Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η Ορθοδοξία είναι Αναρχία

-Χριστός Ανέστη!

-Μαγκιά του!

Στρατιωτικές δυνάμεις σε "εσωτερική αποστολή" καταστολής ταραχών;

Στρατιωτικές δυνάμεις προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να χρησιμοποιηθόύν σε "αποστολές εσωτερικού" (δηλαδή σε αστυνομικά-κατασταλτικά καθήκοντα" γράφει ο έγκυρος Γερμανός αναλυτής, συνεργάτης της πλέον σοβαρής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, Udo Ulfkotte. Ας δούμε τα κυρότερα σημεία του άρθρου:

"Στην Αθήνα, η πολιτική κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μετά τις ολοένα και συχνότερες βίαιες συγκρούσεις, η κυβέρνηση προετοιμάζεται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, να χρησιμοποιήσει το στρατό στην Αθήνα. Για πρώτη φορά από τη στρατιωτική δικτατορία στην ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και πάλι στρατός.

Ο ξένος της οικογένειας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ο μη ων μετ΄ εμού κατ΄ εμού εστι και ο μη συνάγων μετ΄ εμού σκορπίζει."
Λουκ. ια,23

Πολλοί νιώθουν ξένοι στον τόπο τους. Ακόμα πιο πολλοί ενήλικοι νιώθουν ξένοι στις οικογένειές τους. Το ρυθμό της κοινωνικής, της πολιτικής και της οικογενειακής ζωής τον δίνουν οι ανήλικοι και οι γυναίκες εκείνες οι οποίες ασυνειδήτως μεταφέρουν στις οικογένειές τους τις γονικές επιδράσεις τους (Δαναϊδες). Οι ενήλικοι είναι επόμενο να νιώθουν ξένοι τόσο στην οικογένεια όσο και στον τόπο τους.

Η ελληνική νομοθεσία έχει σχεδιαστεί με πρότυπο τον παλιάνθρωπο. Η ελληνική νομοθεσία π.χ. δεν θεωρεί ειλικρινή την αγάπη μεταξύ αδελφών. Ο ισχυρισμός του αδελφού ότι δεν μπορούσε να ζητά αποδείξεις από τον αδελφό του, δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο. Το ίδιο θα γινόταν και μεταξύ πατέρα και γιου ή μητέρας και θυγατέρας ή μεταξύ συζύγων. Στην οικογένεια σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν είναι φυσική η ενότητα, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η αγάπη. Η οικογένεια είναι συμβατική, όπως και η κοινωνία στην οποία η επικοινωνία είναι τυπική (ανειλικρινής) και η αγάπη ανέφικτη.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας στο Newseum της Αμερικής

Τη Δευτέρα στις 16 Μαϊου στο Μουσείο των Δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον έγινε εκδήλωση για τους πεσόντες δημοσιογράφους του 2010.
Στο Newseum της Ουάσιγκτον, στον πίνακα με τους πεσόντες δημοσιογραφους ήρθε να προστεθεί το όνομα του Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε από «αγνώστους» την 19η Ιουλίου στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη. Ο Σωκράτης που ήταν μια μαχόμενη δημοσιογραφική φωνή με δύναμη και σθένος ,προσπαθούσε να αφυπνίσει συνειδήσεις υπερασπίζοντας το δίκιο του απλού πολίτη. Ήθελε μια χώρα απαλλαγμένη από τη διαφθορά και τη σήψη και αυτό επεδίωκε. Επιθυμία του ήταν η Ελλάδα να χαραχτεί στις συνειδήσεις, όχι μόνο ως χώρα με παρελθόν αλλά ως χώρα με παρόν και μέλλον. Άλλωστε δεν έπαψε ποτέ να λέει πως “όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς θα το κάνω με οποιοδήποτε τίμημα”.

Παπαγαλάκια, ποντικάκια, τυράκια, κουβαδάκια... και €1.107.968 σε 5,5 μήνες

Με ρώτησε κάποιος εάν ξέρω για τα έργα και τις ημέρες του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Το ΚΑΠΕ το ήξερα σαν ένα κτιριάκι στα Μεσόγεια, πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, όταν ακόμα ήταν ερημιά η περιοχή, πριν την Αττική Οδό, πριν γίνουν πλούσιοι οικοπεδούχοι οι αμπελουργοί και οι βοσκοί στα Σπάτα και το Πικέρμι.

Το κτιριάκι ήταν σαν έκθεση-παράγκα της δεκαετίας του 70 για ηλιακά και τέτοια. Με 10 λεπτά ψάξιμο βρήκα ότι το ΚΑΠΕ, βρήκε αφεντικό που ήταν πράσινος εκφωνητής τόσα χρόνια, και τώρα, με λεφτά που κόβουν από συντάξεις (ανθρώπων που τις έχουν πληρώσει), βρέθηκαν τυράκια για να τρων τα ποντικάκια. Θα μαζέψω publicly available information, και θα σας αφήσω να κρίνετε.

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Προς:

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Κάρολο Παπούλια

Ελεγχόμενη "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ"

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ - ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Επειδή ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του σχετικά με τις διαδηλώσεις των... αγανακτισμένων στη χώρα μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να πούμε την άποψή μας,άσχετα αν τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε οχετούς ύβρεων από κάποιους,λόγω αυτής ακριβώς της θέσης μας για κάτι που αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα συστημικό,άσχετα αν κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν τα κορόιδα της... επανάστασης.

Είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να ξεσηκωθεί: Προσωπικά, το φωνάζουμε εδώ και μήνες εισπράττοντας την ταμπέλα του "κομμουνιστή" από κάποιους άλλους,που τάσσονται εναντίον κάθε μορφής κινητοποίησης.

Η Φωνή του Αρμάνι

Την ημέρα που οι Έλληνες γέμισαν τις πλατείες της χώρας, η Μαρία Δαμανάκη γνωστοποίησε το σενάριο απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ και δήλωσε πως, αν δεν συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών, η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή.

Δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή αλλά καλό θα ήταν η κυρία Δαμανάκη να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.

Βλέποντας την θλιβερή εξέλιξη της κυρίας Δαμανάκη –που έγινε γνωστή ως «η Φωνή του Πολυτεχνείου»- σκέφτομαι πως το καλύτερο για όλους μας, αλλά και για την ίδια, θα ήταν να είναι μουγκή. Εκ γενετής.