Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Προσευχή υπέρ των κεκοιμημένων – Θαυμαστές διηγήσεις

Ό Ιερέας των ειδώλων πού ήτανε στην κόλαση, είπε στον άγιο Μακάριο τον ΑΙγύπτιο. «Όταν σπλαγχνισθής όσους είναι στην κόλαση καί προσευχηθής γι’ αυτούς, βρίσκουν παρηγορία… βλέπει κάπως ό ένας το πρόσωπο του άλλου. Αυτή είναι ή παρηγορία» Ό άγιος αυτός δεν έκανε είδική προσευχή για τον κολασμένο ειδωλολάτρη, έφ’ όσον ήταν άγνωστος γι’ αυτόν, αλλά γενική προσευχή για όλους τους κολασμένους. Καί είχε ισχύ! Πόσο μάλλον ή είδική προσευχή! Γι αυτό ό κάθε χριστιανός έχει χρέος, υποχρέωση να προσεύχεται για την ανάπαυση των συγγενών του και γνωστών του. Να λέει υπέρ αυτών το Κύριε έλέήσον. Τί είναι για μας ένα Κύριε έλέησον; “Ενα δευτερόλεπτο! Για την ψυχή όμως αυτό το δευτερόλεπτο είναι θησαυρός!

Μη φοβάσαι την πείνα, αλλά την ψυχρότητα προς το Θεό

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Μη φοβάσαι την πείνα αλλά την ψυχρότητα προς το Θεό. Σήμερα η κοινωνία μας είναι όμηρη ανθρώπων με ψυχρή πίστη ή και χωρίς καθόλου πίστη στο Θεό.

2. Δεν μας φοβίζει η πείνα γιατί την ζήσαμε. Μας φοβίζει η ψυχρότητα στην πίστη και η αθεϊα τους.

3. Αντί να συμβάλουν στην συνοχή της κοινωνίας κάνουν ό,τι μπορούν να ευτελίσουν τις αξίες μιας υγιούς κοινωνίας. Αν δεν τους εμποδίσει κανείς η κοινωνία μας θα καταστραφεί.

4. Από μικρό παιδί έβλεπα σαν ένα θαύμα το ότι δεν πεθάναμε από την πείνα. Δεν πεθάναμε από την πείνα ακόμα κι όταν φύγαμε στα βουνά για να γλιτώσουμε από τους Γερμανούς.

Το δελτίο τύπου και το ανέκδοτο ...

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, γράφτηκε σε δελτίο τύπου την Τρίτη:

Δήλωσε ο κ. Δέδες :

Το καλό είναι ότι μέχρι και χθες το βράδυ απεγκλωβίστηκαν όλοι οι εκδρομείς του τριημέρου από την Κορινθία.
Η συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον έχει ήδη επιστρέψει στα σπίτια της.

Και θυμηθήκαμε ένα ανέκδοτο...

Κάποτε κάποιος στο γυρισμό του στο χωριό από τη πόλη συνάντησε έναν συγχωριανό του να του κάνει οτοστόπ.

Έλεγχος αντανακλαστικών!

Eίσαι καλός/καλή οδηγός;
δηλαδή έχεις καλά αντανακλαστικά;
χαλάρωσε και δοκίμασε...

Τα στατιστικά στοιχεία για την οδήγηση αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι ο μέσος χρόνος αντίδρασης των οδηγών είναι 0,75 δευτερόλεπτα ή, αλλιώς, το μήκος ενός αυτοκινήτου για κάθε 15 χλμ την ώρα.

Δοκίμασε με το παρακάτω τεστ το δικό σου μέσο χρόνο αντίδρασης. Πρόσεξε όμως! Μπορεί να κολλήσεις!

Kαλή τύχη!!!

Φάμπρικα διδακτορικών με... 8.000 € !

Διαστάσεις έχει πάρει η απόκτηση από εκπαιδευτικούς πλαστών μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων έναντι αδράς αμοιβής. Η φάμπρικα έχει στηθεί για να αποκτούν οι επιτήδειοι τα μόρια, που τους εξασφαλίζουν διευθυντικές θέσεις.

Διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους-μαϊμού εμφανίζουν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης (σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές, υποδιευθυντές σχολείων κ.ά.), προκειμένου να έχουν υψηλά μόρια και να πάρουν τις θέσεις και τα ανάλογα επιδόματα. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και μάλιστα έχουν στηθεί «φάμπρικες» πλαστών τίτλων, οι οποίες έναντι αδρής αμοιβής παρέχουν στους ενδιαφερομένους τίτλους από πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως από βαλκανικές χώρες.

