Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Oι πρώτες εικόνες της Παναγίας και ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Πολλοί έχουν τη γνώμη ότι οι πρώτες εικόνες της Παναγίας είναι του Αποστόλου Λουκά. Δεν είναι σωστό αυτό. Οι πρώτες εικόνες της Παναγίας είναι οι αχειροποίητες, δηλαδή χωρίς ανθρώπινο χέρι.
Η παράδοση λέει ότι όταν ζούσε η Παναγία, ο απόστολος Πέτρος και ο Ιωάννης έφτιαξαν μια εκκλησία για τη Παναγία χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, στη Λήδα – απέξω από το Τελ Αβίβ – που είναι η πατρίδα του Αγίου Γεωργίου και υπάρχει ο τάφος του. Παρακάλεσαν τότε τη Παναγία να πάει εκεί και να ευλογήσει την Εκκλησία. Εκείνη τους είπε πηγαίνετε και θα με βρείτε εκεί. Οι Απόστολοι νόμισαν πως θα πήγαινε εκεί με κάποιο άλλο μέσο και από ευγένεια και ευσέβεια έσπευσαν γρηγορότερα για να την προλάβουν και να την υποδεχθούν. Όμως όταν μπήκαν μέσα παραδόξως είδαν σε μιά κολόνα στο Ιερό μια εικόνα της Παναγίας με το πρόσωπό της και το σώμα της ολόκληρο.

Ποιός έχει το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία;

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα βιογραφικά των επαγγελματιών της πολιτικής (γιατί πουθενά αλλού δεν έχουν διαπρέψει) θα διαπιστώσει ότι εκείνοι που κυβέρνησαν τον τόπο περισσότερο από κάθε άλλον είναι, κατά σειρά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με 20 χρόνια θητείας (από το 1981 μέχρι το 2004) σε κορυφαία υπουργεία, δεν έλειψε από καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πλην της τελευταίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Κώστας Σημίτης με 18 χρόνια, έρχεται δεύτερος. Συμμετείχε κι αυτός σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, είτε ως υπουργός, είτε ως πρωθυπουργός, εκτός από την τελευταία και απουσίασε μόνο το διάστημα 87-89 της εποχής «Τσοβόλα δώστα όλα».

Ευλογία Κυρίου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ηγάπησε κατάραν και ήξει αυτώ. Και ουκ ηθέλησεν ευλογίαν
και μακρυνθήσεται απ’ αυτού." (Ψαλμ.108)

1.Ευλογία Κυρίου και έλεος. Ζούμε χάρις στην ευλογία του Κυρίου.
Αν έπαυε για μια στιγμή η ευλογία του Κυρίου οι ανθρώπινες υπάρξεις θα εξαφανίζονταν μέσα σε μια στιγμή.

2 Ογδόντα χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις εξαφανίστηκαν μέσα σε μια στιγμή με τη βόμβα στη Χιροσίμα. Σαν σκόνη θα μας έκανε ο Εχθρός, αν δεν τον εμπόδιζε ο Κύριος με τις αγγελικές δυνάμεις Του. Ο Διάβολος από την αρχή πολεμάει να καταστρέψει τη δημιουργία του Κυρίου και πιο πολύ το τελειότερο δημιούργημα του Θεού, τον άνθρωπο.

"Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε, μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε"

"Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε, μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε"
(ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Ο Ατσίδας" - 1962)
Σκέψεις σχετικές με τους εκλεκτούς λαθροσυμπολίτες μας, τους εκ Χανίων προερχομένους

Τουρκική φρεγάτα στη πορεία του τουρκικού υποβρυχίου - Πέρασε ανοικτά της ... Κύμης

Ακολουθώντας την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει πριν δύο εβδομάδες το τουρκικό υποβρύχιο που εν΄τοπίστηκε στις 13 Ιανουαρίου αντολικά-βορειοανατολικά της Κέας, η τουρκική φρεγάτα TCG F-243 "Yildirim", κλάσης MEKO-200T (φωτό), μέσα στη νύχτα απέπλευσε από τα Δαρδανέλλια και έφτασε περίπου στην ίδια περιοχή ανατολικά βορειοανατολικά της Κέας σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε Διεθνή Ύδατα. και στην συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου.

Η ηγεσία του εβραικού λόμπι των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα για “δουλειές”

Δεν θα είναι μόνο αμυντικές - στρατηγικές οι οφέλειες της Ελλάδας από την επιχειρούμενη προσέγγιση με το Ισραήλ, θέλουν να πιστεύουν στην κυβέρνηση. Και για αυτό επενδύουν πάρα πολλά στην επικείμενη επίσκεψη των 52 μελών του ανώτατου αμερικανο-εβραικού λόμπυ στην Ελλάδα, το Φεβρουάριο.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει στις 8 του μηνός από τη Θεσσαλονίκη, όπου και η αποστολή θα παραμείνει για δύο ημέρες και κατόπιν θα "κατέβει" στην Αθήνα για το "κυρίως πιάτο" της επίσκεψης. Εκεί ακριβώς, θα επιχειρηθεί η προσπάθεια για την εξασφάλιση και οικονομικών οφελειών από αυτή την προσέγγιση, η οποία όσο περνάει ο καιρός, γίνεται ολοένα και πιο στενή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται ακόμα και κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ, κάτι το οποίο, αν τελικώς γίνει, θα είναι "το κερασάκι στην τούρτα" του όλου εγχειρήματος. Οι ίδιες πηγές πάντως κάνουν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις στο κομμάτι της συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων (σε αεροπορία, τεθωρακισμένα και όχι μόνο), αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη και συγκεκριμένη ανακόινωση για επενδυτικού ενδιαφέροντος projects.

Ο Bill Gates σε μία κυνική ομολογία παραδέχεται ότι χρησιμοποιούνται εμβόλια για τον έλεγχο του πληθυσμού

Σε βιντεοσκοπημένη διάλεξη του ο Bill Gates εξηγεί γιατί πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός της Γης. Παραδέχεται μάλιστα ότι χρησιμοποιούνται εμβόλια για τον έλεγχο του πληθυσμού στην την προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού της γης που θα πρέπει να φτάσει το 90% του σημερινού πληθυσμού της ειδικά σε σχέση με τις εκπομπές CO2 (διοξειδίου του άνθρακα)

Έχει τρομερό ενδιαφέρον να αντιληφθείτε τον τρόπο σκέψης του.