Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η Παναγιά του Μπαλουκλί

Ζωοδόχου Πηγῆς
(Η Αποκάλυψις του Αγιάσματος της Παναγίας του Μπαλουκλί Κωνσταντινουπόλεως)

Μὲ τὸ ὄνομα Ζωοδόχος Πηγὴ τοῦ Μπαλουκλὶ ἢ Παναγία ἡ Μπαλουκλιώτισσα φέρεται ἱερὸ χριστιανικὸ ἁγίασμα ποὺ βρίσκεται στὴ Κωνσταντινούπολη ἔξω ἀπὸ τὴ δυτικὴ πύλη τῆς Σηλυβρίας, ὅπου ὑπῆρχαν τὰ λεγόμενα «παλάτια τῶν πηγῶν» στὰ ὁποῖα οἱ Βυζαντινοὶ αὐτοκράτορες παραθέριζαν τὴν Ἄνοιξη. Πῆρε τὴν ὀνομασία του ἀπὸ τὸ τουρκικὸ ὄνομα Balik (=ψάρι) καὶ περιλαμβάνει τὸ μοναστήρι, τὴν ἐκκλησία καὶ τὸ ἁγίασμα.

Γιὰ τὴν ἀποκάλυψη τοῦ Ἁγιάσματος ὑπάρχουν δύο ἐκδοχές:
α) Ἡ πρώτη, ποὺ ἐξιστορεῖ ὁ Νικηφόρος Κάλλιστος ἀναφέρει ὅτι: Ὁ μετέπειτα αὐτοκράτορας Λέων ὁ Θρὰξ ἢ Λέων ὁ Μέγας (457 – 474 μ.Χ.), ὅταν ἐρχόταν ὡς ἁπλὸς στρατιώτης στὴν Κωνσταντινούπολη, συνάντησε στὴ Χρυσὴ Πύλη ἕναν τυφλὸ ποὺ τοῦ ζήτησε νερό. Ψάχνοντας γιὰ νερό, μιὰ φωνὴ τοῦ ὑπέδειξε τὴν πηγή. Πίνοντας ὁ τυφλὸς καὶ ἐρχόμενο τὸ λασπῶδες νερὸ στὰ μάτια τοῦ θεραπεύτηκε.

Το Πάσχα μιας μικρής Ορθόδοξης Κοινότητας στην Κολομβία

Μέσα σε ατμόσφαιρα χριστιανικής αδελφικής αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης εόρτασε το Πάσχα η μικρή Κοινότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών στην πόλη Κουκουτά της Κολομβίας. Ο νεαρός εφημέριος του Ναού, π.Τιμόθεος Τorres μαζί με Ορθοδόξους αδελφούς τέλεσαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως καθώς και τον εσπερινό της Αγάπης στο μικρό ταπεινό Ορθόδοξο Ναό τους. Και την Κυριακή του Πάσχα συνεόρτασαν με τους γέροντες και τις γερόντισσες που βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά και φιλοξενία στο μικρό γηροκομείο που στηρίζει η Ορθόδοξη Κοινότητα.

Απόδειξη της έμπρακτης αγάπης και της δύναμης που δίνει η πίστη στο Θεό πως όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Και η μεγάλη φτώχεια. Και τα κοινωνικά προβλήματα. Και οι καιρικές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα την περιοχή έπληξαν κατακλυσμιαίες βροχές και ακραία καιρικά φαινόμενα, δυσκολεύοντας έτι περεταίρω την ζωή των απλών ανθρώπων.

Ποιος είναι ο Mario Draghi που στηρίζει ο Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί έδωσε τη στήριξή του στον 63χρονο Ιταλό Mario Draghi ως διάδοχο του Trichet στην προεδρία της ΕΚΤ , μετά και από τις ενδείξεις από Γερμανούς αξιωματούχος ότι αυτός είναι ο προτιμώμενος τραπεζίτης.

Ο Mario Draghi έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:

- Από το 1984 έως το 1990 ήταν γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας.
- Από το 2002 έως το 2005 αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs International.
- Μέλος της Λέσχης Bilderberg (φυσικά…)

Χαλβάς Φαρσάλων, €5.000 το κιλό!

Φωτοβολταϊκός σταθμός 9,99 MW στην Βαμβακού Φαρσάλων, γράφει η Ναυτεμπορική. Ο αρχικός τίτλος της ανάρτησης ήταν "Δύο ψέματα και μία απάτη", αλλά το άλλαξα...

Το πρώτο ψέμα είναι ότι αυτός ο σταθμός θα παράγει 13.000 MWhr και ότι αυτό είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει μία πόλη 10.800 κατοίκων ή 3.700 νοικοκυριών. Μία φ/β μονάδα σαν και αυτήν θα παράγει, ιδανικά, 9,99 μεγαβατώρες την ώρα για 4-5 ώρες περί το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες 19-20 ώρες μαζεύει σκόνη. Για 290-300 μέρες τον χρόνο. Και εάν την συνδέσετε με το νοσοκομείο της υποθετικής πόλης, να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συννεφιάσει για λίγο μετά τις 1:30 μμ και μείνει ο τύπος στο χειρουργείο επί τόπου. Καμία πόλη δεν μπορεί να τροφοδοτήσει. Τα 9,99 MW της Επίλεκτου στα Φάρσαλα δεν καλύπτουν ούτε ένα περίπτερο! Εκτός εάν το περίπτερο δουλεύει μόνο σε ώρες λιακάδας (αλλά θα χαλάνε τα παγωτά την νύχτα!)