100.

Δεν έχω πρόβλημα με τα φαρμακεία. Γουστάρω να βλέπω τον φαρμακοποιό μου, με ξέρει τον ξέρω, είναι μια ευχάριστη μικροαστική σχέση. Τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα θα μπορούσαν να είναι πιο ευέλικτα, αλλά αυτό δεν χρειάζεται πολλή ταραχή για να βελτιωθεί. Οι τιμές; Χα χα χα. Όποιος νομίζει ότι τα Duane Reade ή τα Booth’s είναι φτηνά, κάνει λάθος. Απλά έχουν Πορτορικάνους και Πακιστανούς υπαλλήλους, αντί Αμερικανούς ή Εγγλέζους.

Πόσοι είναι τελικά οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα; Μία κριτική ματιά στην εκτίμηση του ΕΛΙΑΜΕΠ

Πρίν από μερικές μέρες το ΕΛΙΑΜΕΠ δημοσιοποίησε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα σήμερα φθάνει τις 470.000 άτομα. Στην πραγματικότητα είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερος, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτουμε. Ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών στην χώρα εκτιμάται κυρίως από τον ετήσιο αριθμό των συλλήψεων για παράνομη είσοδο και παράνομη παραμονή στην χώρα καθώς και από τις πραγματοποιηθείσες απελάσεις και τους επαναπατρισμούς.

Ασφαλώς, ο αριθμός των συλλήψεων εμπεριέχει και κάποιο ποσοστό «διπλοεγγραφών», δηλαδή περιπτώσεων ανθρώπων που εισήλθαν (ή επιχείρησαν να εισέλθουν) παρανόμως στην Ελλάδα πάνω από μία φορά και συνελήφθησαν (και άρα ξανακαταγράφηκαν ως συλληφθέντες). Όμως, από την άλλη, ο αριθμός των συλλήψεων δεν μας διαφωτίζει ούτε τον αριθμό εκείνων που εισήλθαν παρανόμως στην χώρα και παραμένουν χωρίς να συλληφθούν, ούτε και για τον αριθμό εκείνων των παρανόμων μεταναστών που εγκατέλειψαν την χώρα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στα σημεία αυτά είναι που υπεισέρχονται οι υποθέσεις.

Η ανήμπορη κάθαρση


Η υπόθεση της Ζήμενς είναι η επιτομή της διαπλοκής

Για την Κατάκριση

Κάποτε είχε πάει ένας κοσμικός στην Σκήτη των Καυσοκαλυβίων, για να γίνη μοναχός. Οι Πατέρες όμως της Σκήτης, δεν τον δέχονταν, γιατί εκτός που ήταν ράθυμος και αμελής, ήταν και πολύ σκανδαλοποιός και δημιουργούσε συνέχεια θέματα. Επειδή εκείνος αναπαυόνταν στην Σκήτη, παρακάλεσε τους Πατέρες να τον αφήσουν να μένει ως λαϊκός και να εργάζεται καμιά φορά.

Έτσι λοιπόν πέρασε την ζωή του με ραθυμία και αμέσως μέχρι την ώρα του θανάτου του που έπεσε πιά στο κρεβάτι και ψυχοραγούσε. Οι Πατέρες όμως του συμπαραστέκονταν και βρίσκονταν συνέχεια κοντά του.

Μια μέρα ο ετοιμοθάνατος είχε έρθει σε έκσταση και έκανε νοήματα. Οι Πατέρες απορούσαν τι να συμβαίνει! Όταν συνήλθε τους διηγήθηκε το εξής φοβερό:

Άμεση συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Ξεκίνησε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης http://www. open gov.gr/ypes/?p=984 η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 23:59, δηλαδή συνολικά 21 ημέρες μόνο.

Αφού έληξε η προηγούμενη διαβούλευση με τον καταιγισμό αρνητικών κρίσεων, το κείμενο του σχεδίου Νόμου, ύποπτα διατυπωμένα, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ σε κανένα άρθρο του την λέξη "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ".

Αυτή είναι η Πράσινη Ανακύκλωση

Τα computer και άλλα ηλεκτρονικά από Ευρώπη και Αμερική, όταν παλιώσουν, ή όταν σταλούν σε τρίτες χώρες "για να έχουν και αυτοί τεχνολογία", καταλήγουν στην ανακύκλωση, στην Γκάνα. Φαίνεται ότι τα καίνε, και έτσι μένει χαλκός, μπρούντζος, αλουμίνιο ψευδάργυρος, και ελάχιστες ποσότητες χρυσού. Το slide show των New York Times, εδώ. Ο φωτογράφος Pieter Hugo είναι γνωστός για τις φωτό του από την ...Ανακύκλωση στην Γκάνα.