Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Άλλο η συμφιλίωση των ανθρώπων, και άλλο η συμφιλίωση των θρησκειών.

Μου γράφετε, ότι είδατε ένα ασυνήθιστο δράμα μέσα στην Εκκλησία σε ώρα προσευχής. Είδατε τον Χριστό να βγαίνει από το Ιερό, και να στέκεται στην Ωραία Πύλη. Μετά να βγαίνει κάποιος ραβίνος και να στέκεται στα αριστερά Του. Και μετά να βγαίνει κάποιος χότζας με σαρίκι και να στέκεται στα δεξιά του Χριστού! Και μετά είδατε τον Χριστό να τους κρατάει και τους δύο από το χέρι! Και το δράμα αυτό το εξηγήσατε, ότι ο Χριστός θέλει να ενωθούν όλες οι θρησκείες! Και να γίνουν μία Θρησκεία!

Όταν κάποιος νομίζει, ότι οραματίζεται τα μυστήρια της Βασιλείας του Θεού, τότε και το δράμα είναι ΑΠΑ­ΤΗ, και η ερμηνεία του ΛΑΘΟΣ. Ένα τέτοιο δράμα δεν προέρχεται από τον Χριστό, αλλά από τον εχθρό και πολέμιο της πίστεως μας. Τί λέμε στο τέλος του «Πάτερ ημών»; «…αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού».

Η "πνευματική ελίτ" που θέλει (πάλι) να μας σώσει

Στις 31 Μαϊου, η λεγόμενη "πνευματική ελίτ", μας καλεί να ξεσηκωθούμε στα προπύλαια του Πανεπιστημίου. Προφανώς δεν τους αρέσει ο ξεσηκωμός ο οποίος ήδη ξεκίνησε και θέλουν να μας ξεσηκώσουν πιο "ελιτίστικα" και κατα πάσα πιθανότητα με τους δικούς τους όρους.

Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι "πνευματικοί ηγέτες" που μας καλούν στα προπύλαια...

Εχουμε και λέμε:

1. Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Ο πρύτανης - λαμόγιο - θεατρίνος - χορευτής, κατα τη θητεία του οποίου στις 8/2/2011 αναγορεύτηκε ο Προέδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker (Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ) Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ...
Πανεπιστημίου Αθηνών (!) (βλ ανακοίνωση http://www.interel.uoa.gr/el/palaio_pan.html ).
Οι ίδιοι του οι φοιτητές απαίτησαν την παραίτηση του, αφού ήταν ο άμεσα υπεύθυνος για την είσοδο των 300 λαθρομεταναστών στη νομική σχολή. Τέλος, είναι ο πρύτανης, με απόφαση του οποίου καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο.

Μπορούμε αυτό το καταφύγιο να το βρούμε και στο σπίτι μας

«Και ο Κύριος έγινε καταφύγιο για τον φτωχό, βοηθός στην κατάλληλη στιγμή των θλίψεων» (Ψαλμ. 9, 10).

Αυτός, λέγει ο Προφήτης Δαυίδ, με ασφάλισε, διότι τίποτε δεν είναι ίσο με αυτό το καταφύγιο, τόσο εύκολο και τόσο ασφαλές. Επειδή τα άλλα καταφύγια είναι δυνατόν να τα επιβουλευτούν και δεν μπορεί κανείς να τα βρει γρήγορα και έτοιμα, αλλά εμποδίζονται και από τον τόπο, και από τον χρόνο και από χιλιάδες άλλους παράγοντες, ενώ αυτήν πάντα την βρίσκεις κοντά σου, εάν μόνον την επιζητήσεις με σωστό τρόπο. Διότι «τότε θα φωνάξεις και ο Θεός θα σε ακούσει, και ενώ εσύ ακόμα μιλάς θα σου πει, να εγώ είμαι κοντά σου» (Ήσ. 58, 9). Και «εγώ ο Θεός που είμαι κοντά σου και όχι Θεός απόμακρος» (Ιερ. 23, 23)· δεν χρειάζεται λοιπόν να διανύσουμε απόσταση, ούτε να πάμε σε άλλους τόπους, αλλά μπορούμε αυτό το καταφύγιο να το βρούμε και στο σπίτι μας.

Ανοικτή επιστολή στον κ. Γιούνκερ

Kύριε Γιούνκερ, πρωθυπουργέ του Λουξεμβούργου, λαλίστατε,
 ΠΟΣΕΣ offshore έχουν στήσει οι ΠΑΣΟΚΟΙ στη Χώρα σου;

Πόσα κεφάλαια έχουν σε καταθέσεις στις Τράπεζές σου;

Τι φορολογικούς συντελεστές έχεις; Στις HOLDING; Με νομοθεσία 1929 !!!

