Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πίστη και λογική

"Αφού δεν το έφτιαξα ΕΓΩ, πως έγινε μόνο του"?
Οι συνέπειες του ορθολογισμού στη ζωή μας.

Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου, πρ. Καθηγουμένου της Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου

Ο ορθολογισμός θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η υπερβολική εμπιστοσύνη στη λογική μας η αναγωγή της σε υπέρτατη αυθεντία και απόλυτη αξία. Είναι αμαρτητική νοοτροπία και βιοθεωρία, και όχι κάποια απλή αμαρτία. Είναι κατ’ ουσίαν απιστία. Ο ορθολογισμός είναι η πιο χαρακτηριστική και ύπουλη εκδήλωση της υπερηφάνειας, η οποία υποκρύπτεται κάτω από όλες τις αμαρτίες μας, υφέρπει σε κάθε μας πράξη και δηλητηριάζει όλα τα καλά έργα μας. Αυτή οδηγεί στην αυτοδικαίωση και τελικά στην αμετανοησία, κλείνοντας έτσι τη θύρα του θείου ελέους. Η υπερηφάνεια είναι η αρχή και το τέλος όλων των κακών. Κατά τον μακαριστό Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ η υπερηφάνεια «αποτελεί την μόνιμη απειλή της ανθρώπινης ζωής», «βρίσκεται στην ρίζα όλων των τραγωδιών του ανθρώπινου γένους» και αποτελεί «την ουσία του άδη».

Διάκριση και φρόνηση

Σας συνιστώ να έχετε σε όλα διάκριση και φρόνηση. Να αποφεύγετε τα άκρα. Οι αυστηρότητες συμβαδίζουν με τα μέτρα της αρετής. Αυτός που δεν έχει μεγάλες αρετές και συναγωνίζεται με τους τέλειους, θέλοντας να ζει με αυστηρότητα, όπως οι άγιοι ασκητές, αυτός κινδυνεύει να υπερηφανευθεί και να πέσει. Γι’ αυτό να πορεύεσθε με διάκριση και να μην εξαντλείτε το σώμα με υπέρμετρους κόπους. Να θυμάστε ότι η άσκηση του σώματος απλώς βοηθάει την ψυχή να φτάσει στην τελειότητα• η τελειότητα κατορθώνεται κυρίως με τον αγώνα της ψυχής.

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

«ACIK DENIZ»: Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «σκιά» στο Καστελόριζο!

Ασυνήθιστη αμερικανική ενέργεια κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροναυτικής άσκησης καταδεικνύει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει...

Το Αμερικανικό Ναυτικό (USN) που εστιάζει την προσοχή του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και το Αιγαίο, έστειλε το αεροπλανοφόρο USS Enterprise (CVN 65) για να παρακολουθήσει από απόσταση αναπνοής τουρκική άσκηση η οποία αρχίζει τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «ACIK DENIZ» η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διάστημα 7-11 Φεβρουαρίου στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο. Μέρος της άσκησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καστελορίζου, περιοχή υψίστης στρατηγικής σημασίας την παρούσα συγκυρία, λόγω των συζητήσεων για την ανακήρυξη ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) η οποία θα εφάπτεται με την αντίστοιχη κυπριακή.

Στο Κοντοµαρί Χανίων διαπράχτηκε η πρώτη µαζική εκτέλεση αµάχων στην κατεχόµενη Ευρώπη.

Φωτογραφίες: Γερµανικό Οµοσπονδιακό Αρχείο

Την επόµενη µέρα µετά την τελική επικράτηση των δυνάµεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, οι στρατιώτες της ναζιστικής Γερµανίας προχωρούν, για αντίποινα στην πρωτοφανή αντίσταση που αντιµετώπισαν από τις δυνάµεις Ελλήνων και Συµµάχων, στην εκτέλεση όλων των ανδρών του χωριού Κοντοµαρί Χανίων.

Η κάρτα του πολίτη και η αφαίρεση τής ελευθερίας του με την αποδοχή της…

Έλεγχος ταυτοτήτων από τον στρατό κατοχής!

Μήπως, "οί Γερμανοί ξανάρχονται" μέ άλλο προσωπείο καί άλλο πρόσωπο;

Η προσπάθεια καθιέρωσης ελέγχου των πολιτών μέσα από την λεγόμενη σήμερα «κάρτα τού πολίτη», υπήρξε ανέκαθεν το όνειρο κάθε δικτατορικού καθεστώτος για την εύκολη και ανεμπόδιστη κυριαρχία του…

Το αν έχουμε σήμερα κατ΄ επίφαση μία Αστική Δημοκρατία ο τίτλος πιά κανέναν δεν ασφαλίζει, εάν με Νόμους και πράξεις αλλάζουμε σιγά σιγά το αστικό πρόσωπό της καταλήγοντάς το τελικά, σε μία Αστική εψηφισμένη Δικτατορία…

Η κάρτα του πολίτη, όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, θα είναι το πρώτο στάδιο εφαρμογής της λεγόμενης Παγκοσμιοποίησης για την οποία πολλοί φωνάζουν ως δεδηλωμένοι εχθροί της, αλλά δυστυχώς οί περισσότεροι την αποδέχονται μη προτάσσοντας την άρνησή τους…

