Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

“Μόνος Χριστιανός καθόλου Χριστιανός”


«Όλοι όσοι πίστεψαν είχαν μία καρδιά και μία ψυχή. Κανείς δεν θεωρούσε ότι κάτα από τα υπάρχοντά του ήταν δικό του, αλλά όλα τα είχαν κοινά. Οι απόστολοι κήρυτταν και βεβαίωναν με μεγάλη πειστικότητα ότι ο Κύριος Ιησούς αναστήθηκε. Κι ο Θεός έδινε σε όλους πλούσια τη χάρη του. Δεν υπήρχει κανείς ανάμεσά τους που να στερείται τα απαραίτητα. Γιατί όσοι είχαν χωράφια ή σπίτια τα πουλούσαν, κι έφερναν το αντίτιμο αυτών που πουλούσαν, και το έθεταν στη διάθεση των αποστόλων. Απ’ αυτό δινόταν στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. ΄Ετσι έκανε κι ο Ιωσής, ένας λευίτης από την Κύπρο, που οι απόστολοι τον ονόμασαν Βαρνάβα, όνομα που μεταφράζεται «ο άνθρωπος της παρηγοριάς». Αυτός είχε ένα χωράφι, που το πούλησε κι έφερε τα χρήματα και τα έθεσε στη διάθεση των αποστόλων».

Οι Πράσινοι Επενδυτές, οι Αλβανοί Τουρίστες και οι Μαϊμούδες

Ζητώ συγγνώμη από κάθε Αλβανό, τουρίστα ή μη, για την παρομοίωση. Οι Αλβανοί, τουρίστες ή «τουρίστες» είναι πολύ πιο σοβαροί από ορισμένους Πράσινους Επενδυτές.

Η Ελευθεροτυπία έχει ένα άρθρο που κάνει αυτή την παρομοίωση, αναφορικά στην φωτοβολταϊκή «επένδυση» στην Κοζάνη, και αναφέρει γνωστούς και μη εξαιρετέους «επενδυτές» όπως η Siemens, οι Μπόμπολας/Καλιτσάντζης, οι Κοπελούζος/Σαμαράς (όχι ο πολιτικός), ο Μυτιληναίος,, ο Κόκκαλης και άλλοι «επενδυτές», υποψήφιοι για την Κοζάνη.

Ο λόγος που αυτοί οι «επενδυτές» είναι σε εισαγωγικά, είναι επειδή, για χρόνια τώρα, ο κόσμος το’ χει βούκινο και εμείς κρυφό καμάρι, επηρεάζουν πολιτικούς, για να βγαίνουν δουλειές, πληρωμένες από το Δημόσιο, δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους, από τις οποίες κερδίζουν. Μερικές δουλειές είναι ανταποδοτικές (π.χ. μας αρέσουν οι δρόμοι, ή το αέριο), μερικές δεν είναι. Μερικές δουλειές είναι πιο αμφιλεγόμενες από τις άλλες. Όλες μα όλες είναι χρηματοδοτημένες από τα 350 δις που χρωστάμε. Αλλά αυτό δεν αφορά εμένα, αφορά το βαθειά άρρωστο πολιτικό σύστημα. Βασικά, η μαϊμουδιά είναι η ίδια η "επένδυση" στην Κοζάνη (και το έχουν πει και άλλοι πιο ειδικοί από μένα).

Οι σχέσεις με τον Γιώργο “έκαψαν” τον Ντερβίς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Προτού η Ευρώπη καταλήξει σύσσωμη στη στήριξη και προώθηση της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το όνομα του Τούρκου Κεμάλ Ντερβίς ήταν εκείνο που ακουγόταν… πιο δυνατά.

Οι «New York Times» ωστόσο επέλεξαν με τη σημερινή τους έκδοση να απογυμνώσουν μια δυνητική υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς από τις όποιες πιθανότητες και ελπίδες είχαν απομείνει στον άλλοτε υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, ο οποίος είχε συμβάλλει στην υπέρβαση των δημοσιονομικών αδιεξόδων της πατρίδας του, πριν από μια δεκαετία.

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα λοιπόν, επικαλείται τις φιλικές σχέσεις του Κεμάλ Ντερβίς με τον Γιώργο Παπανδρέου, για να επιχειρηματολογήσει περί της ακαταλληλότητας του Τούρκου για τη θέση στο ΔΝΤ.

O Σύλλογος των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

O Σύλλογος των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου εκτιμώντας την μεγάλη προσφορά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην Ορθοδοξία και στο Έθνος ιδρύθηκε με σκοπό να συμπορεύεται με την Αδελφότητα και να γίνεται αρωγός στο έργο της σήμερα, που διανύει πλέον την δεύτερη χιλιετία της ιστορίας της.

