Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

”Στις μοντέρνες αμαρτίες ο Θεός απαντά με μοντέρνα μέσα...”

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Με ρωτάς, άνθρωπε του Θεού από που προέρχεται η σημερινή κρίση, και τι σημαίνει αυτή. Ποιος είμαι εγώ για να με ρωτάς για ένα τόσο μεγάλο μυστικό; ”Μίλα όταν έχεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή”, λέγει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος..Όμως παρόλο που θεωρώ, ότι η σιωπή είναι ώρα καλύτερη από κάθε ομιλία  και όμως λόγω αγάπης προς εσένα, θα σου εκθέσω εκείνα που σκέπτομαι περί αυτού που ρώτησες.

Η κρίση είναι ελληνική λέξη, και σημαίνει δίκη. Στην Αγία Γραφή αυτή η λέξη χρησιμοποιείται πολλές φορές . Έτσι ο ψαλμωδός λέει : “διά τούτο ουκ αναστήσονται ασεβείς εν κρίσει ” (Ψαλμ. 1,5). Σε άλλο μέρος πάλι λέει : ”έλεος και κρίσιν άσομαι σοι, Κύριε ” (Ψαλμ. 100,1). Αντικατάστησε τη λέξη “κρίση” με τη λέξη “δίκη” και διάβασε : “διά τούτο ουκ αναστήσονται ασεβείς εν δίκη “.

Ιδού γιατί δεν θα γίνει ποτέ κάθαρση για την Ζήμενς

Τσουκάτος - Βαλυράκης - Παπανδρέου
Αυτό το φωτογραφικό ρεπορτάζ για τους πολιτικούς και την Ζήμενς δεν θα το δείτε πουθενά αλλού.

Προσοχή στα σενάρια με την δραχμή…

Να μην ξεχνάμε ότι το “όνειρο” των Γερμανών για την πραγματική ευρωπαϊκή “ολοκλήρωση” (της ληστείας), είναι το Ευρώ δύο ταχυτήτων για πολλούς και διάφορους λόγους. Όπως ακριβώς αγόρασαν με το μάρκο τους την δραχμή σε εξευτελιστικό κόστος.

Όταν λοιπόν μιλάμε για “επιστροφή στην δραχμή” πρέπει να έχουμε κατά νου ότι συγκεκριμένοι κύκλοι θα το καλλιεργήσουν ως τσιτάτο, όχι βέβαια γιατί ενδιαφέρονται για την πατρίδα αλλά διότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα ως παρακράτος. Για παράδειγμα, δεν θα είναι περίεργο να δείτε αυτούς που γέμιζαν τους δρόμους με αλλαλάζοντες ισλαμοφασίστες να ουρλιάζουν ξαφνικά για την “Ελληνική μας την δραχμούλα”;

Αφού έβλεπαν την σαπίλα, γιατί πήραν μέρος στις εκλογές του 2009;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Άρτος και θεάματα. Για τον άρτο δεν είμαστε και πολύ σίγουροι – και αυτό που γράφω δεν είναι λαϊκισμός. Όταν έχεις απολυθεί από την δουλειά σου ή είσαι μακροχρόνια άνεργος, αν δεν έχεις κάποιον να σου δώσει ένα πιάτο φαΐ, είναι βέβαιο ότι θα σου λείψει και το ψωμί.

Από θεάματα, όμως, άλλο τίποτε. Το τελευταίο θέαμα στο «μεγάλο μας τσίρκο» το πρόσφεραν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ζήμενς που έκαναν την εμφάνισή τους στα τηλεπαράθυρα. Ενώ την ίδια ώρα και επί δύο οδυνηρές για την Δημοκρατία μας ημέρες ακούγαμε για παζάρια και συνεννοήσεις σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το πόρισμα, δηλαδή τα πορίσματα.

Παντού υπάρχει ένας Έλληνας να δώσει λύση

Στο αμφιθέατρο ενός αμερικανικού πανεπιστημίου, κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος σε ακροατήριο φοιτητών, και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:

- Σε πολλές γλώσσες, δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση. Σε άλλες γλώσσες, δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση. Δεν υπάρχει όμως σε καμιά, μα καμιά γλώσσα, η περίπτωση που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.

Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο η φωνή του Έλληνα φοιτητή:

Η ανακούφιση του opengov.gr

Η ζωντανή συζήτηση έχει πλάκα. Λίγο ξεσκάς, λίγο μαθαίνεις, λίγο πείθεις, λίγο πείθεσαι… Στην δικιά μου περίπτωση, συχνά μαθαίνω και καινούργια πράγματα, καμιά φορά αναθεωρώ απόψεις, και, σημαντικό, αποκρυσταλλώνω μπερδεμένες ιδέες.

Οι διαβουλεύσεις του opengov.gr είναι διαφορετικές. Έχω παρακολουθήσει μερικές, και η περίληψη είναι η εξής: Προϋπάρχει μία ειλημμένη απόφαση, και σπεύδουν οι φουκαράδες ένθεν και ένθεν να καταθέσουν τις μονοσήμαντες, αλλά ανακουφιστικές απόψεις τους στην μαύρη τρύπα μονόδρομο, με μόνο αντίτιμο, όνομα, email, και ένα IP.

Επικήδειος προσλαλιά

Απόσπασμα από email που στάλθηκε μετά την εξόδιο ακολουθία ενός εκλιπόντος σε μια εταιρεία.

...πέρασε σαν άνεμος... Ο "άνεμος" όμως αυτός, θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ψυχή μας.
Ήταν η ακεραιότητα του χαρακτήρα και το ελεύθερο πνεύμα του, από τη μια πλευρά, αλλά και η καλοσύνη και το πηγαίο χιούμορ του, από την άλλη.

Ίσως η πεζή εποχή, στην οποία έζησε, να είναι "λίγη" για τέτοιους ανθρώπους ή ίσως να είναι ασύμβατη με τέτοιους χαρακτήρες.

Το βέβαιο πάντως είναι, ότι η μοίρα μας από δω και πέρα, θα καθορίζεται και από την ανάμνησή του...


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ωχ, ωχ, οσφρίζομαι νέους μπελάδες (φρέσκα νέα)

Εννέα λέξεις είναι αρκετές για να με κάνουν να αρχίσω να ανησυχώ: «Μετατροπή του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού σε Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού»
Ο Θεός Βοηθός και η Παναγιά μαζί του…

==============================
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 2
Μετατροπή του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού σε Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη: