Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Eκδήλωση για τον άγιο Μάξιμο τον Γραικό, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς»


Για το MIT ετοιμάζεται 16χρονος από το Λιτόχωρο

"Βαλίτσες" για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ετοιμάζει ένας 16χρονος από το Λιτόχωρο της Πιερίας. Πρόκειται για τον Χάρη Τσαμπασίδη, ο οποίος προσκλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι από τη διοίκηση του αμερικανικού πανεπιστημίου, καθώς έχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.
Ο 16χρονος, μαθητής της β' τάξης του λυκείου Λιτοχώρου, έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ) και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής οχτώ μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Γιατί οι πολιτικοί της παρακμής πολεμούν την πίστη στο Χριστό;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σ΄αυτήν την στασιμότητα και την παρακμή πρέπει να φύγουν. Η Ελλάδα για να βγει απ΄την στασιμότητα πρέπει να πιστέψει σε πρόσωπα τα οποία να είναι άξια της εμπιστοσύνης της και να μην έχουν την παραμικρή σχέση με την πολιτική όλο αυτό χρονικό διάστημα από το 1975 και μετά.

2. Οι πολιτικοί αυτής της χρονικής περιόδου μετέτρεψαν την κατάχρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε άθλημα! Αφού εξασφάλισαν την ατιμωρησία τους συγκέντρωσαν γύρω τους σωρεία μικρών ανθρώπων οι οποίοι κατέλαβαν δημόσια αξιώματα με κομματικά κριτήρια.

Γύρω γύρω Αλεξάνδρειες, στην μέση η Νομική

Πώς ακριβώς βρέθηκε ο Αλέξανδρος στο Αφγανιστάν, δεν το θυμάμαι… Αλλά βρέθηκε. Και αν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη δεν είναι πολύ μακριά από την αεροπορική βάση του Μανάς, η Αλεξάνδρεια του Καυκάσου είναι περίπου η βάση του Bagram.

Το παράπονό μου, με εμάς, τον απλό λαό, είναι ότι 1) παθιαζόμαστε με το τι μάς κάνει ο ένας ή άλλος ξένος (μας κάνουν), 2) ξεχνάμε να σκεφτούμε, κυνικά, ποιο είναι το συμφέρον μας, και 3) ξεχνάμε με τι μοιάζει ο κόσμος, από κάποια άλλη σκοπιά.

Πολλά ανησυχητικά συμβαίνουν, και, εάν ήμουν αναλυτής θα τα ανέλυα (αλλά, δεν είμαι, και απλά τα παραθέτω, μπας και σκαρφιστείτε εσείς κάτι).

Η Siemens φεύγει, η Intracom έρχεται

Σε όσους προκάλεσε εντύπωση η επιμονή της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ζήμενς να μην συνδέσει την υπόθεση με την Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη, όταν όλη η …Ευρώπη και η μισή Αμερική γνωρίζουν οτι δρούσαν ως καρτέλ στον ΟΤΕ και αλλού.

Σε όσους διερωτώνται ακόμα γιατί η εξέταση του κ. Κόκκαλη απο την εξεταστική έγινε πλυντήριο εικόνας για τον μεγαλοεπιχειρηματία και μάλιστα απο βουλευτές που πριν απο λίγα χρόνια εμφανιζόντουσαν ως σφοδροί πολέμιοί του

Σε όσους δεν έχουν πεισθεί ακόμα ότι δεν έγινε καμιά κάθαρση, αλλά αντιθέτως το σύστημα φρόντισε να απαλλαγεί από τους διάφορους ¨καμένους” και να ανασυνταχθεί, αφιερώνουμε την παρακάτω είδηση:

Μεζεδάκια, ίσως με κύριο πιάτο

Λίγα μεζεδάκια θα σας σερβίρω σήμερα, και ο λόγος είναι ότι το τελευταίο από αυτά έχει μπόλικο ψαχνό και ενδέχεται να εξελιχτεί σε κύριο πιάτο. Αλλά φυσικά ξεκινάμε από τα καθαυτό μεζεδάκια, που όλα τους έχουν ένα κοινό σημείο, ότι τα έστειλαν φίλοι του ιστολογίου.

