Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Όποιος μειώνει τα πάθη του νιώθει ελεύθερος και ευτυχισμένος

Ήταν, καλοκαίρι κι είχαν έλθει αρκετοί να δουν τον π. Παΐσιο και να ζητήσουν την συμβουλή του για διάφορα θέματα που τους απασχολούσαν. Κάποια στιγμή, άνοιξε η πόρτα του κελιού και εμφανίστηκε ο Γέροντας. Πλησίασε τους προσκυνητές και αφού ζήτησε συγνώμη, είπε ότι δεν θα μπορούσε να δεχτεί κανένα, επειδή ένιωθε μεγάλη εξάντληση και δεν είχε ακόμη συνέλθει από τη γρίπη που τον ταλαιπώρησε πριν από μια εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, στράφηκε προς το μέρος ενός προσκυνητή του και του είπε:

«Περάσατε με τη γυναίκα σου μεγάλη ταλαιπωρία (είχαν φθάσει στα πρόθυρα διαζυγίου). Μη φοβάσαι. Να ξέρεις ότι η ειρήνη θα βασιλέψει και πάλι στην οικογένεια σου. Να προσεύχεστε. Και να φροντίσεις κι εσύ να γίνεις πιο λογικός, γιατί είσαι πολύ αυστηρός και καταπιεστικός και προσπαθείς με το έτσι θέλω να επιβάλλεις τη γνώμη σου μέσα στην οικογένεια. Αυτό ο Θεός δεν το θέλει».

Ρυτίδες

Μου ‘πανε πως στη βασιλεία σου μια μέρα
όλοι ωραίοι και λαμπροί θε να σταθούνε
δίχως σημάδια, γερατειά και δυσμορφίες.

Παλεύουν τώρα να το λύσουν θεολόγοι
με άψογους συλλογισμούς το θέμα:
θα ‘ναι τριάντα τρία τα χρόνια ή πιο λίγα;
και πόση από τη νιότη αιώνια ορατή θα μείνει.
Τ’ άκουσα κι είπα απόψε μια μικρή να σου ζητήσω χάρη:
Να μας αφήσεις στις αιώνιες χώρες τις ρυτίδες.
Κείνη που απέχτησα στον πόνο μιας αρρώστιας
και του Βασίλη άφησε για πάντα το σημάδι
που η σύριγγα του χάραξε απ’ του παιδιού τη δόση.
Μην πάρεις της Ελένης τις μικρές κοιλάδες
που ρούφηξαν τα άλλοτε σφριγηλά της χείλη
όταν στης φτώχειας το ζυγό την είχες δέσει
και στον Θανάση άφησε την άσπρη τούφα στα μαλλιά του
που άνθισε τη νύχτα που επάλευε ο γιος του με το Χάρο.

Θωράκιση των δασών από το ΥΠΕΚΑ

Όταν ένα Υπουργείο υπάρχει ΜΟΝΟ για να προωθεί αιολικά, και μου διαφημίζει «171,5 εκατ. Ευρώ για την θωράκιση των δασών», με συγχωρείτε, το μόνο που πιστεύω κάνουν (πέρα από δωράκια σε χωματουργούς) είναι δρόμους για αιολικούς, δήθεν πυροπροστασία, και εάν τολμάς να αντιδράσεις, εεε… μπορεί και να πάρεις φωτιά. Μακάρι να έχω άδικο, αλλά μάτια έχουμε και βλέπουμε. Βρουμ βρουμ οι μπουλντόζες

Η “I.J. Partners”, τα CDS και το ….καλαμπόκι

(ή όποιον ανακατεύεται με το καλαμπόκι τον τρώνε οι κότες)

Μιλώντας σήμερα στον Real FM για την υπόθεση των CDS ο Πάνος Καμμένος είπε για την εμπλεκόμενη “I.J. Partners”: “…προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας, είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker. ...”

O Στρος Καν βγήκε από τη μέση για κάποιο λόγο

O Στρος Καν βγήκε από τη μέση για κάποιο λόγο. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία επ’ αυτού.

Αυτό που δεν φαίνεται καθαρά και ίσως να μην μάθουμε ποτέ είναι το ποιος “την έκανε”. Ο γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι αμερικανοί, κάποιο μακρύ χέρι άλλων ευρωπαϊκών συμφερόντων, ΔΞ/ΔΑ;

Οπως δεν φαίνεται καθαρά και το με τι συνδέεται αυτή η “άκομψη εκπαραθύρωση”. 1) Με την Κίνα, και τον πόλεμο δολλαρίου-ευρώ 2) με την επιμονή των γαλλογερμανικών τραπεζών να σιγουρέψουν την δουλειά στην Ελλάδα, με εκβιασμό για συναίνεση 3) με αυτούς που θέλουν να σιγουρέψουν την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στα κολλητάρια τους 4) με κάτι άλλο;

Ολοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι είναι ή εκβιάσιμοι ή έχουν διάφορα άλλα ελαττώματα ώστε να είναι διαχειρίσιμοι σε κρίσιμες στιγμές. Δεν ανεβαίνεις στα ψηλά σκαλιά της πολιτικής αν ΔΕΝ έχεις σκελετούς στην ντουλάπα.

