Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Πάντοτε να χαίρετε, αδιάκοπτα να προσεύχεστε, για όλα να ευχαριστείτε» (Α’ Θεσ. 5,16)

«Τί σημαίνει λοιπόν αυτό; Ότι πρέπει να μην κάνουμε εμείς την προσευχή με λόγια, αλλά με τη διάθεση της ψυχής και με πράξεις αρετής που να συνοδεύουν ολόκληρη τη ζωή, να δυναμώνουμε την προσευχή. Γιατί «είτε τρώγετε, λέγει, είτε πίνετε, είτε κάτι άλλο κάνετε, όλα να τα κάνετε για τη δόξα του Θεού» (Α’ Κορ.10, 31).

Να προσεύχεσαι κάθε φορά που κάθεσαι στο τραπέζι! Όταν δέχεσαι το ψωμί, να αποδίδεις την ευχαριστία σε Αυτόν που το έδωσε!

Όταν με κρασί στηρίζεις την ασθένεια του σώματος, να θυμάσαι Αυτόν που σου παρέχει το δώρο για να ευφραίνεται η καρδιά και να καταπραΰνονται οι ασθένειες!

Πέρασε η ανάγκη των φαγητών; Η μνήμη όμως του ευεργέτη να μην παρέλθει!

Κάθε φορά που φοράς το ρούχο σου να ευχαριστείς Αυτόν που σου τον έδωσε!

Δείτε τι ωραία που τα έμαθαν ...

1976
Οι πρόγονοι :

Μπλόφα την Τετάρτη, ψυχοθεραπεία την Πέμπτη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν υποψιαστούμε πως ο κ. Παπανδρέου έκανε όλη αυτή τη φασαρία, όλες αυτές τις πιρουέτες και όλες αυτές τις κολοτούμπες, για την προσωπική του επιβίωση στην ηγεσία του κόμματος, της κυβέρνησης και, κυρίως, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς – από την οποία θα παραιτείτο αν έπαυε να είναι και Πρόεδρος του κόμματος – τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και πολύ πιο επικίνδυνα.

Αν υποψιαστούμε πως έγιναν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά για να παραιτηθούν όσοι ήταν να παραιτηθούν (παραδίδοντας τις έδρες τους) και οι άλλοι να «μαντρωθούν» και να συσπειρωθούν προ του κινδύνου να ξαναβγούν προς άγραν ψήφων, τότε η χώρα βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση και δεν υπάρχει θεραπεία.

Σα να τα σκηνοθέτησε όλα αυτά ο πρωθυπουργός, για να προκαλέσει όσους ήταν να «καρφωθούν» να το πράξουν, ώστε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι.

Εντελώς αγράμματη η ακλόνητη υπουργός "Παιδείας" Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ!
Αυτή θα... μάθει στα παιδιά μας γράμματα;


Απομαγνητοφώνηση:

Λόγος εξουσίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η θαυματουργική θεραπεία του χωλού ζητιάνου με ένα λόγο του Αποστόλου Πέτρου όπως αυτή καταγράφεται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, μας διδάσκει για το τί είναι ο λόγος εξουσίας και σε τι διαφέρει από το δικό μας αδύνατο και ανούσιο λόγο.

Το Βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, στο τρίτο κεφάλαιο,γράφει πως ο Πέτρος πηγαίνοντας με τον Απόστολο Ιωάννη στο ναό θεράπευσε με ένα λόγο του τον εκ γενετής χωλό που ζητιάνευε στη θύρα του ναού. Ο Πέτρος τον πλησίασε, τον έπιασε από τα χέρια και αφού του είπε να τον κοιτάξει του είπε: "Αργύριον και χρυσίον ουχ υπάρχει μοι. ο δε έχω τούτο σοι δίδωμι. εν τω ονόματι Ιησού Χριστού του Ναζωραίου έγειραι και περιπάτει." Και πιάσας αυτόν της δεξιάς χειρός ήγειρε. παραχρήμα εστερεώθησαν αυτού αι βάσεις και τα σφυρά και εξαλλόμενος έστη και περιεπάτει, και εισήλθε συν αυτοίς εις το ιερόν περιπατών και αλλόμενος και αινών τον Θεόν.

