Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ιδού πώς με έκαμε ο Κύριος

Ενας Γέροντας διηγήθηκε, πώς κάποιος νεαρός κ’ oμορφος μαγιστριανός, πού υπηρετούσε στις οικονομικές υπηρεσίες του βασιλιά, είχ’ ένα φίλο άρχοντα σε μια πολιτεία, και όταν πήγαινε σ’ εκείνα τα μέρη εκόνυτευε στο σπίτι του, όπου τον δεχότανε με πολλή αγάπη κ’ εκείνος και η νεαρά γυναίκα του έτρωγε κ’ έπινε μαζί τους και κοιμότανε, είτε ήταν ο άντρας της είτε όχι στο σπίτι. Όμως, με το να συχνάζει στο σπίτι τους ο ομορφος μαγιστριανός, άρχισαν κάποιοι πονηροί λογισμοί ν’ ανεβαίνουν στην καρδιά της νέας γυναίκας, δίχως αυτός να ξέρει τίποτε. Μα κ’ εκείνη, με πολλή σωφροσύνη φερόμενη, δεν τον άφησε να ιδεί το παραμικρό από τις επιθυμίες της, και υπέφερε μόνη της. Όταν, κατά τη συνήθειά του, ο μαγιστριανός πήγε σε αποστολή, εκείνη έπεσε άρρωστη από τον καημό της. Ο άντρας της κουβάλησε τους καλύτερους γιατρούς, κι αφού την ψηλάφησαν παντού, είπαν στον άντρα της:

Πρόκειται, μάλλον, για κάποιο ψυχικό πάθος, διότι το σώμα της δεν έχει τίποτε, πού να δείχνει ασθένεια.

Η αναρρίχηση στον αρχιεπισκοπικό θρόνο με λίγες κινήσεις

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η αναρρίχηση στον αρχιεπισκοπικό θρόνο με λίγες κινήσεις συνοδοιπορώντας με την εξουσία:
Πρώτη κίνηση, η εξουσία διαθέτει τα μέσα προβολής
(πολύχρονη τηλεοπτική παρουσία).
Δεύτερη κίνηση, ο συνοδοιπόρος δίδει δείγματα νεοεποχίτικης καλής θελήσεως.
Τρίτη κίνηση:Πρόκληση των πιστών, θόρυβος.
Τέταρτη κίνηση:Διωγμός για ηρωοποίηση. Συγκίνηση στους πιστούς. Ευνοϊκό κλίμα. Κινητοποιήσεις για επάνοδο με το φωτοστέφανο του ομολογητή.
Πέμπτη κίνηση:Εξουσία, κόσμος, πιστοί όλοι με το μέρος του.
Έκτη κίνηση:Με ανανεωμένη δύναμη προώθηση των σχεδίων της εξουσίας κατά της εκκλησίας.
Έβδομη κίνηση:Θρόνος, καθολική ικανοποίηση (διώκτες, διωκόμενοι, πιστοί, μεταποστολικοί, μεταπατερικοί, συναφειακοί, αντιρατσιστές, πρώην αντίθετοι και νυν υπέρμαχοι..)

Βρες την ηλικία του μυαλού σου!!!

Η σελίδα είναι στα γιαπωνέζικα οπότε διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες:
1. Πατήστε το "start"
2. Περιμένετε την αντίστροφη μέτρηση 3, 2, 1.
3. Αφού δείτε τους αριθμούς, προσπαθήτε τα πατήσετε τα κυκλάκια που είχαν
τους αριθμούς με σειρά απο τον μικρότερο στον μεγαλύτερο.
4. Στο τέλος του παιχνιδιού θα υπολογιστεί ή ηλικία του μυαλού σας.

Η μετά Παπανδρέου εποχή άρχισε

Λοιπόν αυτός ο υπουργός Υγείας ανταγωνίζεται τον… Νταλάρα. Όπου ανοίξεις τηλεόραση ή ραδιόφωνο βρίσκεται μπροστά σου τον Ανδρέα Λοβέρδο. Κάθε μέρα και μια συνέντευξη τύπου, ατάκες φιλολαϊκές, σχέδια που ανακοινώνονται για περικοπές δαπανών, υποσχέσεις για νοικοκύρεμα των νοσοκομείων. Απ’ όλα έχει ο μπαξές του κ. Λοβέρδου ο οποίος προφανώς αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η μετά Παπανδρέου εποχή και ετοιμάζεται να πλασαριστεί σε καλή θέση στην κούρσα της διαδοχής.

