Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κεφάλαια κατανυκτικά

Κάποτε ίσως θα πρέπει να μάθουμε ότι είναι προτιμότερο να διδάσκουμε παρά να κατακρίνουμε, ή ότι «το διδάξαι τον πλησίον όμοιον εστί του ελέγξαι», και ότι η αγάπη και μάλιστα προς τούς αμαρτωλούς είναι η μόνη δύναμη στον κόσμο, η εργασία ή ο σταυρός, που συνιστά τη χριστιανική μας πίστη και μας κάνει «θεούς επίγειους». «Έλεγον περί του Αββά Μακαρίου ότι γέγονε θεός επίγειος ότι ώσπερ εστίν ο Θεός σκεπάζειν τον κόσμον, ούτω γέγονεν ο Αββάς Μακάριος, σκεπάζειν τα ελαττώματα, α έβλεπεν ως μη βλέπων και α ήκουεν ως μη ακούων». Και η πείρα του Αββά Ποιμένα συμπληρώνει: «Οίαν ώραν σκεπάσομεν το του αδελφού ημών πταίσμα και ο Θεός σκεπάζει το ημέτερον, και εν η ώρα εκφαίνομεν του αδελφού και ο Θεός εκφαίνει το ήμέτερον».

H Ελλάδα πωλείται όπως είναι επιπλωμένη με χιλιάδες αναμνήσεις… χρεωμένη

Τρέχουν και δε φτάνουν στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο για να κάνουν τη λίστα με τα προς πώληση ασημικά του κράτους. Η πίεση από την Ευρώπη είναι ασφυκτική και τα χρονοδιαγράμματα στενά, οπότε θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθούν ποιες εταιρείες θα βγουν στο σφυρί και ποια ακίνητα θα… αξιοποιηθούν. Είναι η λέξη που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο της πρόσφατης υπόσχεσης του πρωθυπουργού ότι θα φέρει στη Βουλή νόμο για τη μη πώληση κρατικής περιουσίας. Και φυσικά το κόλπο θα ακούει στο όνομα… παραχώρηση για 99 χρόνια.

Έτσι θα δοθούν τα ακίνητα φιλέτα σε ιδιώτες με αποτέλεσμα και την εντολή της Μέρκελ να ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου και τη δέσμευσή του να κρατήσει αφού θα λέει ότι δεν πρόκειται για πώληση αλλά για ενοικίαση για πολλά χρόνια ώστε να γίνουν επενδύσεις. Εντός του Μαρτίου θα βγει η λίστα με τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί με fast track. Και μια και μιλάμε για το νόμο Παμπούκη, τώρα αποκαλύπτεται γιατί έγινε πριν μερικούς μήνες. Γνώριζαν από τότε ότι θα πρέπει να πουλήσουμε τα υπάρχοντά μας σε χρόνο μηδέν κι έφτιαξαν ένα νόμο που μπορεί τότε να μη σήμαινε πολλά αλλά μετά το Σύνοδο Κορυφής φαίνεται να ήταν απλά η προετοιμασία για τα όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες.

Γιατί οι Γερμανοί θα χάσουν κι αυτόν τον πόλεμο;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει.

2. Το ερώτημα, γιατί οι Γερμανοί θα χάσουν και τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκίνησαν, βασίζεται κυρίως στη διαίσθηση, τίθεται δε ως έναυσμα το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει τον αναγνώστη που γνωρίζει τα πράγματα να δώσει κάποια τεκμηριωμένη απάντηση.

3. Πρώτος λόγος που συνηγορεί υπέρ της ήττης των Γερμανών είναι ότι οι Γερμανοί δεν διδάχτηκαν από το παρελθόν τους και θα αναγκασθούν να το επαναλάβουν.

4. Δεν ζήτησαν συγνώμην από την ανθρωπότητα, πράγμα που δείχνει ότι δεν θεραπεύτηκαν από την ενοχή τους. «Η σφαίρα γυρίζει πίσω και αναζητεί τον ένοχο, όσος χρόνος κι αν περάσει.»

Κρυφή ατζέντα Γιώργου...

Γιώργο πες αλεύρι, η Μέρκελ σε γυρεύει.....

Προσέξτε και δείτε τι δήλωσε, για την Ελλάδα, η Μέρκελ στην συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης.
Δείτε στο τέλος του άρθρου σε Video, το απόσπασμα της συνέντευξης.
Ήταν απόλυτα σαφής και δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Αναφέρθηκε σε επιπρόσθετες προσπάθειες που πρέπει να αναληφθούν από την Ελλάδα..
Τι εννοεί άραγε, ποιες είναι αυτές επιπρόσθετες προσπάθειες;
Μήπως πρόκειται για κρυφή ατζέντα και πρόσθετα μέτρα;;
Βέβαια ο κ. πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε μέχρι και χθες ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

«Για να περάσης στην βουλή του Θεού, πρέπει να γίνης “βουλευτής” του Θεού, όχι “βολευτής” του εαυτού σου»

Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης

- Γέροντα, πώς τα βλέπετε τα πράγματα;

- Εσείς πώς τα βλέπετε;

- Εμείς τί να πούμε , Γέροντα; Εσείς να μας λέγατε.