Αν συναντήσεις την "κρίση", σκότωσέ την!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο τίτλος "αν συναντήσεις την κρίση, σκότωσέ την" είναι παράφραση του βουδιστικού ρητού, "αν συναντήσεις το Βούδα, σκότωσέ τον". Η πρώτη σκέψη που ήρθε στο μυαλό μου, όταν έγραψα τον τίτλο του δοκιμίου αυτού είναι, αν ταιριάζει σ΄ ένα χριστιανό να μισεί, να θυμώνει και ακόμα χειρότερα να σκοτώνει, έστω και την κρίση.

Ο Άγιος Θαλάσσιος λέει πως ο Θεός μας έδωσε το θυμό για να θυμώνουμε με τα πάθη μας. Δεν μας έδωσε το θυμό να θυμώνουμε με τους άλλους ή ακόμα και με τον εαυτό μας. Τους άλλους να τους αγαπούμε, όχι να τους μισούμε και να θυμώνουμε μαζί τους.

"Αν συναντήσεις την κρίση σκότωσέ την" σημαίνει αν έχεις λογισμούς για την κρίση, σκότωσέ τους. Άλλο πράγμα είναι η κρίση και άλλο πράγμα είναι η ιδέα για την κρίση. Αυτό με το οποίο ασχολούνται οι πολιτικοί, οι οικονομολόγοι, οι Τύπος και η Τηλεόραση δεν είναι η κρίση. Αυτό που ασχολούνται οι πολιτικοί, οι οικονομολόγοι, οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών , οι δημοσιογράφοι είναι η ιδέα τους για την κρίση, δεν είναι η ίδια η κρίση. Την ίδια την κρίση δεν τη συναντάει κανείς, ούτε ξέρει κανείς αν υπάρχει στην πραγματικότητα ή αν είναι μόνο ένας καλοσχεδιασμένος μύθος που εξυπηρετεί αυτούς που τον σκάρωσαν και αυτούς που τον επιβάλλουν με την προπαγάνδα τους και με την τρομοκρατία τους.

Ελληνικό: Αντί για εμίρηδες, φέρνουν ...κακομοίρηδες λαθρομετανάστες!

Τον Εμίρη του Κατάρ και τα δισεκατομμύρια πετροδολαρίων περίμεναν στο Ελληνικό για την ανάπλαση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου και της αμερικανικής βάσης (και μαζί με το Ελληνικό περίμεναν και οι λεγόμενες "ακριβές" περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας Βουλιαγμένης μια επένδυση που θα εκτόξευε ακόμα παραπάνω την αξία τους) και τελικά αντί για τους εμίρηδες φέρνουν τους ... κακομοίρηδες τους λαθρομετανάστες:

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει, επενδύοντας μεγάλα ποσά, δύο ... στρατόπεδα λαθρομεταναστών ("κέντρα κράτησης και πρώτης υποδοχής τα χαρακτηρίζουν) στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και την αμερικανική βάση που επρόκειτο να γίνει "ατμομηχανή ανάπτυξης"!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Τεστ για το όριο ζωής ...δέλεαρ για ασφαλιστικές εταιρίες!

Ενα τεστ αίματος, που μπορεί να επιδείξει πόσο γρήγορα κάποιος γερνά και έτσι θα υπολογίζει και πόσο θα ζήσει, προγραμματίζεται να διατεθεί αργότερα φέτος στη βρετανική αγορά και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από επικριτές του, που το θεωρούν πιθανών δέλεαρ για ασφαλιστικές εταιρίες στο να συνάπτουν συνταξιοδοτικά συμβόλαια, αλλά και για αντιγηραντικές θεραπείες.

Το τεστ βασίζεται στη μέτρηση των άκρων των χρωμοσωμάτων, τα οποία λέγονται τελομερή. Το μήκος των τελομερών βραχύνεται καθώς γερνάμε και μελέτες έχουν δείξει πως όσοι έχουν τελομερή με μήκος μικρότερο από το φυσιολογικό, πεθαίνουν νεότεροι σε σχέση με όσους έχουν τελομερή με μεγάλο μήκος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το τεστ των τελομερών θα καταστεί μια διαδεδομένη μέθοδος μέσα στα επόμενα 5 ή 10 χρόνια, αλλά υπάρχουν ήδη μερικοί επιστήμονες που αμφισβητούν την αξία του και εάν πρέπει να υπάρξουν ισχυρότεροι ηθικοί έλεγχοι για την ευρύτερη χρήση του.