Και η WWF στις Ορδές των "made in Germany" Παπαγάλων

Ο κατ εξοχήν παπαγάλος στην Πράσινη Απάτη, μέχρι τώρα, ήταν η Greenpeace. Η Greenpeace, έχει εξευτελιστεί αρκετά, τα τελευταία χρόνια (βασικά ο κόσμος το έχει βούκινο, ότι έχει «έμμισθες σχέσεις», και όχι μόνο στην Ελλάδα), και η WWF ήταν πιο διακριτική. Τώρα ήρθε και η WWF. Την WWF την ξέρω να ασχολείται με ζωάκια και αρκουδάκια και καλοπροαίρετα παιδάκια της καλής κοινωνίας. Η αστική εκδοχή της λαϊκής Γκρηνπης. Η εφεδρεία της WWF επιστρατεύτηκε, και ήρθε στο ενεργειακό προσκήνιο:

Διεθνισμός αλά ελληνικά

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο όρος «διεθνισμός» σημαίνει συνεννόηση και αλληλεγγύη μεταξύ των εθνών. Διεθνισμός δεν είναι η κατάργηση ή η υποτίμηση του έθνους, αλλά η συνεννόηση και η αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Αυτά στη θεωρία. Στην πράξη βέβαια σε κανένα μέρος της γης δεν επικράτησε η ποθητή αλληλεγγύη και η συνεννόηση μεταξύ των εθνών, γιατί τα ίδια τα έθνη σπαράσσονται από τις διαιρέσεις και τη διχόνοια.

Αληθινός διεθνισμός προϋποθέτει ενότητα και ειρήνη στο κάθε έθνος, ώστε η ενότητα αυτή να εκδηλωθεί και στα άλλα έθνη. Εννοείται ότι το κακό ξεκινάει από τους ισχυρούς της γης με την αλαζονική και επιθετική τους στάση.

Τι είναι η Εκκλησία;

Η Εκκλησία δεν είναι κάποιος οργανισμός, αλλά ο νέος λαός του Θεού. Η Εκκλησία δεν είναι μια θρησκευτική (φυσική) λατρεία, αλλά μια Λειτουργία, που αγκαλιάζει ολόκληρη τη δημιουργία του Θεού. Η Εκκλησία δεν είναι κάποια διδασκαλία για τον μέλλοντα κόσμο, αλλά η χαρμόσυνη συνάντηση με τη βασιλεία του Θεού. Είναι το μυστήριο της ειρήνης, της σωτηρίας και της βασιλείας του Χριστού.

Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Σμέμαν, Ευχαριστία, Αθήνα 2000, σ. 325.

Όταν τα σκυλιά δαγκώνουν.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Η Αίγυπτος σπαράσσεται από συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του σάπιου καθεστώτος Μουμπάραγκ.
Αυτή η εξέλιξη αντιμετωπίζεται με υποκρισία απ’ τη δύση και τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας απ’ τον Μουμπάραγκ σε ????.
Το νέο σχήμα εξουσίας δεν έχει ακόμη βρεθεί απ’ τους «σωτήρες» των λαών Αμερικάνους. Ο Αλ Μπαραντέι έχοντας στενές σχέσεις με την Μουσουλμανική αδελφότητα και έχοντας έρθει σε ρήξη με τους Αμερικάνους παλιότερα δεν είναι προς το παρόν μέρος της λύσης του πολιτικού προβλήματος. Αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και καχυποψία.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Μουσουλμανικής αδελφότητας δεν πήραν μέρος ούτε στήριξαν την εξέγερση των Αιγυπτίων με αποτέλεσμα να έχουν έρθει σε ρήξη με τα χαμηλόβαθμα που μετείχαν απ’ την πρώτη μέρα στις κινητοποιήσεις.

Πώς κοινωνούν οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας στη Ζάμπια;

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται εξωτερικά ο ιερός ναός των Αγίων Βασιλείου και Δημητρίου στη Ζάμπια. Δείτε όμως το παρακάτω βιντεάκι για να καταλάβετε τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ναού όταν κοινωνούν οι Ορθόδοξοι ιθαγενείς. Ζουν τον Χριστό με τον τρόπο τους σε όλο το είναι τους!!!

Υπουργείο Πολιτισμού: Δεκέμβριος 2010. 70.000€ υπερωρίες ημετέρων


Στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ο Γιάννης Ραγκούσης... από το 2002

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Ενότητα για το μέλλον
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάρος 30 Σεπτεμβρίου 2002
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί .
Η απόφαση σας για την επιβολή αμοιβής στα Κέντρα Υγείας, μας βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετους. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία είναι ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτή.
Είναι εντελώς ανεφάρμοστη, δεδομένης της ανυπαρξίας ταμειακής υποστήριξης στα Κέντρα Υγείας και προφανώς άνευ εισπρακτικής ουσίας.
Κατόπιν τούτου ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.
Επίσης θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για δραστική αύξηση των ιατρών ειδικοτήτων που θα συμπληρώνουν το υπάρχον δυναμικό του Κέντρου Υγείας Πάρου. Η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας να διαθέσει μόνον οκτώ ιατρούς για τις Κυκλάδες (εκ των οποίων ο ένας για την Πάρο) προφανώς δεν είναι άξια λόγου.