- Η ησυχία που επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοιμάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τί χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τί θα γίνη∙ πολύ δύσκολη κατάσταση! Η τύχη του κόσμου κρέμεται από τα χέρια μερικών, αλλά ακόμη ο Θεός κρατά φρένο. Χρειάζεται να κάνουμε πολλή προσευχή με πόνο, για να βάλη ο Θεός το χέρι Του. Να το πάρουμε στα ζεστά και να ζήσουμε πνευματικά. Είναι πολύ δύσκολα τα χρόνια. Έχει πέσει πολλή στάχτη, σαβούρα, αδιαφορία. Θέλει πολύ φύσημα, για να φύγη. Οι παλιοί έλεγαν ότι θα έρθη ώρα που θα κλωτσήσουν οι άνθρωποι. Πετάνε τους φράκτες, δεν υπολογίζουν τίποτε. Είναι φοβερό! Έγινε μια βαβυλωνία. Να κάνουμε προσευχή να βγουν οι άνθρωποι από αυτήν την βαβυλωνία. Διαβάστε την προσευχή των Τριών Παίδων, να δήτε με πόση ταπείνωση προσεύχονταν∙ και τον 82ο Ψαλμό: «Ο Θεός ,τίς ομοιωθήσεταί σοι, μη σιγήσης…». Αυτό πρέπει να γίνη, αλλιώς δεν γίνεται χωριό. Θέλει θεϊκή επέμβαση.

Περί "Χρεοκοπίας, Τραπεζών και Καταθέσεων"

Αγαπητοί μου

Ουδείς καταθέτης εκτελεί πατριωτικό καθήκον με το να ρισκάρει να χάσει τις καταθέσεις του από ενδεχόμενη αδυναμία τράπεζας εγχώριας ή ξένης, εντός ΕΚΤ ή εκτός ΕΚΤ.
Η κατάρρευση της διατραπεζικής αγοράς δεν επήλθε βάσει κακόβουλου σχεδίου, αλλά λόγω υπαρκτών λόγων. Όταν αυτοί που ξέρουν δεν αλληλοδανείζονται είναι μάλλον άσκοπο για πατριωτικούς λόγους να προτρέπετε σε κινήσεις υψηλού ρίσκου τους μικροκαταθέτες.

Οι ελληνικές τράπεζες δεν σκέφτονταν και πολύ το "μέλλον του τόπου" όταν χορηγούσαν θαλασσοδάνεια για Μέγαρα Μουσικής, ΟΣΕ, κόμματα, Κερατέα ... (ενδοομιλικό-αυτοχρηματοδοτύμενο) καθώς δεν είναι αυτή η δουλειά τους (ούτε να συνεργούν στη διασπάθηση δημοσίου χρήματος) αλλά να διασφαλίζουν σε πραγματικά αναπτυξιακές επενδύσεις τα χρήματα των καταθετών τους.
Το έκαναν;

Ο κίνδυνος του να είσαι άνθρωπος


Η καταστροφολογία πάντα καθηλώνει το ακροατήριο. Τι φοβάστε πιο πολύ; Τους μετεωρίτες; Τις πλημμύρες; Τους καταποντισμούς; Τους σεισμούς; Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου; Ή το να μην ξέρετε τι θα ξημερώσει αύριο για σας και τα παιδιά σας;

Οι Αναθεματισμοὶ και οι Επευφημίες του Συνοδικού της Ορθοδοξίας

ΟΠΟΙΟΣ διαβάσει τὸ «Συνοδικὸν τῆς ᾿Ορθοδοξίας», θὰ διαπιστώση ἀμέσως ὅτι ἀφ᾿ ἑνὸς μὲν ἀναθεματίζονται οἱ αἱρετικοί, ἀφ᾿ ἑτέρου δὲ ἐπευφημοῦνται οἱ ἅγιοι Πατέρες καὶ οἱ ῾Ομολογητές.
Γιὰ τοὺς πρώτους, ἀπὸ τὸ παριστάμενο λαὸ ἀναφωνεῖται τὸ «ἀνάθεμα» τρεῖς φορές· γιὰ τοὺς δεύτερους, ἀναφωνεῖται τὸ «αἰωνία ἡ μνήμη» τρεῖς φορὲς σὲ κάθε πρόταση.
Μερικοὶ σκανδαλίζονται ὅταν βλέπουν καὶ ἀκοῦν μιὰ τέτοια ἐνέργεια, κυρίως ὅταν ἀκοῦν τὸ «ἀνάθεμα». Τὸ θεωροῦν πολὺ σκληρὸ καὶ λέγουν ὅτι ἐκφράζεται μ᾿ αὐτὸν τὸν τρόπο τὸ μισαλλόδοξο πνεῦμα ποὺ ἔχει ἡ ᾿Ορθόδοξη ᾿Εκκλησία.
῞Ομως τὰ πράγματα δὲν ἑρμηνεύονται κατ᾿ αὐτὸ τὸν τρόπο.
Οἱ ἀναθεματισμοὶ δὲν μποροῦν νὰ θεωρηθοῦν ὡς φιλοσοφικὲς ἔννοιες καὶ ὡς μισαλλόδοξες καταστάσεις, ἀλλὰ ὡς ἰατρικὲς ἐνέργειες.