Πλήρης ανάλυση του Ελληνικού χρέους και το παιχνίδι που στήθηκε στην πλάτη του Ελληνικού λαού.

Το Ανώνυμο blog σας κάνει πλήρη ανάλυση του Ελληνικού χρέους από το 2009 μέχρι σήμερα και σας παρουσιάζει το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε από τους πολίτικους ηγέτες αυτής της χώρας στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Ένα άρθρο που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε.

Η Ελλάδα είναι ουσιαστικά εδώ και περίπου μια δεκαετία είναι κάτω από καθεστώς χρεωκοπίας. Και σας εξηγώ γιατί: 10 χρόνια τώρα όλα ή έστω το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα είναι καθαρά για αποπληρωμές προηγούμενων δανείων. Αυτός είναι ο ορισμός της χρεωκοπίας.

Ζητούνται υπεύθυνοι

της Ελίνας Γαληνού

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ βρισκόμασταν "στην αιχμή του δόρατος", επιβεβαίωσε πόσο εύκολα έχει τα λόγια. Οι "ιστορικές στιγμές" που επικαλέστηκε εκείνη την ώρα, έγιναν ιστορικότερες πυροδοτώντας τις γνωστές εξελίξεις που είδαμε. Τελικά, οι αλεπάλληλες κρίσεις έφεραν την αποκάλυψη, κατά την οποία, το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι κατ΄εξοχήν πολιτικό και από κει απορρέουν όλα τα άλλα.
Οσοι το συνειδητοποιούν αυτό, μπορούν να μιλήσουν για "ιστορικές στιγμές" αισθανόμενοι όμως παράλληλα, μεγάλο δέος και ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας και μάλιστα, το άμεσο. Ουσιαστικά, για την επόμενη μέρα. Αρκεί κανείς να φανταστεί το εσωτερικό σκηνικό της χώρας σαν καράβι που έχει πέσει σε τυφώνα κι΄ο καπετάνιος του βγαίνει από την καμπίνα για να ζητήσει βοήθεια από το πλήρωμα, άρα δεν τα βγάζει πέρα μόνος του. Κάποιοι από το πλήρωμα, του προτείνουν να πιάσουν το τιμόνι μαζί-αφού ο ίδιος ομολόγησε ότι αδυνατεί να το κρατά συνεχώς μόνος. Τότε εκείνος, από φόβο μη χάσει την αποκλειστικότητα "του τιμονιέρη", τους διώχνει λέγοντας "Δεν θα αφήσω να γίνει κανένας σας καπετάνιος, ούτε για λίγο...Θα μείνω εγώ στο τιμόνι και εσείς θα ακολουθείτε τις εντολές μου, ό,τι και να γίνει...". Ομως το ταξίδι είναι μακρύ, ο τυφώνας διαρκής και για την ώρα, λιμάνι δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Πόσες πιθανότητες έχει το καράβι να γλιτώσει το ναυάγιο; Μόνο με κανένα θαύμα...

Ο «από μηχανής Νίκος» έσωσε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ»;

Μπας και μας κυβερνά ο λάθος αδελφός; αναρωτιόμασταν στις 22/2/2011

Από ότι δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο σωστός μας κυβερνά έστω και παρασκηνιακά. Η φημολογία είναι πάρα πολύ έντονη αν και είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί. Ο άνθρωπος-καταλύτης των χθεσινών εξελίξεων ήταν ο Νίκος Παπανδρέου. Ήταν αυτός που μετέπεισε τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του.

Ο Γιώργος ήταν έτοιμος, ήταν αποφασισμένος να παραδώσει την εξουσία σε έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Είχε έτοιμο το κανό και το ποδήλατο και θα έφευγε για ολιγόμηνες θερινές διακοπές. Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες αναφέρουν ότι και η μαμά Μάργκαρετ έκανε την παρέμβαση της, λειτουργώντας επικουρικά στην προσπάθεια του Νίκου. Επιβεβαιώνονται όλοι όσοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν ήταν οικογενειακή, Παπανδρεϊκή υπόθεση. Ακόμη και στην οκταετή «παρένθεση Σημίτη» ο Γιώργος ήταν πάντα σε πρώτο πλάνο και στο τέλος πήρε το κόμμα χωρίς καμία διαδικασία!

Υπάρχει λύση στο αδιέξοδο…