Αλλιώς δεν εξηγείται όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων και εμφανίσεων. Σε λίγο θα εμφανίζεται ως… γκεστ σταρ σε υπουργεία άλλων.

Ενορία Αγίου Δημητρίου Μπολώνιας

Μια ξενάγηση στη Μπολώνια και στον Ορθόδοξο Ναό από το blog της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου.

Σύντομη ξενάγηση στο κέντρο της Μπολόνιας
Piazza Maggiore (πιάτσα Ματζιόρε) η καρδιά της Μπολόνιας.
Αριστερά ο Άγιος Πετρώνιος (ρ.καθολική εκκλησία αφιερωμένη στον πολιούχο
της πόλης Άγιο Πετρώνιο, που είναι και ορθόδοξος Άγιος)

Η αγωνία μου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η αγωνία μου δεν είναι από τη δύσκολη αυτή εποχή που τίποτε δεν είναι βέβαιο. Μπορεί να μας λείψει ακόμα και το ψωμί, ακόμα και η θέρμανση το χειμώνα, και τα φάρμακα. Η αγωνία μου δεν είναι από τη δύσκολη εποχή, αλλά από τη διακοπή της επικοινωνίας μου με το Θεό. Αγωνιώ γιατί είμαι ένας χαλασμένος ασύρματος. Δεν έχω επαφή με το Θεό.

“Ο παράδεισος , είναι μια σχέση επικοινωνίας ανάμεσα στο Θεό και στον άνθρωπο. Ο χαμένος παράδεισος είναι η διακοπή αυτής της σχέσης.” (Lambert). Όταν αγωνιώ αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχω ξεχάσει το Θεό. Ότι δεν βλέπω το Θεό παντού.

Γερμανός σύμβουλος για το κλίμα λέει σε συνέντευξη στο "Der Spiegel" ότι ο κόσμος πρέπει να κυβερνηθεί από μία ελίτ ομάδα "σοφών"

Άρθρο από: No Tricks Zone / Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τον έχουμε δει αυτό τον τρόπο σκέψης πριν. Που υπερασπίζεται τον αυταρχισμό.

Ξεχάστε τη δημοκρατία, την ανθρώπινη ελευθερία και τις ελεύθερες αγορές. Αυτές οι έννοιες, οι οποίες έχουν οδηγήσει τον σημερινό άνθρωπο στην ευημερία και την μακρά διάρκεια ζωής του, μια πραγματικότητα για τους ανθρώπους, όπου και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να εργαστούν, ανατρέπονται από μια μικρή αλλά πολύ ελιτίστικη ομάδα ατόμων που βλέπουν τις έννοιες αυτές ως μια ‘διαταραχή’ και μια ‘απειλή’ για την θεώρηση που έχουν εκείνοι για τον κόσμο.

Ο πόλεμος ΗΠΑ και Γερμανίας στο ΓΕΣ για τα άρματα μάχης

Mία σύγκρουση η οποία θα καθορίσει το μέλλον της σύνθεσης των ελληνικών τεθωρακισμένων μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μετά την απόφαση του Αρχηγού Φραγκούλη Φράγκου να σταλεί LoR στις ΗΠΑ για τα 400 άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams (σχετικό άρθρο και σύγκριση με τα τουρκικά LEO2A4 στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί).

Πρόκειται για μία κίνηση που απειλεί όχι απλώς την μονοκρατορία των γερμανικών οίκων σε ότι αφορά το αρματικό δυναμικό του Ελληνικού Στρατού, αλλά αν υλοποιηθεί αλλάζει τελείως τους συσχετισμούς σε ένα άλλο μεγάλο πρόγραμμα του ΓΕΣ, αυτό των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης των 120 χλστ. όπου πλέον η αμερικανική ΑΤΚ θα εμφανιστεί αν όχι ως φαβορί, εν τούτοις ως «ίσος προς ίσον» έναντι της γερμανικής Rheinmetall, η οποία σήμερα ελέγχει το πρόγραμμα λόγω μοναδικής πιστοποίησης του πυρομαχικού της DM63 στο πυροβόλο των 120 χλστ. των LEO2HEL.