Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ «βαπτίστηκε» στα νερά του Ιορδάνη

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Δημήτριος Μεντβέντεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία, επισκέφθηκε τον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού στον ποταμό Ιορδάνη, καθώς και την πηγή του Ιωάννη του Προδρόμου.

Από την πηγή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ο κ. Μεντβέντεφ προχώρησε στον ποταμό από μονοπάτι, το οποίο διασχίζει τα φυλασσόμενα κομμάτια, όπου σώζεται το αρχαίο τοπίο, και στη συνέχεια, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, βούτηξε τρεις φορές στα ύδατα του Ιορδάνη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για τις εντυπώσεις του ο Πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε τον τόπο ως «πολύ εξαιρετικό και μοναδικό» και ευχήθηκε σε όλους για την εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου.

Απίστευτες σκηνές στο κέντρο των Τρικάλων με ζεύγος… 202 ετών...

Ένας 102χρονος από το Δροσερό Τρικάλων, προκαλούσε σήμερα το μεσημέρι την προσοχή περαστικών στην οδό Βύρωνος, καθώς ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα.Ο 102χρονος με το ένα χέρι τυλιγμένο σε γάζες και στο άλλο να κρατά μπαστουνάκι, είχε χαθεί όταν κατέβηκε από πολυκατοικία που στεγάζονταν ιατρείο ωριλά για να... αγοράσει κάτι και μετά δεν θυμόταν που ήταν η πολυκατοικία με το ιατρείο.

Ρωτούσε περαστικούς αλλά κανείς δεν ήξερε για νεαρή ιατρό ωριλά στην οδό αυτή και ο 102χρονος ήταν πανικόβλητος....

Φράκτης στον Έβρο, laissez faire, laissez passer στο Αιγαίο

Δυο πρόσφατα και ακρως ανησυχητικά περιστατικά απετέλεσαν το ερέθισμα για την ανάρτηση αυτη.

Η παρουσία επί ωρες ενός «αγνώστου ταυτότητος» υποβρυχίου μετάξυ Κέας και Ανδρου, με εμπλοκή ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων του ΠΝ και η φαινομενικά «λυπηρή ανθρώπινη ιστορία» με το δουλεμπορικό πλοίο που ναυάγησε ανοικτά της Κέρκυρας το Σάββατο 15 τρέχοντος την νύκτα.

Αμφότερα τα περιστατικά, σε διαφορετικά επίπεδα αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που ολοι οι εμπλεκόμενοι με την Αμυνα και την Ασφάλεια γνωρίζωμε και που οι καθ’ύλην αρμόδιοι αγνοούν επιδεικτικά για περισσότερο απο δέκα χρόνια. Η πραγματικότητα αυτή είναι οτι ο θαλάσσιος χώρος του Αιγαίου, ακόμη και οι κόλποι δίπλα στην υδροκέφαλη Αττική είναι αμπέλι ξέφραγο, οτι οι αρμόδιες Υπηρεσίες ασκούν τυπικό ελεγχο και αφυπνίζονται μόνον τυχαία η κατόπιν εορτής.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Η τέχνη θέλει μάστορη κι η φάβα θέλει λάδι...

Του Δημήτρη Μυ

Από μαστόρια (της συγκάλυψης) στη Βουλή, άλλο τίποτε. Κι από «λάδι», όπως είναι γνωστό, τα αποθέματα είναι τεράστια. Αναμενόμενη λοιπόν και η φάβα των πορισμάτων για το σκάνδαλο της Siemens που σερβίρουν τα κόμματα εξουσίας.

Το κουκούλωμα ήταν προεξοφλημένο από την κοινωνία. Ο κόσμος ξέρει ότι στη Βουλή «φέγγει ο στραβός τ' αλλήθωρου». Ακούει ο κόσμος, ότι οι εθνοπατέρες έχουν εξασφαλίσει το ατιμώρητο ακόμη και για τροχαίες παραβάσεις. Δεν αίρεται (πρόσφατα έγινε αυτό) η βουλευτική ασυλία, κάποιου βουλευτή που έχτιζε χωρίς άδεια. Περίμενε κανείς ότι κάποιος απ αυτούς θα πληρώσει για την... mizens;

Άλλωστε τι να πληρώσει; Τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, όπως και αυτά του Βατοπαιδίου. Όσο για το «λάδι»; Αυτό είναι αποθηκευμένο σε ασφαλείς οφσόρ τοποθεσίες. Που να ψάχνει κανείς τώρα...

Η δοκιμασία οφείλεται σε κρίση πνευματική

Αναστάσιος, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Αδυνάτισε η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη, λείπει πλέον η αίσθηση των ορίων


Του Νικου Γ. Ξυδακη

Να έλθετε στο κελί μου, στο Νέο Ψυχικό, είναι το πιο κατάλληλο μέρος να μιλήσουμε! Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, στα 81 του χρόνια, μιλά σαν αρχαίος έφηβος: ζωηρά, με φρεσκάδα, με αμεσότητα και διαύγεια, με βαθιά ευγένεια. Στον λόγο του και στη συμπεριφορά του ενσωματώνει παλαιότατες αρετές ανθρωπότυπων σχεδόν λησμονημένων σήμερα, τη λεπτότητα του αριστοκράτη του πνεύματος, την ταπεινότητα του λευίτη, την ανυπόκριτη ψυχική θέρμη του αφιερωμένου σε έργα αγάπης. Αυτές οι αρετές, συγκεντρωμένες σε ένα πρόσωπο, κι αυτή η εκπεμπόμενη αύρα έχουν κάνει τον Αναστάσιο τον πιο αγαπητό ίσως και σεβαστό κληρικό στην Ελλάδα, μεταξύ πιστών και μη πιστών.

Ο Παπακωνσταντίνου παρήγγειλε δημοσκόπηση για τα κλειστά επαγγέλματα.

Συνεχώς παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι δεν τους νοιάζει το πολιτικό κόστος αλλά και για να ...βήξουν κάνουν δημοσκόπηση.
Με δημοσκόπηση 1.000 ατόμων μέσω τηλεφώνου θα ρυθμίσει ο Παπακωνσταντίνου την πολιτική του για τα ''κλειστά'' επαγγέλματα.