Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Να μην ταπεινώνεις τον αδελφό σου…

Έχεις άφθονα κατορθώματα; Να μη χλευάζεις τον πλησίον σου και μειώνεις το εγκώμιό σου. Και να προσέχεις τα λόγιά σου, αγαπητέ μου. Περισσότερο οφείλει ο δίκαιος να φοβάται την υπερηφάνεια, παρά ο αμαρτωλός. Αυτό το είπα και χθες, το λέω και σήμερα, για εκείνους που έλειπαν χθες. Διότι ο αμαρτωλός αναγκαστικά έχει τη συνείδησή του ταπεινή, ενώ ο δίκαιος καυχιέται για τα κατορθώματά του. Όπως, ακριβώς, και στα πλοία. Εκείνοι που έχουν άδειο πλοίο, δεν φοβούνται την επίθεση των πειρατών, διότι εκείνοι δεν έρχονται να διαρρήξουν το πλοίο που δεν έχει τίποτα. Ενώ εκείνοι που έχουν πλοίο γεμάτο με φορτίο, φοβούνται τους πειρατές, διότι ο πειρατής πηγαίνει εκεί που υπάρχει χρυσάφι, που υπάρχει ασήμι, που υπάρχουν πολύτιμα πετράδια. Έτσι και ο διάβολος, δεν απειλεί εύκολα τον αμαρτωλό, αλλά τον δίκαιο, όπου υπάρχει πλούτος πολύς. Επειδή πολλές φορές η υπερηφάνεια προέρχεται από την εχθρότητα του διαβόλου, είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί.

Αμάν αυτά τα φακελάκια

Αυτές τις ημέρες ήμουν στη Γερμανία και θέλησα να κάνω ένα Ιατρικό chek up. Όταν τελείωσε η εξέταση, ζήτησα από την Γραμματέα του Γιατρού να πληρώσω την εξέταση. Η απάντηση ήταν, ότι, θα μου έστελναν τον λογαριασμό να τον πληρώσω στην Τράπεζα. Παρεκάλεσα τον ίδιο τον Γιατρό να πληρώσω στο Ιατρείο του, γιατί σε 2 ημέρες θά επέστρεφα στην Ελλάδα. Στάθηκε όμως αδύνατο να δεχθή, να πληρωθή με μετρητά. Έτσι άφησα την διεύθυνση φίλων μου για τον λογαριασμό.

Πράγματι μετά ένα μήνα περίπου ήρθε ο λογαριασμός του Γιατρού, με τον Κωδικό του Τραπεζικού του λογαριασμού.

Εδώ στην Ελλάδα πού οργιάζουν τα Φακελάκια, ορισμένων, ίσως πολύ λίγων μεγαλογιατρών, με τους χοντρούς Τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθή κάτι ανάλογο. Είναι θέμα αγνοίας της εκτελεστικής εξουσίας ? Είναι θέμα του ελεεινού πολιτικού κόστους, για να μη δυσαρεστηθή μία πολιτική πελατεία? Τι να υποθέση κανείς. Μιζέρια παντού. Για να μη πούμε και για τις συναλλαγές, τόσα με απόδειξη, και τόσα χωρίς απόδειξη....

Όποιος ξέρει ας μας διευκρινήσει. Είναι αυτός ΜΑΣΟΝΙΚΟΣ χαιρετισμός;

Έκτακτη παρανοϊκή είδηση: Πωλούν και τα κτήρια των υπουργείων!!! Το σχέδιο νόμου για το μεσοπρόθεσμο.

Δεν ξέρω αν εκεί στην κυβέρνηση έχουν παραφρονήσει. Πωλούν τα κτήρια των υπουργείων σε ιδιώτες και στην συνέχεια το δημόσιο θα τα νοικιάζει από τους νέους ιδιοκτήτες τους. Όποιος δεν το πιστεύει ας διαβάσει το σχετικό απόσπασμα από το σχέδιο νόμου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.


Τα παιδαριώδη επιχειρήματα των Πα Πα Πα Παπαγάλων της ΕΛΕΤΑΕΝ

Η καημένη η ΕΛΕΤΑΕΝ… Προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα από την κρίση… Δηλαδή να βγάλει τον εαυτό της και τα μέλη τηςαπό την κρίση… Λεφτά θέλουν…. Εγγυημένα λεφτά. Πολλές ανεμογεννήτριες θέλουν: Υποχρεωτικές ανεμογεννήτριες. Πολλές διασυνδέσεις θέλουν: Πληρωμένες από τον φορολογούμενο. Με νόμο. Υποχρεωτικά.