Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πῶς ξεπερνᾶμε τίς βιοτικές μέριμνες;

Όλα τα πλούτη μας, η δόξα και οι τιμές, δεν είναι παρά ένα φευγαλέο όνειρο, που τελειώνει με τον θάνατο. Κάνεις δεν παίρνει τίποτε μαζί του στον άλλο κόσμο, ούτε ένα έστω ψιχουλάκι από το επίγειο συμπόσιο! Είναι μακάριος όποιος κατανοεί πως η ψυχή είναι το μοναδικό απόκτημα του, το οποίο από τίποτε δεν φθείρεται, ούτε και απ' αυτόν τον θάνατο! Ένας τέτοιος άνθρωπος σκέπτεται τρεις μόνον πραγματικότητες: τον θάνατο, την ψυχή και τον Θεό-Κριτή. Ο αββάς Ευάγριος διδάσκει τα εξής: «Κράτα διαρκώς στο νου σου τον επικείμενο θάνατό σου και την Κρίση κι έτσι θα διαφυλάξεις την ψυχή σου από την αμαρτία».

Ο δεύτερος θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Του Dr. Paul Craig Roberts (Global Research) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Αν σήμερα ήταν 1η Απριλίου και όχι 2 Μαΐου, θα μπορούσαμε να την απορρίψουμε σαν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο την είδηση ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μάχη στο Πακιστάν και στα γρήγορα θάφτηκε εν πλω. Όπως έχει όμως το πράγμα, πρέπει να το λάβουμε ως μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απεριόριστη πίστη στην ευπιστία των Αμερικανών.

Για σκεφτείτε το. Ποιες είναι οι πιθανότητες για ένα πρόσωπο που φέρεται ότι πάσχει από ασθένεια των νεφρών και που χρειάζεται αιμοκάθαρση και, επιπλέον, έχει προσβληθεί από διαβήτη και έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, να επέζησε σε κρησφύγετα στα βουνά για μια δεκαετία; Αν ο Μπιν Λάντεν είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει τον αναγκαίο εξοπλισμό αιμοκάθαρσης και ιατρική περίθαλψη, που απαιτούσε η κατάσταση της υγείας του, δεν θα ήταν ο εξοπλισμός της αιμοκάθαρσης στη θέση του; Γιατί χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να τον βρουν;

Οι Γερμανοί βρήκαν πάτημα στον Ισπανό για το Ελληνικό

Παμπούκης και Αχμάντ αλ Σαγέντ
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ • Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

Το Κατάρ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του για την τουριστική και εμπορική αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Ε», το νέο φιάσκο οφείλεται σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία μπλόκαρε την απευθείας ανάθεση στο Κατάρ, προκαλώντας την οργή των αξιωματούχων του, που κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου για ερασιτεχνική διαχείριση.

Το «όραμα» του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, για το «Σέντραλ Παρκ της Αθήνας»... ξέμεινε από χρηματοδότες αφού τα πετροδολάρια του Κατάρ δεν θα ρεύσουν τελικά στο «φιλέτο» του Ελληνικού. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Qatar Invenstment Authority (QIA), Αχμάντ αλ Σαγέντ, ειδοποίησε πριν από δέκα ημέρες τον υπουργό Επικρατείας ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για την επένδυση στο Ελληνικό. Το νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης Παπανδρέου έρχεται επτά μήνες μετά το πρώτο φιάσκο της ματαίωσης της επένδυσης στον Αστακό -και πάλι από το Κατάρ- για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η πράξη του ιερέα από την Εύβοια κόντρα στην ανθρώπινη λογική

Με τι λόγια να περιγράψω την ψυχή αυτού του μάρτυρα ιερέα που έχασε το παιδάκι του ετών 7 μόνο.

Με τι λόγια να περιγράψω την τραγικότητα της στιγμής που το παιδί του, ετών 7 μόνο, έπεφτε βαριά τραυματισμένο την ώρα της Ανάστασης του Kυρίου.

Με τι λόγια να περιγράψω ότι την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο ιερέας ανέγγελε την πανηγυρική ανάσταση του Κυρίου μας το ίδιο του το σπλάγχνο έπεφτε ανεπανόρθωτα τραυματισμένο και λίγες μέρες μετά νεκρό.

Με τι λόγια να περιγράψω το μεγαλείο της ψυχής του που μόνο ένας Άνθρωπος του Θεού με Α κεφαλαίο μπορούσε να κάνει, να συγχωρέσει τον φονιά, έστω και ακούσια, του μικρού του παιδιού. Να αρνηθεί την δίωξή του.

Τσκ τσκ τσκ... Θα έχουμε εξελίξεις με τον λιγνίτη

Η είδηση δεν είναι ότι ο λιγνίτης (και ο λιθάνθρακας) είναι μια χαρά... Ούτε ότι ο κόσμος καίει κάρβουνο και το μέλλον της Κίνας είναι κάρβουνο. Το λέω εδώ και ένα χρόνο, και λέω πράγματα γνωστά από την δεκαετία του ...1970! Αρχαία(!) πράγματα. Και όποτε λέω ότι το κάρβουνο είναι η Νο. 1 επιλογή μας, πάντα λέω "με αποθειωτές, και μηχανικά και ηλεκτροστατικά φίλτρα"...

Η είδηση είναι ότι το λέει και το ...Βήμα!

Τα περί δέσμευσης του CO2 κλπ, είναι μεν στο πρόγραμμα της "Ευρώπης", αλλά είναι μία παπάρα και μισή (το CCS, περί το 2040). Πανάκριβη και πειραματική τεχνολογία, αλλά μας το λένε για να αρχίσουν να αντιστρέφουν την ψυχανώμαλη προπαγάνδα 20 ετών (κι αν βρουν κανένα κορόϊοδο, κέρδος. Με αποθειωτές, μηχανικά και ηλεκτροστατικά φίλτρα (και δέσμευση βαρέων μετάλλων εάν υπάρχουν), κάρβουνο μπορείς να έχεις και στην Αττική (αλλά εάν είναι εισαγόμενο θέλει βαθύ λιμάνι).