Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μὴ ἔλεγχε κακούς, ἵνα μὴ μισήσωσί σε, ἔλεγχε σοφόν, καὶ ἀγαπήσει σε

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ (Κεφ. θ', 1)

Ἡ σοφία ᾠκοδόμησεν ἑαυτῇ οἶκον, καὶ ὑπήρεισε στύλους ἑπτά, ἔσφαξε τὰ ἑαυτῆς θύματα, καὶ ἐκέρασεν εἰς κρατῆρα τὸν ἑαυτῆς οἶνον, καὶ ἡτοιμάσατο τὴν ἑαυτῆς τράπεζαν.
Ἀπέστειλε τοὺς ἑαυτῆς δούλους, συγκαλοῦσα μετὰ ὑψηλοῦ κηρύγματος ἐπὶ κρατῆρα, λέγουσα· Ὅς ἐστιν ἄφρων, ἐκκλινάτω πρός με, καὶ τοῖς ἐνδεέσιν φρενῶν εἶπεν· Ἔλθετε, φάγετε τῶν ἐμῶν ἄρτων, καὶ πίετε οἶνον ὃν κεκέρακα ὑμῖν.
Ἀπολείπετε ἀφροσύνην, καὶ ζήσεσθε, καὶ ζητήσατε φρόνησιν, ἵνα βιώσητε, καὶ κατορθώσητε σύνεσιν ἐν γνώσει, ὁ παιδεύων κακούς, λήψεται ἑαυτῷ ἀτιμίαν, ἐλέγχων δὲ τὸν ἀσεβῆ, μωμήσεται ἑαυτόν· οἱ γὰρ ἔλεγχοι τῷ ἀσεβεῖ, μώλωπες αὐτῷ.

Αν πραγματικά πιστεύεις, όλα διορθώνονται!

Πριν από μερικές δεκαετίες ο μετέπειτα διάσημος γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος. Εκεί συνέβη το εξής περιστατικό, όπως ο ίδιος το διηγήθηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris match πριν από αρκετά χρόνια:

«Είχα γεννηθεί σε ορθόδοξη οικογένεια και ζούσα στο Παρίσι. Είκοσι πέντε χρονών, γνήσιος νέος της κοσμικής εποχής του τότε Παρισιού. Μου ήρθε η ιδέα να επισκεφθώ το Άγιον Όρος λόγω της θέσης που είχε -και έχει βέβαια- ως τόπος ασκήσεως στην ορθόδοξη Εκκλησία. Και εκεί, μου ήρθε ακόμη μία σκέψη στο μυαλό: να εξομολογηθώ. Επήγα λοιπόν και βρήκα ένα ιερομόναχο -πνευματικό. Τί του είπα; Τα συνηθισμένα αμαρτήματα ενός κοσμικού νέου πού ζει χωρίς γνώση Θεού. Ο Ιερομόναχος, αφού με άκουσε, μου είπε:

Αντιδράσεις στην πρόταση για ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία

Έντονες συζητήσεις έχει πυροδοτήσει η ιδέα του αρχηγού του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) και πρώην πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, για οργάνωση μιας ανεξάρτητης από τη Σερβική ορθόδοξης εκκλησίας.

Η πρόταση για ανεξάρτητη ορθόδοξη εκκλησία του Μαυροβουνίου διατυπώνεται στο νέο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στο συνέδριό του, στις 21 Μαΐου.

Ο κ. Τζουκάνοβιτς δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «TV Crna Gora» ότι το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών ενδιαφέρεται για την πολιτική σταθερότητα για τον τερματισμό της διαίρεσης των ορθόδοξων πιστών, προσθέτοντας ότι η Αρχιεπισκοπή Μαυροβουνίου- Παραθαλασσίας, αν και αυτόνομη είναι τμήμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν είναι εναρμονισμένη με τα κρατικά συμφέροντα του Μαυροβουνίου.

Ιδού γιατί βομβαρδίζουν τη Λιβύη - Ο ρόλος των διεθνών τραπεζών

Mια διαφορετική άποψη για τα πραγματικά αίτια του εμφυλίου πολέμου και του βομβαρδισμού της Λιβύης από την ομάδα του netone.gr.

"Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση. Το Economic Policy Journal γράφει για το θέμα: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.»

Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;».

Φωτοεπικαιρότητα...

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί...

Γράφει ο Κλεισθένης.

Τέρμα οι περαντζάδες, τα χαμόγελα, οι χαιρετούρες, οι κουμπαριές και κάθε τι που θυμίζει παλιές χρυσές εποχές για τους πολιτικάντηδες. Λούφαξαν στο καβούκι τους γιατί βρωμάει μπαρούτι.
Τέρμα οι προπαγάνδα για δήθεν ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Το ΠΑΣΟΚ αν και διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία στη βουλή εκλιπαρεί επειγόντως για συναίνεση. Που είναι οι παλιές δόξες του πολιτικού συστήματος όταν η κυβερνητική πλειοψηφία «γαμ…σε κι έδερνε»;;;;;;;;
Που είναι τα κομματόσκυλα με μορφή «πρασινογαλαζοφρουρών ή γαλαζοπρασινορουφιάνων» που αλώνιζαν μέσα στην κοινωνία διατυμπανίζοντας ότι το κόμμα τους κατέχει την απόλυτη αλήθεια;;;;;;
Που είναι οι μεγαλοπρεπείς συγκεντρώσεις που με την βοήθεια των σκηνοθετών φάνταζε λαοθάλασσα;;;;;;;;;
Που είναι το χαρτομάνι της προπαγάνδας;;;;;;;
Που είναι η αποθέωση του πλαστικού σε μορφή κομματικής σημαίας;;;;;;;;
Που είναι τα περήφανα γηρατειά του Αντρέα;;;;;;;;
Τι έγινε το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»;;;;;;;;

Γιατί γράφω και προς τι

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Πριν μερικά χρόνια, ο εκδότης της “Ευθύνης”, συγγραφέας Κώστας Τσιρόπουλος έθεσε το εξής ερώτημα στους συνεργάτες του: “Γιατί γράφω και προς τι”.

Δεν θυμάμαι τι απάντησα στο ερώτημα αυτό, οπωσδήποτε δεν απάντησα ότι γράφω από ματαιοδοξία, επειδή δεν είχα ακόμα συνειδητοποιήσει γιατί γράφω..

Αν όμως ο φίλος συγγραφέας με ρωτούσε τώρα γιατί γράφω θα του απαντούσα ότι δεν είναι ξεκάθαρο γιατί γράφω. Θέλω να πιστεύω ότι γράφω για να κατανοήσω τα νοήματα του Ευαγγελίου. Δεν αποκλείεται όμως να γράφω και από σκέτη ματαιοδοξία. Ένας Θεός ξέρει τι κρύβει η καρδιά του ανθρώπου.

Ευχαριστίες.