Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Άγιος ο καιρός, άγιος ο θάνατος

Ο μακαριστός γέροντας Παίσιος (+1994) έκανε λόγο για ένα μοναχό με καρδιά μικρού παιδιού. Αυτός ο μοναχός νομίζοντας πως η «Ανάληψη» ήταν κάποια αγία γυναίκα όπως π.χ. η Αγία Παρασκευή έλεγε στην προσευχή του: Αγία Ανάληψη! Να είχαμε σήμερα ένα ψαράκι! Και η «Αγία Ανάληψη» του έκανε τη χάρη και του έφερε μπροστά του ένα ψαράκι!

«Άγιος ο Θεός, άγιος ο καιρός! άγιος ο θάνατος! ιλέησον ημάς» έλεγε μια αγράμματη γερόντισσα από χωριό της Κορίνθου και άστραφτε το πρόσωπό της! Ενώ κάποια άλλη απλοϊκή μανούλα είπε στον παπά του χωριού της: «Παπά μου, σου έφερα το παιδί μου να του διαβάσεις μια ευχή, γιατί δεν έχει όρεξη! Και του διάβασε την ευχή επί «ορύξει φρέατος» (άνοιγμα πηγαδιού)! Και στο παιδί «άνοιξε» η όρεξη! Αληθινἠ χωριάτικη πίστη!

Παναγία Δέσποινα

Εμπρός στο δρόμο (του τζαμπατζή) που χάραξε η κ. ΤΖΑΚΡΗ…

Ωραία λοιπόν είμαι τζαμπατζής. Προχθές, πηγαίνοντας στην Χαλκίδα δεν πλήρωσα 2.80 ευρώ στα διόδια. Έτσι ανάγκασα τους Έλληνες φορολογουμένους να μοιραστούν την δαπάνη, ώστε η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο να μπορέσει να εισπράξει το αντίτιμο της διέλευσής μου. Όμως για πείτε μου πως θα χαρακτηρίζατε τον υπουργό θαλασσίων υποθέσεων και την συνοδεία του, που αφού έφαγαν και ήπιαν στο VIP του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, έστειλαν μετά τον λογαριασμό στους Έλληνες πολίτες;

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη