Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σκοπός δεν είναι να γίνει καλύτερος ο κόσμος, αλλά να γίνει πρώτα καλύτερος ο άνθρωπος!

Κυριακή των Αγίων Πάντων

Μετά την Ανάσταση, μαζί με άλλα, ο Ιησούς Χριστός είπε στους Αποστόλους και τα εξής· «Θα λάβετε δύναμη, όταν θα έλθει σ’ εσάς το Άγιο Πνεύμα και θα είσαστε μάρτυρές μου, ως την άκρη της γης». Η Εκκλησία λοιπόν, αφού γιόρτασε τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος, γιορτάζει σήμερα την μνήμη όλων των Αγίων της, που η αγιοσύνη τους είναι καρπός της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Για όλους λοιπόν τους Αγίους, που μαρτύρησαν «τον λόγο του Θεού και την μαρτυρία Ιησού», και που δεν είναι λίγοι, άλλα ένα ολόκληρο σύννεφο, θα μιλήσουμε.

Είναι η αυτοκτονία της ανθρωπότητας, ο απώτερος στόχος της παγκοσμιοποίησης;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μερικοί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ως στόχος η αυτοκτονία. Είναι δυνατόν, λένε, να επιδιώκει κανείς την αυτοκτονία;Σαν να είναι η αυτοκτονία κάτι έκτακτο, κάτι το οποίο επιχειρεί κανείς χωρίς να το σκεφτεί, κάτι ξαφνικό, απρόσμενο, απερίσκεπτο. Κάτι που διαρκεί μια στιγμή.

Κι όμως οι αμέτρητοι αυτοκαταστροφικοί δρόμοι που ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος δεν είναι παρά μια μορφή αυτοκτονίας, που διαρκεί, που δεν είναι ξαφνική ούτε απερίσκεπτη, αλλά που γίνεται εν γνώσει του κόσμου που ακολουθεί τους δρόμους αυτούς, που είναι τόσο γνωστοί για την καταστροφικότητά τους, ώστε περιττεύει να τους αναφέρουμε.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος ΔΕΝ είναι δικό μας πρόβλημα, είναι δικό τους.

Αν η χώρα μας διαγράψει μονομερώς το χρέος και επιστρέψει στην δραχμή, για τους διεθνείς τοκογλύφους ΔΕΝ υπάρχει επόμενη μέρα. Και όχι ΜΟΝΟ για τους ευρωπαίους τοκογλύφους.

Διεθνώς τα cds (ασφάλιστρα ομολόγων) που στοιχηματίζουν υπέρ της ελληνικής πτώχευσης, και που βρίσκονται σε χέρια τραπεζών (και αμερικανικών) και χρηματοπιστωτών, ανέρχονται σε πολλά τρις δολλάρια. Τα ασφάλιστρα αυτά είναι ένα πολύ σοβαρό μέγεθος συγκρινόμενο με το παγκόσμιο ΑΕΠ (των 57 τρις δολλαρίων).

Και σε μια ενδεχόμενη ελληνική “πτώχευση” θα πρέπει, όλα αυτά τα τεράστια ποσά των ασφαλίστρων ομολόγων, να πληρωθούν από κάποιους προς κάποιους.

Όποιος σχεδιάζει... ύπουλα, σχεδιάζει καλά.

Από αύριο ξεκινά, σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους, ο αγώνας των υπαλλήλων της ΔΕΗ κατά του ξεπουλήματος της εταιρείας για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ΔΕΗ, ένας κολοσσός για τα δεδομένα της χώρας, με σημαντική στρατηγική θέση στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα της πατρίδας μας.

Μια εταιρεία που παρά την αφαίμαξη και το στραπατσάρισμα που προσπαθούν να της κάνουν, συνδικαλιστές, πολιτικοί και ανταγωνιστές ζει και βασιλεύει.

Και τώρα φθάσαμε στην τελική ευθεία για το ξεπούλημά της. Για ένα κομμάτι ψωμί. Όπως και του ΟΤΕ. Ξεπούλημα και διαμοιρασμός των ιματίων.