Παλιός φίλος από την πραγματική ζωή, που ξέρει ότι καταγράφω το φαινόμενο της ακλισιάς, μου έστειλε δυο παραδείγματα ακόμα, και μάλιστα από την έγκυρη Καθημερινή ή ίσως από την ηλέκδοσή της.

Σε άρθρο για τις εξεταστικές επιτροπές και τα πορίσματά τους, διαβάζουμε για “το φιάσκο του Βατοπέδι“. Επειδή το άρθρο το υπογράφουν δύο δημοσιογράφοι, δεν ξέρουμε ποιος από τους δυο είναι ο ακλισιάρης.

Την ίδια μέρα, σε άρθρο για τα καταστήματα που μετακομίζουν σε χώρους με φτηνότερο ενοίκιο, διαβάζουμε ότι ένα κατάστημα βρισκόταν “δίπλα στην εκκλησία της Καπνικαρέα“. Αυτό βέβαια μπορούμε να το χρεώσουμε στον δαίμονα του τυπογραφείου, κάτι που δεν ισχύει για την πρώτη περίπτωση.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το εμφιαλωμένο νερό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τρεις διαφορετικές κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού, που πρέπει να τηρούν... και κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές: το επιτραπέζιο, το φυσικό μεταλλικό νερό και το νερό πηγής. Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κάθε άλλος προσδιορισμός στο εμφιαλωμένο νερό απαγορεύεται (π.χ. ιαματικό, θεραπευτικό, φυσικό μεταλλικό νερό πηγής κ.ά.).

Επιτραπέζιο νερό
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, λοιπόν, το επιτραπέζιο νερό επιτρέπεται να είναι οποιασδήποτε προέλευσης (π.χ. από γεώτρηση, από λίμνη, από ποτάμι, ακόμη και αφαλατωμένο νερό θάλασσας). Το επιτραπέζιο νερό μπορεί να έχει υποστεί κάποια διαδικασία απολύμανσης προκειμένου η σύστασή του να είναι σύμφωνη με την αντίστοιχη κοινοτική οδηγία για το πόσιμο νερό. Δηλαδή, πρακτικά η σύσταση του επιτραπέζιου νερού είναι ίδια με αυτό της βρύσης.

Ο καταλαβών του καταλαβόντος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Πενήντα Αφγανοί κατέλαβαν την Νομική Αθηνών.
2. Η μία κατάληψη φέρνει την άλλη. Ποιος ξέρει τι άλλο έχουν στο νου τους οι Αφγανοί;
3. Όταν μόνο τρεις από το ΔΝΤ έκαναν κατάληψη της Ελλάδος ,γιατί οι Αφγανοί που είναι πενήντα να μην κάνουν κατάληψη του ΔΝΤ;
4. Οι Έλληνες τρελαίνονται να ακούνε να τους λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν.

Κάνει λάθος ο Σαμαράς…

Χτες στην βουλή επέκρινε τον Πρωθυπουργό ότι οραματίζεται τη «διεθνή διακυβέρνηση».

«Το ιδεολόγημα της διεθνούς διακυβέρνησης απονομιμοποιεί το πολίτευμα και αποδυναμώνει τη δημοκρατία.Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας» είπε.

Πόσο πολύ υποτιμά τον πρωθυπουργό μας!!!

Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου δεν οραματίζεται την διεθνή αλλά την…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

1) Ευκαιρία για μια παγκόσμια διακυβέρνηση είναι η συνεργασία κατά της τρομοκρατίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/10/2001

Ισλαμοκρατία ή δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο;

Ο Κλεισθένης γράφει.

Με αφορμή τα γεγονότα στην Τυνησία και την Αλγερία έρχεται στο προσκήνιο το τι συμβαίνει στις Αραβικές χώρες.
Οι διαπιστώσεις δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες. Οι «κοσμικές» κυβερνήσεις των περισσότερων Αραβικών κρατών είναι δικτατορικά καθεστώτα με δημοκρατικό μανδύα. Η δύση δυστυχώς στηρίζει αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα και οι λαοί υποφέρουν χάρη στην εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων.
Το σύνθημα «ψωμί και ελευθερία» που ακούστηκε στην Τυνησία τείνει να γίνει παναραβικό σύνθημα.

Υπερωρίες 38583 ΕΥΡΩ, για τους υπαλλήλους στα πολιτικά γραφεία