Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση για την Επισκοπή Μαδαγασκάρης

Αγία Τριάδα Μανακάρα
Η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης διοργανώνει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (οδός Ριζάρη 2 - Αθήνα), την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18.00 και έχει την ιδιαίτερη τιμή να σας προσκαλέσει σ' αυτή. Η εκδήλωση διοργανώνεται προκειμένου να παρουσιασθεί το Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Επισκοπής το όποιο επί σειρά ετών επιτελείται κοντά στους αφρικανούς αδελφούς μας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο βυζαντινός χορός «ΤΡΟΠΟΣ» με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη και θα προβληθεί οπτικό-ακουστικό υλικό.

Η γενιά του φόβου και του έρωτα

Μ. Ε. Λαγκουβάρδου

Ο φόβος του θανάτου και ο έρως σημάδεψε τη γενιά που ξεκινάει με τον πόλεμο του ’40. Ο έρως και ο θάνατος αν και αντιμάχονται ο ένας τον άλλον, εντούτοις στο βάθος είναι όμοιοι. Ο έρως γεννάει, διατηρεί και προάγει τη ζωή ενώ ο θάνατος την εξαφανίζει. Από μια άλλη άποψη όμως ο θάνατος γεννάει τη ζωή (αν δεν πεθάνει ο σπόρος μόνος μένει, ενώ αν πεθάνει πολύν καρπόν φέρει) και ο έρως στην αποκορύφωσή του εξαφανίζει τη ζωή μέσα στη ζωή του άλλου. Εννοείται ότι ο θάνατος και η γέννηση από την άποψη αυτή ανήκουν σε ένα άλλο ανώτερο επίπεδο συνείδησης.

Η απουσία ανωτέρου επιπέδου συνείδησης είναι φανερή στην κινηματογραφική ταινία του Μπέργκμαν «Η σιωπή». Η αριστουργηματική αυτή ταινία είναι η τραγωδία του ανθρώπου, ο οποίος πεθαίνει μόνος και αβοήθητος, χωρίς κανένα πνευματικό στήριγμα. Η ηρωίδα του Μπέργκμαν πεθαίνει μόνη, εγκαταλειμμένη απ’ τους αγαπημένους της. Μάταια προσπαθεί να βρει καταφύγιο στη σαρκική ηδονή του αυτοερωτισμού, η οποία δεν αρκεί να της δώσει παρηγοριά και δύναμη παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Ο σαρκικός έρωτας την αφήνει πιο άδεια και πιο αβοήθητη από πριν.

Χρυσός υπάρχει... αλλά ποιος θα τον πάρει;

Υψηλής περιεκτικότητας τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα


Με σημερινή της έκθεση η European Goldfields, επιβεβαίωσε ότι τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό, ασήμι και μόλυβδο.

Διαφθορά: Από 25η το 1997, 78η το 2010

Διαφθορά, δεν είναι το φακελάκι για μια θέση στο μαιευτήριο, ή το νεκροταφείο. Διαφθορά είναι οι Νόμοι που γράφονται κατά παραγγελία. Τα φωτογραφικά Προεδρικά Διατάγματα. Οι Σύμβουλοι του Προέδρου με τα παραμάγαζα. Κάθε τι που έχει σχέση με Επιδότηση – άμεση ή έμμεση. Διαφθορά είναι οι κατά παραγγελία ειδήσεις. Διαφθορά είναι το Fast Track. Και το Slow Track. Διαφθορά είναι οι κάθε είδους «καθηγητές» που από επιστήμονες έγιναν τρωκτικά, βάζοντας πλάτες σε άλλους πιο μεγάλους διεφθαρμένους. Διαφθορά είναι και ο πολιτικός που εκπροσωπεί ξένα συμφέροντα – αν και αυτό λέγεται και προδοσία.

Carpetbaggers: οι τυχοδιώκτες εκμεταλλευτές που ενδιαφέρονταν για τα δικαιώματα (και τις ψήφους) των μαύρων

Carpetbaggers’ ήταν ένας υποτιμητικός όρος που έδωσαν οι Νότιοι στους Βόρειους (κοινώς ‘Γιάνκηδες’) που κατέβηκαν στο Νότο, μετά την λήξη του αμερικάνικου εμφυλίου πολέμου και κατά τη διάρκεια της λεγόμενης ‘εποχής της Ανασυγκρότησης’ (Reconstruction era), μεταξύ 1865 και 1877, κατά την οποία οι Πολιτείες του Νότου στερούνται όλα τους τα δικαιώματα και βρίσκονται στην απόλυτη δικαιοδοσία των στρατιωτικών αρχών.

Ο όρος ‘carpetbagger’ χρησιμοποιήθηκε μειωτικά, για αυτούς τους οπορτουνιστές ξένους, που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να εκμεταλλευτούν τον ρημαγμένο - και άλλοτε περήφανο - Νότο.

Πακτωλός χρημάτων από το αμερικανικό πεντάγωνο σε εταιρείες που έχουν καταδικαστεί για απάτες!

Μια νέα αναφορά του αμερικανικού πενταγώνου αποκαλύπτει πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέβαλλαν μέσω συμβολαίων τουλάχιστον 285 δισεκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 100 εταιρείες μεταξύ των ετών 2007 και 2009, αν και οι συγκεκριμένες εταιρείες την ίδια ακριβώς περίοδο είχαν υποπέσει στο αδίκημα της κατασπατάλησης των χρημάτων των αμερικανών φορολογουμένων.

Πολλά από αυτά τα δισεκατομμύρια δολάρια, δόθηκαν σε εταιρείες που η λειτουργία είχε ανασταλεί πιο πριν ή ήταν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης εξαιτίας κρουσμάτων κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πάντα σύμφωνα με την έκθεση, το αμερικανικό πεντάγωνο κατοχύρωσε συμβόλαια ύψους 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 91 εταιρείες που κατηγορούνταν για αστικές υποθέσει απάτης, ενώ άλλα 682 εκατομμύρια δολάρια πήγαν σε εταιρείες που κατηγορούνταν για εγκληματικές απάτες.

ΦΟΒΑΜΑΙ

Γράφει ο Gianapo

Όταν οι Αιγύπτιοι βγαίνουν στους δρόμους αποφασισμένοι να ανατρέψουν το καθεστώς Χόσνι Μουμπάρακ, ΦΟΒΑΜΑΙ.

Όταν ο Μοχάμεντ Ελ - Μπαραντέι ( πρώην επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής ατομικής ενέργειας, ΙΑΕΑ ) επιστρέφει στις 27/01 από την Βιέννη στο Κάιρο με σκοπό να ηγηθεί της αλλαγής του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, ΦΟΒΑΜΑΙ.

Όταν η Αίγυπτος είναι η χώρα που αποβλήθηκε προσωρινά από τον Αραβικό σύνδεσμο το 1979 που αναγνωρίστηκε το Ισραηλινό κράτος έως το 1983, ΦΟΒΑΜΑΙ.

Όταν ο Χόσνι Μουμπάρακ, σύμμαχος των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, εγκαταλείπεται στην τύχη του απ΄τους φίλους Αμερικάνους, ΦΟΒΑΜΑΙ.

Το ανέκδοτο της ημέρας: Κυβερνητική πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου κύριο Χόσνι Μουμπάρακ, (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Αιγύπτιος πρόεδρος έκανε νύξη για φιλοξενία στο Καστρί τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά ο Γιώργος του αντιπρότεινε κάτι bungalows στα νησιά Φίτζι που είχε δει στο ίντερνετ).