Η «ταμπακέρα» για το Βατοπαίδι

του Σπύρου Μπαζίνα

Τα υπέρ και τα κατά της εξεταστικής η προανακριτικής επιτροπής έχουν ήδη συζητηθεί και θα συζητηθούν ακόμη αρκετά. Σύντομα, υπέρ της εξεταστικής επιτροπής είναι ότι μπορεί να ερευνήσει όλες τις πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου. Κατά είναι ότι, αν καθυστερήσει με ανούσιες συζητήσεις, υπάρχει κίνδυνος παραγραφής ποινικών αδικημάτων, αν γίνουν εκλογές πριν ασκηθεί ποινική δίωξη. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα της προανακριτικής, δηλαδή η άμεση εξέταση ποινικών ευθυνών ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σύντομα, έτσι η αλλιώς. Αντίστοιχα, το μειονέκτημα της προανακριτικής είναι ότι περιορίζεται στην εξέταση ποινικών μόνο ευθυνών και μόνο από το 2004 και μετά. Οποιαδήποτε εξέταση άλλου θέματος η θέματος που αφορά την προ-2004 εποχή μπορεί να γίνει μόνο παρεμπιπτόντως. Αυτό το τελευταίο νομίζω ότι είναι το κρίσιμο σημείο, η δυνατότητα δηλαδή να εξεταστούν γενικότερα θέματα σε βάθος χρόνου. Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι η εξεταστική πρέπει να προηγηθεί και η προανακριτική να επακολουθήσει, αν προκύψουν επαρκή στοιχεία, αλλά σύντομα.

Ενθυμήσεις

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Και ιδών ο Ιησούς τας ενθυμήσεις αυτών είπεν: ίνα τί υμείς ενθυμείσθε πονηρά εν ταις καρδίαις υμών;» (Ματθ. Θ, 1-8)

Ο Θεός εξετάζει «καρδίας και νεφρούς». Γνωρίζει τις ενθυμήσεις που έχει ο άνθρωπος στην καρδιά του. Τί ενθυμήσεις έχουμε στην καρδιά μας; Πού μας ωθεί το κράτος, το εμπόριο, η προπαγάνδα αυτών που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου; Καλλιεργεί τη μνήμη του Θεού, τη μνήμη ότι ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και ότι το πρότυπό του είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς ή μας υποβάλλει τη λήθη του Θεού;

Στον Προφήτη Ζαχαρία ο λόγος του Θεού αναφέρεται στις ενθυμήσεις που αγαπάει ο Θεός: «Θαρσείτε (μη φοβάστε). Ούτοι οι λόγοι, ους ποιήσητε. Λαλείτε αλήθειαν έκαστος προς τον πλησίον αυτού και κρίμα ειρηνικόν κρίνατε εν ταις πύλαις υμών. Και έκαστος την κακίαν του πλησίον μη λογίζεσθε εν ταις καρδίαις υμών.»

Η Γενοκτονία των Ποντίων: 1916 - 1922 πάνω από 350.000 τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας

Στις μέρες μας, όταν ακούμε τη λέξη γενοκτονία, η σκέψη μας αυτόματα πηγαίνει στα δύο τραγικά γεγονότα του 20ού αιώνα, τη γενοκτονία των Aρμενίων το 1915 από τους Nεότουρκους και τη γενοκτονία των Eβραίων και των σλαβικών λαών στα 1940-44 από τους Γερμανούς.
Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα γενοκτονίας και σε άλλους λαούς τα οποία, είτε επισκιάστηκαν από τον όγκο των δύο ανωτέρω τραγικών περιπτώσεων, είτε αποσιωπήθηκαν από κυβερνητικές και πολιτικές επιταγές στο όνομα κάποιων διακρατικών συμφωνιών και συμφερόντων. Ένας από τους λαούς που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους γενοκτονίας, μάλιστα από τον ίδιο το σφαγέα του αρμενικού λαού, είναι και ο Ελληνισμός του Πόντου.

Οι αρχές της βασιλείας του αντιχρίστου και ο Παπισμός κατά τον πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ

Το 1963 ό Ευγένιος ανέλαβε να γράψει ένα δοκίμιο για το έργο του Ντοστογιέφσκι «Μέγας Ιεροεξεταστής» και για το «νέο χριστιανισμό» της Ρώμης. Άντλησε το υλικό του απ' όσα είχε ήδη γράψει για το κεφάλαιο του βιβλίου του, πού ήταν ομότιτλο «Νέος Χριστιανισμός», Τελειώνοντας, σχεδίαζε να στείλει το δοκίμιο στον πατέρα Κωνσταντίνο με την ελπίδα ότι θα εκδοθεί. Μερικές εκατοντάδες σελίδες γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν έτσι ούτε αυτό το δοκίμιο ολοκληρώθηκε ποτέ, εξαιτίας των αλλαγών στη ζωή του.

Στον εισαγωγικό μέρος του δοκιμίου, ό Ευγένιος σκιαγράφησε τις αρχές της βασιλείας του αντίχριστου, όπως περιγράφονται στα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας και στα έργα των Ορθοδόξων συγγραφέων Σολόβιεφ και Ντοστογιέφσκι.