Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Του ούνου μάρτζινε (Σε μια γωνιά)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Τη μικρή αυτή ιστορία την άκουσα από ένα φίλο μου Σμιξιώτη. Βρισκόμουν, είπε ο φίλος μου, στο χωριό μου, στη Σμίξη Γρεβενών.Μια μέρα καθόμουν κάπου με ένα θεολογικό βιβλίο στο χέρι. Πέρασε από μπροστά μου μια γυναίκα άγνωστή μου και με χαιρέτισε με το όνομά μου.

Την είχα δει και άλλοτε και ενδιαφέρθηκα να μάθω ποια είναι. Ρώτησα μια γνωστή μου, μια κοσμική κυρία, που την ήξερε: "Α. γι΄ αυτήν, λές, που κάθεται στην άκρη του χωριού, στο ανήλιο;" είπε χωρίς να δώσει σημασία. Έτσι το μόνο που ήξερα για τη γυναίκα που με χαιρέτισε με το όνομά μου ήταν ότι κάθεται στην άκρη του χωριού, στο ανήλιο.

Να από ποιους περιμένει έγκριση η τρόϊκα!


Αυτή είναι μια φωτογραφία από τη χθεσινή κομματική σύσκεψη του κ. Παπανδρέου.

Φτωχοπροδρομικές «ζώνες ερευνών» με τον φόβο της Τουρκίας


Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βγήκε σε δημόσια διαβούλευση το « προσχέδιο της διεθνούς πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή του Ιόνιου Πελάγους, της Δυτικής Ελλάδας και της νότιας Κρήτης.»

Ένα ανέκδοτο από το χθεσινό πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.


Η ιστορία που ακολουθεί θα μπορούσε άνετα να είναι ένα ακόμα ανέκδοτο για την ευφυία του κ.πρωθυπουργού, αλλά είναι 100% αληθινή όπως περιγράφεται στο σημερινό protothema.gr.

Οι «θύελλες» στο εσωτερικό των ανδρεικέλων: Άλλο άθλιο σήριαλ

Τα πλέον εμετικά σήριαλ της ελληνικής ιστορίας έχουν παιχτεί από την παρασιτική γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ.
Το σπορ γιγαντώθηκε στην περίοδο του 1989 και έκτοτε έγινε «καθεστώς» με «δουλεμένες» φόρμες…
Η διπροσωπία και η ψευτιά «τρύπωσε», σαν τον Κισσό, σε όλους τους ιστούς αυτού του κράτους-κόμματος (και παρακράτους) και προσέλαβε πελώριες και αποκρουστικές διστάσεις: Υποκρισία και ψεύδος αχαλίνωτης αυθάδειας. Κοροϊδία πελώρια, ασύστολης και μοχθηρής ακράτειας…
Από την εποχή της «εκσυγχρονιστικής» αχρειότητας του σημιτισμού, έβγαιναν αυτοί οι γραφειοκράτες «αρουραίοι» και το έπαιζαν «αριστεροί» αντιπολιτευόμενοι και έριχναν τα ηχηρά και άσφαιρα πυρά τους εναντίον του «εκσυγχρονιστικού» νεοφιλελευθερισμού.
Και σήμερα στο ίδιο σπορ επιδίδονται: Ανδρείκελα της κατοχικής κυβέρνησης (κυβέρνηση ανδρείκελο των μαφιών του χρήματος), τα οποία έχουν ψηφίσει, και με τα δύο χέρια, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και την κακουργηματική λεηλασία του ελληνικού λαού (χωρίς ιστορικό προηγούμενο), ΕΡΧΟΝΤΑΙ να «γαυγίσουν», σαν γδαρμένα σκυλιά, εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής τους: Εναντίον των δικών τους υπογραφών!!!

Επικίνδυνα παιχνίδια της Αμερικής με την Ινδία και τη Κίνα

Του Dr. Paul Craig Roberts

Πως σκέφτεται η Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας;

Μια σκέψη είναι να την ωθήσει σε πυρηνικό πόλεμο με την Ινδία.

Η σκηνοθετημένη επιδρομή στο καταφύγιο του bin Laden, και ο δήθεν θάνατος του, χρησιμοποιήθηκαν από το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο για να τονωθεί η λαϊκή αποδοχή του Ομπάμα.

Η καταδρομική επιδρομή, που παραβίασε την εθνική κυριαρχία του Πακιστάν, ανέβασε τη δημοτικότητά του. Ο πραγματικός της όμως σκοπός ήταν να στοχοποιήσει το Πακιστάν, και να το προειδοποιήσει ότι η Αμερική είναι έτοιμη να εισβάλλει σε αυτό, επειδή φιλοξενούσε τον τρομοκράτη, και μάλιστα σε χώρο κοντά σε μια στρατιωτική ακαδημία.