Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δυο χιλάδες χρόνια πριν, η ίδια κατάσταση!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Δυο χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα, όπως γράφει κάποιο λατινικό κείμενο της εποχής, υπήρχε η ίδια κατάσταση με τη σημερινή και με τους ίδιους να κυνηγούν τα συμφέροντά τους. Τίποτα δεν άλλαξε στο διάβα δυο χιλιάδων χρόνων! Και πάλι Γάλλοι και πάλι εμπόριο και πάλι φόβος των Γερμανών (magnus timor) και πόλεμος!

Παραθέτουμε, ευγενικέ αναγνώστη, τη μετάφραση ενός μικρού αποσπάσματος από το βιβλίο «Ντε Μπέλο Γκάλλικι» (Περί του Γαλλικού πολέμου), από τις σημειώσεις των Ενωμμένων Φροντιστηρίων Λάρισας, στις οποίες το βρήκαμε δημοσιευμένο:

Άρχισε ο εφοδιασμός των Λίβυων επαναστατών με όπλα

Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των επαναστατών στην Λιβύη με όπλα και το βασικό μονοπάτι εφοδιασμού, φυσικά είναι η Αίγυπτος, αφού τα αιγυπτο-λιβυκά σύνορα ελέγχονται από τους εξεγερμένους. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αιγύπτου έχουν αρχίσει την αποστολή όπλων προς τις δυνάμεις των εξεγερμένων στη Λιβύη, εν γνώσει των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της λιβυκής εξέγερσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αποστολές συνίστανται κυρίως σε αυτόματα όπλα και πυρομαχικά.

Οι δυνάμεις της λιβυκής εξέγερσης χάνουν συνέχεια έδαφος τις τελευταίες ημέρες απέναντι στις δυνάμεις του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι.

Κάτι συμπτώσεις με τον Πάγκαλο!

Κάτι συμπτώσεις που συμβαίνουν μερικές φορές!!! Την στιγμή που, και κατά την γνωστή τακτική του, ο ανεκδιήγητος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βγάζει ανακοίνωση και στοχοποιεί τον Σύριζα για το πρόσφατο γιαούρτωμα που έφαγε, το "Ποντίκι" δημοσιεύει γραπτά του Θ. Πάγκαλου στα οποία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρετε στο παρελθόν του και, όπως γράφει, νιώθει δικαιωμένος για την δυναμική δράση του στις γραμμές της ΕΔΑ.

Το καλύτερο είναι ότι στα γραφόμενα του αναφέρετε σε κάποιοι Πόγκα, με πολύ κολακευτικά λόγια ενώ σήμερα έναν συνονόματο του, τον χαρακτηρίζει τραμπούκο.

Δικαιώματα ρύπων μετά το τσουνάμι


Έβαλα μια ανάρτηση, λίγο μετά το τσουνάμι, με την άποψη ότι παρ' όλη την δικαιολογημένη φοβική αντίδραση, τα προγράμματα πυρηνικής ενέργειας δεν θα εξαφανιστούν. ίσως καθυστερήσουν, ίσως ακριβύνουν, αλλά δεν θα εξαφανιστούν. Έγραψα επίσης ότι μάλλον θα αυξηθεί η ζήτηση για κάρβουνο. Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε και ειδησεογραφικά.

Διάβασα στο Bloomberg και άλλη μία παρενέργεια: Ανέβηκε η τιμή των Ευρωπαϊκών δικαιωμάτων άνθρακα.