«Ἡ κάρτα τοῦ πολίτη καί οἱ κίνδυνοι γιά τήν ζωή τῶν πολιτῶν»

Ἀρχιμ. Ἀθανασίου Ἀναστασίου
Προηγουμένου Ἱερᾶς Μονῆς Μεγάλου Μετεώρου Ἁγίων Μετεώρων
Ὁμιλία στήν ἀνοικτή συγκέντρωση στήν Κόνιτσα 19-6-2011

Σεβασμιώτατε, Ἅγιοι Καθηγούμενοι, σεβαστοί Πατέρες καί ἀδελφές, ἀξιότιμοι κύριοι ἐκπρόσωποι τῶν τοπικῶν ἀρχῶν, προσφιλέστατοι ἐν Χριστῷ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ἀπό τά αἱματοβαμμένα αὐτά χώματα, τά σπαρμένα μέ τά ὀστά τῶν ἡρώων γιά τήν ἐλευθερία τῆς πατρίδος μας, μέ ζωντανές τίς φωνές τῶν βορειοηπειρωτῶν ἀδελφῶν μας, πού ἀναμένουν ἀκόμη τήν ἐκπλήρωση τῶν ἐθνικῶν τους δικαίων, μαζευτήκαμε ἐδῶ ὅλοι σήμερα, μετά τήν ἐμπνευσμένη πρωτοβουλία καί πρόσκληση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πωγωνιανῆς, Δρυινουπόλεως καί Κονίτσης κ. Ἀνδρέα, γιά νά διατρανώσουμε τήν ἀντίθεση καί τήν ἀντίστασή μας στήν σύγχρονη διάλυση πού ἀπειλεῖ τά πάντα μέ ὄλεθρο στό πέρασμά της.

Καθημερινή...

Το παρακάτω κολάζ έγινε επειδή τα κομμάτια του έχουν κάτι κοινό.

. Βλέπουμε την «Καθημερινή» στη «νιότη» της, υπέρ αλλοτρίων συμφερόντων - στην προκειμένη υπέρ των Γερμανών κατακτητών.

Βλέπουμε την «Καθημερινή» του σήμερα, και πάλι υπέρ αλλοτρίων συμφερόντων. Δηλαδή υπέρ των
μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων δανειστών.

. Τη βλέπουμε στη «νιότη» της να πλέκει εγκώμια στους ναζί κατακτητές, αποσιωπώντας κραυγαλέα την εξαθλίωση και τις λιμοκτονίες που αυτοί επέφεραν, αφανίζοντας έτσι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Τη βλέπουμε και σήμερα να επιζητεί την χειροτέρευση της ήδη υπάρχουσας εξαθλίωσης, την πτώχευση του ήδη πτωχευμένου λαού από τα μέτρα επί μέτρων που λαμβάνει η επίσης εχθρική προς τον λαό κυβέρνηση του σήμερα.

Του Κυρίου μου πάντας υμνώ τους φίλους

Οι Αγίοι Πάντες - Tutti i Santi
Ο Θείος Απόστολος μας λέει "Αφού και εμείς έχουμε τριγύρω μας τόσο μεγάλο και πυκνό σύννεφο ανθρώπων, που μαρτύρησαν για την αλήθεια της πίστεως, ας πετάξουμε από πάνω μας κάθε βάρος βιοτικών πραγμάτων και φροντίδων, επιπλέον δε και την αμαρτία, εις την οποία πολύ εύκολα κανείς παρασύρεται, και ας τρέξουμε με υπομονή τον αγώνα που προβάλει εμπρός μας" (Εβρ.ιβ, 1)

Ο προφητάναξ Δαυίδ λέει "Εμοί δε λίαν ετιμηθήσαν οι φίλοι σου, ο Θεός".

Έτσι λοιπόν από τις διδασκαλίες των θείων γραφών και της αποστολικής παραδόσεως, η Εκκλησία μας τιμά τους φίλους του Θεού, τους Αγίους οι οποίοι είναι φύλακες των εντολών του Θεού και τα λαμπρότερα παραδείγματα αρετής.
Έτσι σήμερα τιμούμε και μακαρίζουμε τους Δικαίους, Προφήτες, Αποστολους, Μάρτυρες, Ομολογητές, Ποιμένες, Διδασκάλους, Οσίους, Άνδρες και Γυναίκες, γνωστούς και αγνώστους από Αδάμ μέχρι σήμερα, οι οποίοι με ευσέβεια και με καλά έργα δοξάσαν το όνομα του Θεού.