Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μια αληθινή συγκινητική ιστορία

Το 1922 ήρθε από την Μικρασία με τους πρόσφυγες ένα ορφανό Ελληνόπουλο, ονόματι Συμεών. Εγκαταστάθηκε στον Πειραιά σε μια παραγκούλα και εκεί μεγάλωσε μόνο του. Είχε ένα καροτσάκι και έκανε τον αχθοφόρο, μεταφέροντας πράγματα στο λιμάνι του Πειραιά. Γράμματα δεν ήξερε ούτε πολλά πράγματα από την πίστη μας.
Είχε την μακαρία απλότητα και πίστη απλή και απερίεργη. Όταν ήρθε σε ηλικία γάμου νυμφεύθηκε, έκανε δύο παιδιά και μετακόμισε με την οικογένεια του στη Νίκαια. Κάθε πρωί πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να βγάλει το ψωμάκι του.
Περνούσε όμως κάθε μέρα το πρωί από το ναό του αγίου Σπυρίδωνος, έμπαινε μέσα, στεκόταν μπροστά στο τέμπλο, έβγαζε το καπελάκι του και έλεγε: «Καλημέρα Χριστέ μου, ο Συμεών είμαι. Βοήθησέ με να βγάλω το ψωμάκι μου».

Μη φοβού το θηρίον

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Πόρναι και τελώναι προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν του Θεού»

Μη φοβού το θηρίον, αλλ΄ αυτούς που δεν αγαπούν. Αυτοί που δεν αγαπούν πρέπει να μπαίνουν στη φυλακή (!) για να μην κάνουν κακό και σ΄ άλλους ανθρώπους εκτός απ΄ τον εαυτό τους. Αυτό είναι το σκεπτικό της φυλακής, για να φυλάξει και τον φυλακισμένο και τους άλλους.

Ακόλαστοι δεν γίνονται αυτοί που αγαπούν, αλλά αυτοί που δεν μπορούν να αγαπήσουν. «Κόλαση είναι να μην μπορείς να αγαπήσεις» (Ντοστογιέφσκι).

Ο Δον Ζουάν κατακτούσε τις γυναίκες τη μια μετά την άλλη και τις εγκατέλειπε. Δεν το έκανε επειδή αγαπούσε τις γυναίκες, αλλά επειδή δεν μπορούσε να αγαπήσει. Τις ήθελε απλώς για επιβεβαίωση. Τις χρησιμοποιούσε ως μέσα, γιατί δεν μπορούσε να τις δει ως ανθρώπους.

Είδηση σοκ! "Λαδώθηκε" ο Ευρωβουλευτής "συνήγορος" των Σκοπίων Zoran Thaler !!! Παραιτήθηκε χθες !


Θυμάστε το πρόσφατο άρθρο μας Νέα "μαχαιριά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το όνομα των Σκοπίων στο οποίο σας ζητούσαμε να προσέξετε ότι ο Ευρωβουλευτής και εισηγητής της έκθεσης προόδου της Ε.Ε. Σλοβένος Zoran Thaler, ήταν αυτός που ζητούσε να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ε.Ε. χωρίς να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος;
Ε, λοιπόν, δύο μέρες μετά, η SUNDAY TIMES αποκάλυψε ότι ο Ευρωβουλευτής λαδώθηκε από τους Σκοπιανούς ! Δείτε την είδηση και αποκαλυπτικό βίντεο!

Άρχισε το λακιρντί στην Γερμανία


λακριντί, (το) ουσ. άκλ. συζήτηση, κουβέντα, φλυαρία, κουβεντολόι. Lakırdı, lâkırdı = λόγια, κουβέντες, λακιρντί. Αυτό για τους μη γνωρίζοντες την τουρκικήν

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, ο Σωκράτης μένει

Η είδηση δε θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει, συνηθισμένοι στα σκάνδαλα. Ο ΟΠΑΠ αποφάσισε την ανανέωση για ένα χρόνο της σύμβασης με την Intralot μέχρις ότου γίνει ο διαγωνισμός και ανακηρυχθεί νικητής σχετικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο σφιχτός εναγκαλισμός του ΟΠΑ και του κράτους με τις εταιρείες του Σ. Κόκκαλη έχουν παρελθόν, από τότε που ο ΟΤΕ έδινε όλες τις δουλειές στην Intracom και μόλις ο Οργανισμός έκοψε, φαλίρισε και η εταιρεία του κ. Κόκκαλη.

Τώρα, λοιπόν, ενώ στον ΟΠΑΠ διαβεβαίωναν ότι θα είναι έτοιμοι μέσα στη χρονιά να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να χρειάζονται άλλους τρίτους, η Intralot ξαναβάζει πόδι με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εξάρτηση του κράτους από τον Κόκκαλη. Κι ενώ οι κυβερνήσεις πέφτουνε και ο Σωκράτης μένει, αποδεικνύεται ότι είτε εσκεμμένα είτε λόγω ανικανότητας οι εταιρείες του δημοσίου που συνεργάζονται χρόνια με τις εταιρείες του επιχειρηματία, δηλώνουν συνεχώς αδυναμία να τρέξουν από μόνοι τους τις υπηρεσίες του.