Ραγκούσης: Η κυβέρνηση έπραξε όπως "αρμόζει σε μία ευνομούμενη κοινωνία"

Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ - ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ...

“Καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία ανθρώπινη ψυχή δε χάθηκε”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών του Μεγάρου Υπατία...

Για “δεδικασμένο στον οποιονδήποτε εκβιάζει” έκανε λόγο ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε, πως “κακό προηγούμενο” υπήρχε από την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν το 2009 είχε δώσει άδεια παραμονής σε 18 Μαροκινούς, που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Να 'μαστε πάλι εδώ...

Δεν σας λέω ότι μας λείψατε, γιατί είναι γνωστό, το ξέρετε.
36 συνεχόμενες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό στην πόλη της Σκοπέλου. Ωραία ήταν με το τζάκι, τα κεριά και τις λάμπες πετρελαίου, αλλά για τόσο. Αρχίσαμε να φτάνουμε στα όριά μας. Δεν είμαστε για τέτοια, αν και πολλοί από 'μας τα έχουμε ζήσει...
Τη χθεσινή νύχτα θυμήθηκα το σύνθημα που είχα δει σε τοίχο στην Κυψέλη πριν 25 χρόνια και έλεγε «Όταν κοπεί το ρεύμα, καταρρέει ο Πολιτισμός σας»... Ακόμη μου ήρθε μια σκέψη· υπολογιστής που να δουλεύει με ξύλα από το τζάκι..! Μάλλον οι αναθυμιάσεις από τη λάμπα πετρελαίου θα φταίνε. Σήμερα το απόγευμα δεν θα έχει ηλεκτρικό ρεύμα η Σκιάθος και το Έλιος που είχαν χθες. Μία τους και μία μας...

Η άλλη πλευρά του λόφου: Τα γεγονότα της Λιβύης είναι σικέ;

Σε συνέντευξή του στο Russia Today, ο πολεμικός ανταποκριτής Keith Harmon Snow εξηγεί πως κατά τη γνώμη του, η μεροληπτική ειδησεογραφική κάλυψη των συγκρούσεων στη Λιβύη, δεν είναι παρά μια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου του αμερικανικού Πενταγώνου. Και αυτό, λέει, είναι ιδιαίτερα εμφανές στο CNN.

Το 2000, ο Alexander Cockburn είχε γράψει για τη Δ/νση Ψυχολογικού Πολέμου του Πενταγώνου, που είχε ως έδρα της το Fort Bragg στη Βόρεια Καρολίνα, και που έθετε σε εφαρμογή τέτοιου είδους επιχειρήσεις, μέσω των κεντρικών εγκαταστάσεων του CNN στην Ατλάντα!

Δίδυμα αδέλφια από τα Τρίκαλα πήραν χρυσό στα μαθηματικά

Δεκαπέντε χρόνια μοιράζονται τα πάντα: χαρές, λύπες, περιπέτειες και εμπειρίες. Τώρα μοιράστηκαν και το χρυσό μετάλλιο στην 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης». Ο λόγος για τον Θοδωρή και τη Νικολέτα Αναγνώστου, δίδυμα αδέλφια από τα Τρίκαλα. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τους χαροποίησε ιδιαίτερα, αφού, όπως είπαν μιλώντας στην «Espresso», ανταμείφθηκαν για τον κόπο και τη σκληρή δουλειά τόσων χρόνων.

«Είχαμε δουλέψει πολύ και ο κόπος μας απέδωσε καρπούς. Η χαρά μας δεν περιγράφεται» μας λέει ο Θοδωρής προσθέτοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα σπουδάσει. Ωστόσο δεν απέκλεισε να ακολουθήσει τον δρόμο των… Μαθηματικών: «Η κλίση μου στα Μαθηματικά και η ιδιαίτερη αγάπη μου γι’ αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν γνώμονα για τις επαγγελματικές μου επιλογές».

Οι ΑΠΕ αυξάνουν την ανεργία (και ο φόρος άνθρακα;)


Για κάθε θέση εργασίας που δημιουργείται με τις ΑΠΕ,χάνονται 3,7 θέσεις εργασίας.

Μας κυβερνούν ανθέλληνες.