Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πριν λάβεις, να ζητάς. Και αφού λάβεις, να ευχαριστείς.

Αγ. Ι. Χρυσοστόμου

Η προσευχή είναι μεγάλο αγαθό, αν γίνεται και με λογισμό αγαθό· αν ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει ό,τι Του ζητάμε, αφού και τα δύο τα κάνει για την ωφέλειά μας. Έτσι, και όταν δεν παίρνουμε, ουσιαστικά παίρνουμε με το να μην πάρουμε ό,τι δεν μας συμφέρει. Υπάρχουν, βλέπετε, περιπτώσεις που η μη ικανοποίηση του αιτήματός μας είναι πιο ωφέλιμη. Και τότε ό,τι θεωρούμε σαν αποτυχία είναι επιτυχία.

Ας μη στεναχωριόμαστε, λοιπόν, όταν ο Θεός αργεί να εισακούσει την προσευχή μας. Ας μη χάνουμε την υπομονή μας. Μήπως και πριν ζητήσουμε κάτι, δεν μπορεί να μας το δώσει ο Πανάγαθος; Μπορεί, φυσικά, αλλά περιμένει από μας κάποιαν αφορμή, ώστε να μας βοηθήσει δίκαια. Γι’ αυτό ας Του δίνουμε την αφορμή με την προσευχή και ας περιμένουμε με πίστη, με ελπίδα, με εμπιστοσύνη στην πανσοφία και στη φιλανθρωπία Του. Μας έδωσε ό,τι ζητήσαμε; Ας Τον ευχαριστούμε. Δεν μας έδωσε; Και πάλι ας Τον ευχαριστούμε, γιατί δεν γνωρίζουμε, όπως γνωρίζει Εκείνος, τι είναι καλό για μας.

Στην Αμερική, οι πολίτες… κάνουν κατάσχεση στις τράπεζες

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Όλοι γνωρίζουμε καλά για ιστορίες συμπολιτών μας που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες όταν αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σε αυτές. Στις ΗΠΑ, όμως, οι όροι αντιστράφηκαν πλήρως αφού δικαστήριο της Φλόριντα αποφάσισε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων παραρτήματος της Bank of America από ένα ζευγάρι ιδιοκτητών!

Εκατομμύρια Αμερικανοί ιδιοκτήτες σπιτιών είδαν τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιών τους μετά το «σκάσιμο» της φούσκας των ενυπόθηκων δανείων που συντάραξε την παγκόσμια οικονομία το 2008.

1 Δισεκατομύριο (δραχμές) κόστισε το διαζύγιο – μαμούθ στον Έλληνα σύζυγο…

“Ας μου δώσει 1 δισεκατομύριο και του δίνω το διαζύγιο” ήταν το μήνυμα που έστειλε η νόμιμη σύζυγος στον Έλληνα σύζυγο της. Ίσως με το δίκιο της.

“Δεν μπορεί να σου κάνω 4 παιδιά, να ξενιτεύομαι, να ανέχομαι εξώγαμα και γκομενιλίκια και τώρα να θες να με ξεφορτωθείς αναίμακτα”.

Κάπως έτσι άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να συγκεντρωθούν τα φράγκα, καθότι ο σύζυγος μπορεί να είχε πρεστίζ και ισχύ, δεν είχε όμως τόσο μετρητό. Ξεκίνησε έτσι η προσπάθεια από δύο φίλους ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό από γνωστούς επιχειρηματίες και να λήξει η υπόθεση. Όπερ και εγένετο.

O γάμος, η προίκα και ο …κουμπάρος;

Πριν από μερικές ημέρες ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Ταμβακάκη (να υπενθυμίσουμε εδώ επειδή έχει ενδιαφέρον για τη συνέχεια ότι ο κ. Ταμβακάκης προέρχεται από τον Όμιλο Λάτση)

Οι πρώτες φήμες έλεγαν ότι στον κ. Ταμβακάκη προτάθηκε κάποια θέση εν όψει αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα με την είσοδο τεχνοκρατών.

Εσχάτως, διάφορα παπαγαλάκια διακινούν πληροφορίες ότι στο παρασκήνιο μεθοδεύεται γάμος μεταξύ Εθνικής και Eurobank!

Ζωή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η ζωή στις σύγχρονες πόλεις είναι ζωή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι αδύνατο να επιβιώσεις για πολύ καιρό. Ο Αμερικανός ποιητής Μπλογκ στο ποίημά του "Δώδεκα τρόποι να σκοτώσεις έναν άνθρωπο" γράφει: "Yπάρχουν πολλοί τρόποι να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Ο πιο σίγουρος, ο πιο ασφαλής, ο πιο αποτελεσματικός, είναι να τον αφήσεις να ζει σε μια σύγχρονη πόλη."

Η σύγχρονη πόλη καταχρηστικώς φέρει αυτό το όνομα. Πόλη ονομάστηκε ο χώρος, όπου ενάρετοι άνθρωποι μπορούσαν να συμφωνήσουν στην αναζήτηση του καλού. "Η δυνατότητα ύπαρξης μιας πόλης, που αποτελεί το πεδίο όπου αναζητείται από κοινού το καλό, έχει εξαφανιστεί" (Ίλιτς).

Βιολογικές τροφές

Ξέρω, ξέρω, έχουμε σοβαρότερα προβλήματα...

Τα φύτρα από σπόρους φασολιών και δημητριακών έγιναν της μόδας στον Δυτικό κόσμο όταν ανακάλυψε την υγιεινή διατροφή, την οικολογία, και τα βιολογικά προϊόντα. Όποιος έχει ασχοληθεί με καλλιέργειες, βιολογικές, ή μη, ξέρει, βέβαια, περί τίνος πρόκειται. Ακόμα και σήμερα, τώρα που διαβάζετε, κάποια ξανθιά των Βορείων Προαστίων ή η υπηρέτριά της, ψωνίζει βιολογικό σπανάκι, από την Ιταλία ή βιολογικές πιπεριές από την Ολλανδία. Όλα σε τιμή 2 και 3 φορές από τα ..."σκέτα".

Την (οικονομική) απάτη των βιολογικών προϊόντων, την αφήνω σε άλλους να την αναλύσουν. Το ότι ο κόσμος θα πέθαινε της πείνας χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, είναι εύκολο να το τεκμηριώσετε. Τους ασυνείδητους παραγωγούς, που παστώνουν τις καλλιέργειές τους με μυκητοκτόνα και οργανοφωσφοροειδή μέχρι την παραμονή της συγκομιδής, επίσης.

Στρες στη δουλειά; Πιείτε χυμό ρόδι!

Ερευνα βρετανών επιστημόνων αναδεικνύει το γευστικό φρούτο σε κορυφαίο αγχολυτικό

Πέρσι, οι ίδιοι ερευνητές υποστήριξαν ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης
Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν πως ο χυμός ροδιού μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε το στρες στη δουλειά. Οι επιστήμονες μελέτησαν μια ομάδα εθελοντών, που έπιναν 500ml χυμού ροδιού κάθε μέρα επί δύο εβδομάδες. Στην αρχή και στο τέλος της έρευνας μετρήθηκαν οι σφυγμοί τους ενώ οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη διάθεση και τα συναισθήματά τους για την εργασία τους.