Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Mην κρίνεις





Ένας άγιος άνθρωπος, όταν είδε κάποιον να αμαρτάνει, δάκρυσε και είπε: «Αυτός σήμερα και εγώ σίγουρα αύριο». Ακόμη κι αν πραγματικά αμαρτήσει κάποιος μπροστά σου, μην τον κρίνεις, αλλά να θεωρείς τον εαυτό σου πιο αμαρτωλό απ' αυτόν, έστω κι αν είναι κοσμικός.

Η απάντηση του Καποδίστρια στους 800 περίπου συνταξιούχους πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά.

«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων καιανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας

Η επανάσταση ήρθε αλλά κανένας δεν τη θέλει, ούτε αυτοί που την περιμένουν

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Κύριος εξετάζει τον δίκαιο και τον ασεβή. Ο δε αγαπών την αδικίαν μισεί την εαυτού ψυχήν." Ψαλμός 10

Η επανάσταση ήρθε αλλά δεν την θέλει κανείς, ούτε εκείνοι που την περιμένουν. Η επανάσταση είναι εδώ, αλλά κανείς δεν την ακολουθεί. Υπάρχουν πολλοί ιστορικοί της επανάστασης και πολλοί θεωρητικοί. Επαναστάτες δεν υπάρχουν. Ο κυνικός φιλόσοφος Κράτης, ένας χριστιανός πριν το Χριστό, υπήρξε ένας αληθινός επαναστάτης στην εποχή του. Αποκήρυξε τη λατρεία του χρήματος στην πράξη. Πέταξε ολόκληρο το θησαυρό του στη θάλασσα.

Δώστε τώρα τα ονόματα των 850 πρώην βουλευτών...

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό στους νομικούς κύκλους ότι πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας τα αναδρομικά τις αυξήσεις που πήραν (και) οι δικαστικοί. Εντυπωσιακός όμως είναι ο αριθμός όσων έχουν προσφύγει. Περίπου 850, όπως αποκάλυψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν η αντιπρόεδρος του Β’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή.

Χαράς ευαγγέλια: Κυβέρνηση “Εθνικής επιβίωσης” ετοιμάζουν μεγαλο-εφοπλιστές-επιχειρηματίες

Ελληνες και Κύπριοι μεγαλο-εφοπλιστές και μεγαλο-επιχειρηματίες, λέει μια είδηση, που συναντήθηκαν στο Λονδίνο (ίσως ήταν καλεσμένοι στον γάμο) με σκοπό την “διάσωση της χώρας”. Και αποφάσισαν να “εντοπίσουν «φωτεινά μυαλά» από την πολιτική αλλά και από την ελεύθερη αγορά (αυτήν ξέρουν, αυτήν εμπιστεύονται) για να σχηματίσουν κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης”.

Ας πούμε, υπόθεση εργασίας κάνουμε, ότι η είδηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Περιμένουμε δηλαδή την σωτηρία της χώρας από μεγαλο-εφοπλιστές και μεγαλο-επιχειρηματίες βασισμένοι στον πατριωτισμό τους;

Ο οποίος πατριωτισμός τους, τους οδηγεί στην (στα κρυφά) κίνηση συγκρότησης κυβέρνησης “Εθνικής επιβίωσης”, λες και πρόκειται για πολιτειακούς παράγοντες.

Ο δύσκολοι αιώνες του Μικρού Παγετού

"..Το φθινόπωρο του 1314 άρχισαν οι δυνατές βροχές που ήταν η αφετηρία πολλών κρύων και υγρών χειμώνων. Από το 1315 έως το 1317 ένας καταστροφικός λιμός γνωστός σας «η Μεγάλη Πείνα» κτύπησε την ΒΔ Ευρώπη και σκότωσε πάνω από 10% του πληθυσμού.

Οι περισσότεροι μονάρχες επέβαλαν μέτρα απαγόρευσης εξαγωγών τροφίμων, καταδίκασαν τους μαυραγορίτες κερδοσκόπους, επέβαλαν αγορανομία στα σιτηρά, και απαγόρευσαν την αλιεία μεγάλης κλίμακας. Τα μέτρα αυτά δεν μπορούσαν να εφαρμοσθούν και συνέβαλαν σε φαύλο κύκλο κατάρρευσης. Η Αγγλία δεν μπορούσε να εισάγει δημητριακά, και οι πειρατές έκλεβαν ότι εισαγωγές έκανε και τις πουλούσαν στην μαύρη αγορά. Το 1337, στην αρχή του Μαύρου Θανάτου ξεκίνησε ο Πόλεμος των 100 ετών. Η κατάσταση χειροτέρευσε όταν οι βασιλείς και των δύο χωρών αύξησαν τα πρόστιμα και τα ενοίκια από τους «ενοικιαστές» φοβούμενοι μείωση του δικού τους τρόπου ζωής. Η Ευρωπαϊκή οικονομία εισήλθε σε φαύλο κύκλο πείνας, αρρώστιας, πεσμένης παραγωγικότητας, ακρίβειας των σιτηρών, μείωσης του βιοτικού επιπέδου…"

Στρος Καν για τον ΓΑΠ: Με πήρε τηλέφωνο για το ΔΝΤ και το δουλέψαμε υπόγεια!!!