Πόσα Δικηγορικά γραφεία έχεις να στήνουν HOLDING Εταιρίες Φαντάσματα, Μετόχους Ελληνικών Εταιριών;

Κύριε Γιούνκερ, επειδή εγώ ξέρω, θέλω να μας δώσεις μια λίστα όλων όσων έχουν τα $$ τους στο Λουξεμβούργο και τα Ονόματα των offshore. Τα ζητώ διότι μας έχεις τρελάνει στη θεωρία και τις Treuhand και τα πάρε δώσε, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ τη Χώρα μου ότι δεν είναι αξιόπιστος εταίρος!

Αλεξία Κληρονόμου - Παπανδρέου (σύζυγος Νίκου)

-10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ) ΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ;

-ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ

-ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ;

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Intralot στην Ελευθεροτυπία (χο, χο, χο)


Ο προεδρούλης φαίνεται ότι βαριέται χωρίς την αδρεναλίνη που προσφέρει η διοίκηση του Θρύλου κι έχει αρχίσει να κάνει πλακίτσες. Η πιο θεαματική απ' αυτές είναι η ολοσέλιδη καταχώρηση της Intralot στην σελίδα 3 του σημερινού φύλλου της Ελευθεροτυπίας! Κάτι μας λέει ότι δεν απέχει πολύ η ημέρα που θα μάθουμε ότι επιδίδεται σε τηλεφωνικές φάρσες! Είχε γούστο πάντως η σελιδάρα.

Η Αμερική κινδυνεύει κι αυτή με χρεοκοπία!

Εκτός από την ασήμαντη οικονομικά Ελλάδα, με χρεοκοπία κινδυνεύει και η Νο 1 οικονομία του πλανήτη, οι ΗΠΑ. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτό το διάστημα, διεξάγεται από πλευράς του κογκρέσου ένας πόλεμος νεύρων στην Αμερική, καθώς η οικονομία της χώρας κινδυνεύει να καταρρεύσει, με καταληκτική ημερομηνία την 2 Αυγούστου.

Το συνολικό δημόσιο χρέος των ΗΠΑ έπιασε πριν από μερικές ημέρες το ασύλληπτο ποσό των $14.3 τρισ. Αυτό είναι και το ανώτατο όριο βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας. Αν λοιπόν το κογκρέσο δεν ψηφίσει αύξηση αυτού του ορίου, ώστε να επιτραπεί περαιτέρω δανεισμός, δεν αποκλείεται η στάση πληρωμών από πλευράς του αμερικανικού κράτους!

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner, το υπουργείο του μπορεί να «δουλέψει» μέχρι τις 2 Αυγούστου, από κει και πέρα η Αμερική θα πρέπει να κηρύξει αδυναμία πληρωμής των χρεών της, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω των τεράστιων συνεπειών που θα επιφέρει στη παγκόσμια οικονομία.

Αντίο Κυότο

Το πρωτόκολλο του Κυότο συμφωνήθηκε το 1997 και λήγει το 2012. Στο G8 του Μαΐου του 2011, η Ρωσία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς είπαν Нет, спасибо, いや、ありがとう, no thank you, για επόμενη φάση Κυότο. Οι ΗΠΑ είναι εκτός, και η Κίνα επικαλείται τον Κομφούκιο. Όπως είχα πει και τον Δεκέμβριο του 2010, που η Ιαπωνία το προανήγγειλε, Banzai! Banzai! Banzai! Άντε να γλυτώσει και η Αυστραλία…

Λεπτομέρειες στο American Thinker και στο Sydney Morning Herald.

Ξεκίνησε σαν ιδέα το 1992 στην Σύνοδο του Ρίο το 1992. Έχω γράψει ότι ήταν Γερμανική η έμπνευση και η οργάνωση, αλλά ο μπαμπάς Bush υπέγραψε, τότε. Η απλοϊκή μου εξήγηση για αυτό είναι ότι οι Αμερικάνοι προσέβλεπαν σε περιβαλλοντική πίεση είτε στην τέως ΕΣΣΔ (θα θυμάστε εικόνες για οικολογικές καταστροφές στην Ρωσία και την Σιβηρία) είτε στην Κίνα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, άλλες από την Σουηδογερμανική σύλληψη το 1985.

Η μόνη πολιτική θέση στην οποία ο ΓΑΠ παραμένει σταθερός: η καλλιέργεια χασίς (για θεραπευτικούς λόγους βεβαίως...)

(κλικ στην εικόνα)