Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί ο κ.Παπανδρέου δεν πήγε Κάϊρο; Το άγνωστο παρασκήνιο

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κάνει τίποτε χωρίς συνεννόηση και συγκατάθεση των Αμερικανών. Ο ΓΑΠ στο Νότο και ο Καρλ Μπιλτ στο Βορρά της Σουηδίας είναι οι πολιτικοί οι κινήσεις των οποίων στην διεθνή σκηνή χρησιμεύουν στους Αμερικανούς κατά περίπτωση για να τεστάρουν καταστάσεις, πάντα κόντρα στα ευρωπαϊκά συμφέροντα και κυρίως κατά της Γερμανίας και των Ρώσων.

Η προγραμματισμένη λοιπόν επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο είχε καλώς μέχρις ότου άρχισαν οι ραγδαίες εξελίξεις εκεί, την δραματικότητα των οποίων ούτε οι Αμερικανοί -υπηρεσίες πληροφοριών και λοιποί- είχαν προβλέψει και συνεπώς δεν υπήρχε- τότε - λόγος ακύρωσης. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και δεν είχε εγκαίρως ακυρωθεί ούτως ώστε η Αθήνα να έδειχνε πως βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τις ακολουθεί τρέχοντας και αγκομαχώντας.

Να κι ο Ταρσίζιος, ο μικρός φίλος και αδελφός μου

Ο Ταρσίζιος

Να κι ο Ταρσίζιος μες στους μάρτυρες,
ο μικρός φίλος κι αδελφός μου.
Γειά σου αδελφούλη, που ξεπέρασες
τους πιο τρανούς, εσύ, του κόσμου!

Στη δωδεκάχρονη καρδούλα του
σφίγγει το Ταρσίζιος τ’ άγια δώρα.

Δε θα τα ρίξει στην ατίμωση,
- Θεέ μου, η καρδούλα του πώς κάνει!
κι ας τον χτυπούν, κι ας τον πληγώνουνε.
Με τ’ άγια δώρα θα πεθάνει!

Γ. Βερίτης

Δύναμη και λογική

Μ. Ε. Λαγκουβάρδου

«Κάθε λογισμός για τιμές
καταισχύνη σου ετοιμάζει»
Άγιος Νείλος

Ο Γάλλος συγγραφέας Ρομαίν Ρολλάν, (1866-1944) καταδίκασε, από την εποχή του ακόμα, τα σχέδια της πολιτικής ομογενοποίησης της ανθρωπότητας, με βάση το αμερικανικό μοντέλο. Στο άρθρο του, με χρονολογία 10 Σεπτεμβρίου 1926 και με τίτλο «Προειδοποίηση στην Αμερική», (Ευθύνη, Ιούνιος 2000), γράφει: « Η αγγλοσαξονική ιδιοσυγκρασία της Αμερικής έχει την τάση να πιστεύει πως ό,τι είναι αληθινό για κείνη, πως ό,τι είναι καλό για εκείνη, πρέπει να είναι καλό για όλους τους άλλους λαούς της Γης και πως αν εκείνοι δεν το κρίνουν έτσι, είναι εκείνοι που αυταπατώνται και πως η Αμερική έχει το δικαίωμα να το επιβάλλει για το συμφέρον του κόσμου και το δικό της συμφέρον.

Η ιστορία μιας πόλης σε έναν τοίχο!

Η ιστορία των Τρικάλων σε έναν... τοίχο! Με εικόνες από τη σύγχρονη και την παλαιά πόλη της Θεσσαλίας «στόλισαν» Γάλλοι ζωγράφοι έναν άχαρο τοίχο πολυκατοικίας, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία του δήμου. Η τοιχογραφία, που θεωρείται ένα από τα αξιοθέατα των Τρικάλων, βρίσκεται στην περιοχή Μανάβικα και καθημερινά συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες.

Η διεθνής υποκρισία για τον Μουμπάρακ

Όταν, μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο Μουμπάρακ ήταν ισχυρός ηγέτης και οι αρχηγοί κρατών τον υποδέχονταν "μετά βαΐων και κλάδων"...