Δί­και­ος ἔ­παι­νος στούς ἥ­ρω­ες τοῦ ’21

Ὁ­μι­λί­α τοῦ Προ­η­γου­μέ­νου Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς Με­γά­λου Με­τε­ώ­ρου
Ἀρχιμ. Ἀθανασίου Ἀναστασίου
Δη­μαρ­χεῖ­ο Ἀ­μα­ρου­σί­ου
Κυ­ρια­κή 20 Μαρ­τί­ου 2011

Ἄς μή βρέ­ξει πο­τέ
τό σύν­νε­φον, καί ὁ ἄ­νε­μος
σκλη­ρός ἄς μή σκορ­πί­σει
τό χῶ­μα τό μα­κά­ριον
πού σᾶς σκε­πά­ζει.
Ὦ γνή­σια τέ­κνα τῆς Ἑλ­λά­δος
τέ­κνα ψυ­χαί πού ἐ­πέ­σα­τε
εἰς τόν ἀ­γώ­να ἀν­δρεί­ως,
τάγ­μα ἐ­κλε­κτῶν Ἡ­ρώ­ων,
καύ­χη­μα νέ­ον.
(Ἀν­δρέ­ας Κάλ­βος)

Ήρθε ο λογαριασμός, πληρώστε τον και κάντε τον γαργάρα!...

Γράφει ο Δευκαλίων

Είμαστε από τους πρώτους και μάλιστα πολύ έγκαιρα που είχαμε μιλήσει για την ανάγκη που θα προκύψει από την εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου για πρόσθετα:
α) Ιδιωτικοποιήσεις περίπου 50 δις ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λήξεις του Χρέους που δεν καλύπτονται από είτε τις εισροές του Μνημονίου είτε από δανεισμό από τις αγορές (13 Φεβρουαρίου 2011)
β) Εισπρακτικά Μέτρα πάνω από 20 δις ευρώ, προκειμένου να μηδενισθεί σχεδόν το Έλλειμμα (14 Φεβρουαρίου 2011)
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, που έγινε στις 11 Μαρτίου και θα επιβεβαιωθούμε ακόμα περισσότερο με τις τελικές αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, που θα γίνει στις 25 Μαρτίου.

Ο υπάκουος δεν είναι και υπεύθυνος

Αν η υπακοή ήταν ταυτισμένη με την υπευθυνότητα, ο άνθρωπος δε θα είχε σηκωθεί στα δυο του πόδια κι ο Γαλιλαίος θα είχε πεισθεί ότι η Γη είναι τόσο επίπεδη όσο ο εγκέφαλος των εξουσιαστών του. Αν η υπακοή ήταν κι υπευθυνότητα ο άνθρωπος θα ήταν άλογο ον ανίκανο να σκεφτεί και να επιλέξει. Διατυπώνω το αξίωμα μετά λόγου γνώσεως και θα μπορούσα να το υπερασπιστώ γράφοντας δέκα διδακτορικά σε διαφορετικούς τομείς με μούσα τον Προμηθέα, με αχίλλειο φτέρνα τα αισθήματα και με πίστη στον άνθρωπο τον ικανό για συλλογικά και υποκειμενικά θαύματα. Ομως, αυτός ο υποκριτικός θαυμασμός για την αυτοκρατορική, στυγνά καπιταλιστική Ιαπωνία, που εκφράζεται με όρους αγοράς επί των πτωμάτων του λαού της, μου φέρνει αναγούλα. Χτυπημένη η χώρα - ως γεωγραφικός και πολιτικός τόπος στα όρια του κράτους - από απίστευτης βιαιότητας φυσικά φαινόμενα και σχεδόν αποτελειωμένη από τη φρίκη της πυρηνικής ενέργειας, αφημένης, ως μέσο παραγωγής, αγαθό και εν τέλει εμπόρευμα, στα χέρια πολυεθνικών αντιλαϊκών εκ φύσεως αθλίων συμφερόντων, με εξοργίζει ως την ανάσταση και την επανάσταση της κυρίαρχης λογικής.

Δεν πληρώνει η Διαμαντοπούλου τους δάσκαλους της Αιγύπτου. Να μην πληρωθεί και αυτή όταν πάει στην bilderberg!!!

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Καΐρου καταγγέλλει ότι κόπηκε μέρος των αποδοχών τους την περίοδο που η χώρα του Νείλου συγκλονίστηκε από τα γεγονότα της επανάστασης και κατά την οποία τα ελληνικά σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Στο ψήφισμά τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρξει μείωση των αποδοχών τους κατά το διάστημα αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό στο οποίο αναφέρονται οι εκπαιδευτικοί είναι περίπου 500 ευρώ.